Prime Sporthorses

Westa v.d. Zelos

Westa

Virallinen nimi Westa v.d. Zelos Painotus Kouluratsastus
Kutsumanimi Westa Koulutus GP, noviisi valjakko
Syntynyt & ikä 05.03.2016, 17v Väri & säkä Musta, 171cm
Rekisterinumero VH16-013-0076 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Oldenburg, tamma Kasvattaja Zelos, Loci Saksa

Saavutukset:


Premier (Yhteensä 60%)

Luonnekuvaus

Vuoden 2016 alussa havahduin siihen, ettei tallista löytynyt juurikaan oldenburginhevosia, jotka olisivat sukupuoleltaan tammoja. Muutama estepainotteinen hevonen toki oli, mutta niiden avulla saisi melko huonosti luotua koululinjoja, joten aloin aktiivisesti etsimään kouluratsastukseen ja mahdollisesti myös valjakkoajoon soveltuvaa oldenburg-tammaa. Kuin toiveesta Loci sattui juuri samoihin aikoihin kaupittelevan Westa v.d. Zelosia, tummanpuhuvaa ja tasokasta tammaa, jonka emä sattui myös olemaan alkujaan minun omistuksestani lähtöisin oleva tuontitamma. Suvultaan yksipolvinen tamma oli nappihankinta, sillä se oli erisukuinen verrattuna tallin kolmeen saman pituisella suvulla varustettuun oriin. Westa v.d. Zelos tuleekin pääsemään jo varsin pian jalostuskäyttöön kilpailemisen ohella.

Westa v.d. Zelos jää ehkä parhaiten mieleen sen erittäin isoista ja matkaavoittavista liikkeistään, joista saa taiottua myös erittäin näyttävät, kunhan ratsastaja ei vain anna hevosella aihetta laiskotteluun. Tammalle ei saa antaa periksi vaan omista päämääristä täytyy pitää kiinni olematta kuitenkaan liian kovakourainen ratsua kohtaan. Liian ronskeilla otteilla ja välinpitämättömällä asenteella Westa alkaa herkästi käyttäytyä passiivis-agressiivisesti, eli se alisuoriutuu tarkoituksellisesti annetuista tehtävistä, nakkelee niskojaan ja on itsepäinen. Harvoin tammaa saa kuitenkin tulistumaan, ellei sen oikeuksia täysin poljeta. Perusluonteeltaan Westa on oikein hyväsydäminen ja rauhallinen hevonen, joka on hyvä opetusmestari kokemattomille ratsastajille varmajalkaisuutensa sekä pitkäpinnaisuutensa ansiosta.


Kuvagalleria

Westa Westa

Kuva © Flickr / Anniina (lisenssi), kiitos!


Sukutaulu

i. Kölnisch Wasser
old, m, 170cm
ii. Feigenbaum
old, rn, 173cm, evm
iii. Dreschler Penzig
old, evm
iie. Hasenkamp
old, evm
ie. Emaraude
old, m, 165cm, evm
iei. Martin Mauer
old, evm
iee. Knochenmus
old, evm
e. Berenike
old, rn, 174cm
ei. Himiors
old, evm
eii. Heckmann
old, evm
eie. Magen Nanna
old, evm
ee. Berdine
old, evm
eei. Saupfren
old, evm
eee. Bonadita
old, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
old-t Deacidi Prime (VH-profiili) 06.01.2017 Deacon Prime Sinclair Sporthorses
old-t. Walda Prime (VH-profiili) 10.07.2016 Crayon Torrence Rhaegal Stud
old-o. Marius von Lark (VH-profiili) 08.05.2016 Mario von Lark Alondra

Kilpailukalenteri

Jaos: KRJ kouluratsastus
Ominaisuuspisteet: 6882.96 p.
Nykyinen taso: Taso 10
Maksimitaso: Taso 10
Koulutustaso: Grand Prix
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 93.30 p.
Nopeus & kestävyys: 3.80 p.
Kuuliaisuus & luonne: 3059.73 p.
Tahti & irtonaisuus: 3823.23 p.
Tarkkuus & ketteryys: 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

05.09.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana H02877
Olin juuri saanut edellisen tunnin päätökseen ja seuraava ratsukko oli jo saapunut paikalle veryttelemään. Vuorossa oli Westa-tamma ratsastajansa kanssa. Ratsastaja oli saapunut hevosen kanssa tunnille nivelsuitsituksella toivomuksestani. Halusin nähdä hevosen yksinkertaisimmassa varustuksessaan, jotta näkisin rehellisimmän kuvan hevosesta. Westa vaikutti aluksi hieman hitaalta niin ohja- kuin pohjeavuille joten aloitimme valmennuksen siirtymisillä. Ratsastajan tuli tehdä siirtymisiä käynnin, ravin ja laukan välillä ja viipyä kussakin askellajissa korkeintaan kuuden askeleen ajan. Jos tamma ei reagoinut heti piti ratsastajan vaatia astetta tiukemmin, mutta palauttaa apukynnys taas samalle tasolle seuraavassa siirtymisessä - hevoselle annettiin mahdollisuus reagoida pieniinkin apuihin vaikka se edellisellä kerralla ei ollut niin tehnyt. Kun siirtymiset askellajien välillä onnistuivat teimme vielä siirtymisiä askellajien sisällä ja toimme harjoituksen perusuralta erilaisille kaarille ja vinoille linjoille. Näin Westan kroppa saatiin samalla notkeaksi kun takajalkoja aktivoitiin. Lopputunnista ratsukolla tuntui olevan vielä paukkuja jäljellä joten ratsastajan toiveesta teimme piaffi-passage- ja piaffi-käynti -siirtymisiä. Olin tarkka tamman suun ja niskan rentoudesta ja olin tiukka ratsastajalle apujen käytöstä - en halunnut yhtäkään siirtymistä käden kautta vaan kokonaan istunnalla ja pohkeella. Näin Westa rentoutui edestä ja liikkui varsin letkeäsi sekä rennosti läpi siirtymisten.

28.03.2016 - Kevään 2016 alussa havahduin siihen, ettei tallista löytynyt juurikaan oldenburginhevosia, jotka olisivat sukupuoleltaan tammoja. Muutama estepainotteinen hevonen toki oli, mutta niiden avulla saisi melko huonosti luotua koululinjoja, joten aloin aktiivisesti etsimään kouluratsastukseen ja mahdollisesti myös valjakkoajoon soveltuvaa oldenburg-tammaa. Kuin toiveesta Loci sattui juuri samoihin aikoihin kaupittelevan Westa v.d. Zelosia, tummanpuhuvaa ja tasokasta tammaa, jonka emä sattui myös olemaan alkujaan minun omistuksestani lähtöisin oleva tuontitamma. Suvultaan yksipolvinen tamma oli nappihankinta, sillä se oli erisukuinen verrattuna tallin kolmeen saman pituisella suvulla varustettuun oriin. Westa v.d. Zelos tuleekin pääsemään jo varsin pian jalostuskäyttöön kilpailemisen ohella.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti