Prime Sporthorses

Veuvelicious

Veuvelicious

Virallinen nimi Veuvelicious Painotus Kenttäpainotteinen
Kutsumanimi Vertti Koulutus vaA, re130cm, CIC4
Syntynyt & ikä 14.03.2014, ikä alhaalla Väri & säkä Rautias, 165cm
Rekisterinumero VH15-048-0017 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Westfaleninhevonen, ori Kasvattaja Derk Spier, Saksa

Saavutukset:


Premier (Yhteensä 65%)

Luonnekuvaus

Veuvelicious on yhteistyöhaluinen ja hyvällä työmotivaatiolla varustettu westfaleninhevonen, jonka kanssa on miellyttävä työskennellä. Ei yhtään orimainen, vaan helppo käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa.


Kuvagalleria

Veuvelicious Veuvelicious

Kuvat © Flickr / Saparevo (CC BY-NC 2.0), thank you! (Klikkaa kuvat suuremmiksi)


Sukutaulu

i. Veuve
westf., rt, 166cm, evm
ii. Vevi
westf., vrt, 166cm, evm
iii. Vettel
westf., vprt, 168cm, evm
iie. Ultima
westf., rt, 164cm, evm
ie. L'aula
westf., vrn, 163cm, evm
iei. L'or Cheval
westf., trt, 166cm, evm
iee. Cadasha
westf., rn, 161cm, evm
e. Coventina
westf., prt, 165cm, evm
ei. Covero
westf., prt, 166cm, evm
eii. Covert
westf., vrt, 165cm, evm
eie. Faintly
westf., prt, 167cm, evm
ee. Bionica
westf., prn, 164cm, evm
eei. Bionicle
westf., tprt, 165cm, evm
eee. Inlet
westf., rn, 160cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
westf-o. Velveteen Prime 24.03.2017 Ruehleia Prime Sporthorses
westf-o. Vexation Prime 16.04.2016 Free Verse xx Ribcage's Warmbloods

Kilpailukalenteri

Jaos: KERJ kenttäratsastus
Ominaisuuspisteet: 4128.64 p.
Nykyinen taso: Taso 8
Maksimitaso: Taso 8
Koulutustaso: CIC4
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 2346.05 p.
Nopeus & kestävyys: 1782.59 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.

Cup-kilpailut

Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
30.10.2019 KERJ-cup Silverlode CIC4 1/24
31.10.2018 KERJ-cup Mörkövaara CIC4 4/68
30.06.2018 KERJ-cup Mörkövaara CIC4 4/21

Päiväkirja ja valmennukset

09.01.2016 - Parin päivän ajan täällä on ollut ihan superkovat pakkaslukemat ja korkeimmillaan pakkanen paukkui lähes -35 asteen verran, joten hevosten raskas liikutus on pitänyt suosiolla jättää vähemmäksi, jotteivat hevosten keuhkot rasitu pakkasen takia. Tänään pakkanen laski kuitenkin jo noin -15 asteeseen, joten päätimme vanhan ystäväni, serkkuni ja tallimestarin kanssa lähteä maastoon isommalla porukalla selkeän sään vauhdittamana. Itse nappasin ratsukseni Durantin ja tallimestarimme Pirita valikoi ratsukseen vasta viime vuoden lopulla talliin muuttaneen Veuvelicious-orin. Serkkuni Janna oli kuin pikkulapsi karkkikaupassa antaessani hänelle vapaat kädet hevosen valitsemisessa, ja ehdimmekin lähes harjata omat hevosemme valmiiksi hänen etsiessään mieluista ratsua. Lopulta hän pitkän pohdinnan jälkeen valitsi ratsukseen trakehner-ori Koparionin, upean rautiaan esteorin, joka on niittänyt menestystä aina 150 senttimetrin esteluokista asti. Tallille oli myös eilisiltana saapunut erikoislaatuinen vieras pitkäaikaisen ystäväni, Emilian, saavuttua parin päivän visiitille. Otimme tietysti innokkaan hevosnaisen mukaamme, vaikka etelän lähes plussakeleistä tulevalle naiselle ei meinannut ensin löytyä sopivia tamineita, mutta onnistuin kaivelemaan hänelle vanhat mutta kuitenkin yhä käyttökelpoiset talvikamppeet, joita oli säilytetty taloni vintillä juuri tällaisia tilanteita silmällä pitäen. Emilialla oli sama pulma kuin Jannalla, mutta vannoutuneella harvinaisten hevosten ihailijana valinta ei loppupeleissä ollut haastava hänen huomatessaan altösterreichisches warmblut -rotuisen Westruby-orin.

Minä ja Pirita olimme hoitaneet hevosemme jo lähes lähtökuosiin, ja Durant oli jo innosta soikeana lähdössä liikkeelle. Veuvelicious puolestaan nuokkui laiskan oloisesti paikoillaan, eikä sitä tuntunut ensinnäkään kiinnostaa pieni ratsastuslenkki, vaikka olikin ollut vähäisellä liikutuksella jo useamman päivän. Olimme varustaneet hevosemme ratsastusloimilla, jotka lämmittäisivät lyhytkarvaisia kavereitamme, eli mahdollinen tuulikaan ei pääsisi yllättämään. Tällä hetkellä sää näytti kuitenkin selkeältä ja kirkkaalta, eli luvassa olisi siis mitä parhain maastoilukeli. Janna ja Emilia saivat myös pienellä avustuksella hoidettua Koparionin ja Westrubyn varsin sukkelasti, ja pääsimme pian lähtöön. Talutimme hevoset peräkanaa pihalle ja kapusimme satuloihin vuoron perään pienen korokkeen päältä säästääksemme hevosten selkiä ja satuloita kulumiselta. Järjestäydyimme jo tallipihalla sievään jonoon, jota johti Pirita Veuveliciousin kanssa. Durant oli tänään sen verran vauhdikkaalla päällä, että se olisi varmasti johtanut letkaa sen verran nopeatempoisesti, että heikompaa olisi jo hirvittänyt, eli jättäydyin sen kanssa suosiolla toiseksi. Emilia seurasi meitä kolmantena Westrubyn selässä ja perää piti Janna Koparionilla. Lähdimme leppoisasti tallipihasta kävellen ja suuntasimme Piritan johdolla rauhallisille metsäteille, joilla ei ollut juuri muuta liikennettä kuin tallin omat ratsukot.

Veuvelicious oli varsin tyytyväinen saadessaan kävellä pitkiä pätkiä ilman turhaa hoputtelua, mutta sen perässä tuleva Durant olisi halunnut jo hieman vauhdikkaampaa menoa. Oma ratsuni joutui kuitenkin pettymään, sillä teimme matkaa lähinnä käynnissä, mutta olimme suunnitelleet ottavamme ainakin pari ravipätkää tien suorilla osuuksilla. Westruby ja Koparion tulivat lauhkeasti meidän perässämme, eikä kumpikaan näyttänyt yhtyvän oman ratsuni intoiluun. Päästessään viimein raville Durant kiihdytti aluksi oikein kunnolla, mutta koska olin varautunut orin spurttiin, sain tämän hillittyä nopeasti ja hidastettua vauhtia. Ori yritti pari kertaa ohittaa edessä jopa hieman laiskanoloisesti liikkuvan Veuveliciousin, mutta tyytyi kuitenkin hieman pettyneenä kulkemaan sen vanavedessä. Perässämme tuleva Westruby kuunteli tarkkaavaisesti Emilian antamia apuja, ja ori saikin jatkuvasti rapsutuksia ja ylitsevuotavia kehuja pehmeiden liikkeittensä ja rauhallisen luonteensa ansiosta. Perää pitävä Koparion yllätti Jannan raville siirtyessämme pienellä syöksyllä eteenpäin, mutta ennen kuin ratsastaja ehti tehdä mitään, oli ori jo asettunut aloilleen ja ravasi rennosti edessä kulkevan itävaltalaistuonnin perässä.

Noin puolentoista tunnin lenkin jälkeen olimme jo viittä vaille takaisin tallipihassa. Durantin vuoksi olimme myös hieman laukanneet vähälumisella pellolla, ja pihaan saapuessaan ori ei olisi voinut olla tyytyväisemmän näköinen saadessaan päästellä höyryjä. Veuvelicious ei ollut juuri saanut lisäpuhtia matkan aikana, mutta se tuntui kuitenkin olevan varsin tyytyväinen päästessään vähän jaloittelemaan. Karsinan lämpö ja kohta tuleva päiväruoka olivat kuitenkin enemmän Vertin mieleen. Emilia ja Westruby olivat innostunut jopa hieman kisailemaan meitä vastaan pellolla ollessamme, mutta tasan kerran vauhtia lisännyt Koparion oli tyytynyt rauhallisempaan menoon. Emme kuitenkaan antaneet hevostemme juosta itseään hikeen, vaan olimme ottaneet vain lyhyen, hieman yli parinkymmenen metrin pituisen pätkän pellon lävitse. Tallissa saimme ensitekijöiksemme riisua lämpimiä talvikamppeitamme, sillä tallin lämmössä alkoi tulla jo kuuma ne päällä ollessa. Orit seisoivat kukin tyytyväisenä karsinoissaan hoidettavana ja ruokailua odottaen. Durant oli ainoa, joka oli saanut itsensä hieman hikiseksi intoilullaan, joten se oli myös ainoa, joka sai talliloimen päällensä. Orin mielestä senkin kapistuksen olisi voinut jättää pois, sillä eihän niin iso ja karski hevonen mitään vilttejä kaipaa!

24.09.2015 - Prime Sporthorsesin hevoskanta vahvistui tänään kahdella hevosella, westfalen-ori Veuveliciousilla sekä hannover-ori Ramant Unitella, kun Cannabia vähensi hevosia Ramant Warmbloodsista. Molemmat hevoset ovat jo melko hyvin kisanneita, tasokkaita kilpahevosia, joiden kanssa yritetään kuitenkin saavuttaa kummankin maksimitasot omissa lajeissaan porrastettujen kisojen parissa. Olen itse täysin keltanokka mitä tulee porrastettuihin kisoihin, joten nyt tähänkin asiaan tulee toivottavasti muutos.


Ikääntyminen

1 vuotta 13.03.2012 5 vuotta 13.11.2012 9 vuotta 13.07.2014
2 vuotta 13.04.2012 6 vuotta 13.04.2013 10 vuotta 13.12.2014
3 vuotta 13.05.2012 7 vuotta 13.09.2013 11 vuotta 13.05.2015
4 vuotta 13.06.2012 8 vuotta 13.02.2014 12 vuotta 13.10.2015
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti