Prime Sporthorses

Esittely

Prime Sporthorses on puoliverikasvattaja, jonka päätoimipiste sijaitsee Suomessa, Pohjois-Pohjanmaan pienessä kunnassa. Prime Sporthorsesin tarina alkoi Kadotettujen Suomenhevosten tallitilojen jäädessä liian pienikokoisiksi puoliverikatraalleni, joille rakennettiin omat tilukset vain kivenheiton päähän suomenhevostallistani. Myöhemmin talliin liitettiin kaksi toimipistettä, jotka sijaitsevat Pohjois-Norjassa ja toinen Ranskan eteläosissa. Kahdella pienemmällä toimipisteellä kasvatetaan norjalaisia ja ranskalaisia puoliverisiä, muihin kantakirjoihin rekisteröidyt kasvatit syntyvät Suomessa. Prime Sporthorsesin tilukset ovat modernit ja käytännölliset ja siellä kelpaa kasvattaa ja valmentaa tulevaisuuden puoliverilupauksia.

Prime Sporthorsesin tallialueen sydän on iso päätalli, jossa on 70 tilavaa ja valoisaa kumimattopohjilla olevaa karsinaa, joissa käytetään vielä hevosista riippuen joko ohutta sahanpuru-, turve- tai olkipatjaa. Karsinoiden perusvarustukseen kuuluu juoma-automaatti, heinähäkki sekä nuolukiviteline, mutta jokainen karsina on loppupeleissä räätälöity jokaiselle hevoselle sopivaksi. Päätallin lisäksi pihapiirissä on kaksi pienempää tallirakennusta, joissa molemmissa on tilaa kymmenelle hevoselle. Varustuksiltaan nämä vastaavat päätallia, ja niitä käytetään odottavien tammojen sekä pienemmässä laumassa viihtyvien hevosten asuttamiseen. Tallialueella on lisäksi neljä perukarsinaa - kaksi päätallissa ja kaksi muuta pienemmissä rakennuksissa - joissa hevonen on helppo ja nopea pestä. Päätallin pesupisteen yhteydessä on lisäksi hevossolarium.


© smudge9000 (CC BY-SA 2.0, CC BY 2.0, CC BY-NC 2.0 / pictures are modified)

Tallirakennuksien lisäksi pihapiiristä löytyy isot tukevalla puuaidalla aidatut nurmi- ja hiekkapohjaiset kentät, joissa on mahdollisuus ympärivuotiseen valaistukseen. Kenttien pohja pidetään hyväkuntoisena ja hevosille soveltuvana huoltamalla niitä aina tarvittaessa. Prime Sporthorsesin varustukseen kuuluu lisäksi hyvin valaistu hiekkapohjainen maneesi katsomolla sekä este- ja koulukalustolla. Maneesi on kevyesti eristetty, joten myös talven pakkasissa sisälömpötila pysyy siedettävissä asteissa. Yksi ylpeyden aiheistamme on vaihtelevan tasoiset maastoreittimme, joihin saa helposti rakennettua erilaisia sekä eritasoisille ratsukoille haastetta tarjoavia maastoesteratoja. Ei olekaan ihme, että Prime Sporthorses onkin vahvasti keskittynyt juuri kenttähevosten kasvatukseen.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / a sim-game stable