Prime Sporthorses

Southchief

Sotti

Virallinen nimi Southchief Painotus Koulupainotteinen
Kutsumanimi Sotti Koulutus Grand Prix, vaikea valjakko
Syntynyt & ikä 03.09.2011, ikä alhaalla Väri & säkä Ruunikko, 172cm
Rekisterinumero VH13-011-0130 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Hannover, ori Kasvattaja Georg Fir, Saksa

Saavutukset:


KTK-II (2014 lokakuun 3. tilaisuus, 18-22-19-18=77p.)
KRJ-I (2015 maaliskuun tilaisuus, 9+40+20+20+15+2=106p.)
Bronze Premium (Yhteensä 80%)

12.01.2016 NJ Knockturn Ponies - LKV2, irtoSERT (pt. Jannica)

Luonnekuvaus

Suomenhevosten joukkoon täytyy mahduttaa yksi osaava, mutta omapäinen puoliverinen - Southchief on juuri tällainen. Sotilta löytyy taitoa, mutta tämän jääräpäisyys änkeytyy usein ratsastajan ja orin väliin. Sotti ei alennu ihmisten pompoteltavaksi, varsinkaan, jos käsittelijä käyttäytyy hitusenkin hermoja raastavasti tai on orille ennestään tuntematon henkilö. Ori aiheuttaa omistajalleen enemmän harmaita hiuksia kuin riemun hetkiä, mutta loppujen lopuksi ori on vain omanlaisen persoonan omaava tasokas hevonen, josta ei halua luopua vaikka mikä olisi.

Sotin kanssa pitää malttaa pitää hermonsa kurissa ratsastaessa, sillä kujeileva ori nauttii ratsastajan testaamisesta. Jos ori huomaa pienenkin mahdollisuuden päästä niskan päälle, käyttää tämä varmasti tilaisuutensa hyväkseen, eikä harjoittelusta tule sen jälkeen mitään. Ratsastajan tulee näyttää jääräpäiselle orille heti kaapin paikka, jos haluaa ansaita edes vähän kunnioitusta orilta. Sotti ei onneksi toista testausrituaalejaan samalle ratsastajalle joka ikinen kerta, vaan tuttujen ratsastajien kanssa tämä ei kehtaa edes yrittää vastaan panemista, vaan alistuu heti asemaansa, mutta vain jos ratsastaja on osoittanut olevansa riittävän päättäväinen. Hiljaisille hissukoille ori viittaa kintaalla, olivatpa he kuinka tuttuja tahansa.

Kouluratsuna Sotti on omaa luokkaansa, mutta tästä pitää onnistua pusertamaan kaikki taito ulos, jotta suoritus näyttäisi katselukelpoiselta. Isokokoisena orina Sotilla on myös isot askeleet, joihin pitää tottua, että niissä olisi miellyttävä istua. Oikeanlaisia ja riittävän pehmeitä apuja saadessaan ori esittelee mielellään lennokkaita ja tahdikkaita liikkeitään, mutta herkkäapuisena hevosena tämä menee herkästi myös täysin solmuun ellei ratsastaja hallitse hommaansa. Ori ei myöskään yritä millään tavoin miellyttää ratsastajaansa, vaan ratsastajaansa kunnioittaessa tämä tekee, mitä pyydetään, muttei tippaakaan ylimääräistä.

Helppohoitoinen Soutchief nauttii hoitamisesta yllättävän paljon, eikä tämä juuri välitä kuka häntä puunaa. Hoitotoimenpiteet eivät kuitenkaan saa kestää tuhottoman kauaa, sillä orilla ei riitä sinni seisoa kovin kauaa yhdessä kohdassa. Turhat fiksaukset onkin syytä jättää muille hevosille, ja Sottia on hyvä hoitaa vain sen verran kuin on täysin pakko. Kuljetustilanteissa ei pitäisi syntyä ongelmia, mutta pitkät automatkat on hyvä suunnitella siten, että ori pääsee sopivin väliajoin ulos kuljetusautosta jaloittelemaan, ettei tämä tee mitään numeroa ja jotta matka sujuisi ilman turhia murheenkryynejä.


Kuvagalleria

Sotti Sotti Sotti

Kuvat © Van Uytert (lupa/with permission), thank you! (Klikkaa kuvat suuremmiksi)


Sukutaulu

i. Sargent
hann, rn, 173cm, evm
ii. Santos
hann, rn, 174cm, evm
iii. Sadieking
hann, trn, 168cm, evm
iie. Eternica
hann, rn, 176cm, evm
ie. Maranda Evan
hann, trt, 167cm, evm
iei. Magavin
hann, rt, 168cm, evm
iee. Florencia
hann, mrn, 164cm, evm
e. Rae Gallena
hann, rn, 171cm, evm
ei. Ranofer W
hann, vrt, 172cm, evm
eii. Riot W
hann, km, 173cm, evm
eie. Fallancy
hann, rt, 169cm, evm
ee. Godolfina
hann, tprn, 166cm, evm
eei. Geronimo
hann, prt, 165cm, evm
eee. Chipwitch
hann, trt, 167cm, evm

i. Sargent on ruunikko hannoverinhevosori. 173 senttimetriä korkea Sargent on rakenteeltaan ihanteellinen hannoverinhevonen, ja ori onkin päässyt kantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla hyvien rakennepisteiden ansiosta. Hyvärakenteisuuden lisäksi Sargentilta löytyy myös taitoa kouluradoille, ja ori onkin Saksassa yksi tämän hetken kuumin puheenaihe hannoverpiireissä. Kysytty jalostusori on luonteeltaan tulta ja tappuraa, mikä näkyy kisapaikalla muille oreille ärjymisenä sekä narun nokassa olevan ihmisen repimisenä ympäri tallipihaa. Kipakasta luonteesta huolimatta orin jälkeläisistä ällistyttävän suuri osa on hyvätapaisia kisahevosia, joilla on isänsä tavoin näyttävät liikkeet.

ii. Santos on hieman jääräpäinen hannoverinhevosori. Väriltään ruunikko Santos on kisannut vanhempana lähinnä esteratsastusta vaativilla esteradoilla, mutta starttilistaan on kertynyt myös muutamia kenttäratsastuskisoja. Nuorempana Santos väänsi koululiikkeiden parissa, eli kenttäratsastuksen kouluosuudet menevät usein kuin vettä vain. Santos on usein kisapaikkojen väriläiskä jykevän ruumiinrakenteensa sekä räiskyvän luonteensa ansiosta - vai pitäisikö sanoa takia. Santosia käsittelevillä henkilöillä voi paikka paikoin olla vaikeuksia orin kanssa, vaikka tämä vaikuttaisikin alkutekijöissä käyttäytyvän varin mallikelpoisesti. Santosin mielialat ailahtelevat kuitenkin nopeasti, ja äsken vielä niin reippaana ollut ori voi pian räjähtää käsiin. Santos on harmillisesti periyttänyt äkäistä luonnettaan suurimmalle osalle jälkeläisistään, joita löytyy kymmenisen kappaletta.

iii. Sadieking on tulinen ja herkkähipiä koulupainotteinen hannoverinhevosori, joka on väritykseltään kiiltäväkarvainen tummanruunikko. Säkäkorkeutta orilta löytyy huikeat 168 senttimetriä, eli mistään kovin pienestä orinkutaleesta ei tällä kertaa ole kyse. Ori aiheuttaa omistajalleen harmaita hiuksia liittäessään kookkaan vartalonsa oikukkaaseen luonteeseensa, sillä aina edes arkipäivän perusaskareet eivät suju ilman jatkuvaa kädenvääntöä päätäntävallasta. Sadiekingin harmiksi tämän omistaja on yhtä omapäinen kuin hevosensa, joten orin temppuilut eivät juuri auta. Orin selkään voi istuttaa vain tämän täydellisesti tuntevan henkilön, eikä orilla saa olla pienintäkään epäilystä ratsastajasta, jotta yhteistyö toimisi puolin ja toisin. Sadieking osaa olla vaativa ratsu pyytäessään ratsastajalta täydellisiä, mutta pehmeitä apuja, mutta antaa myös itsensä likoon ratsastajan näin tehdessään.

ie. Maranda Evan on sievä ja säyseä hannoverinhevostamma. 167 senttimetriä korkea Evan on väriltään kaunis tummanrautias. Evan on suvunsa musta lammas, sillä kisaura ei ole koskaan ottanut kunnolla tuulta allensa. Suvun muut hevoset kisaavat kouluratsastusta vaativissa luokissa. Evan on kuitenkin rakenteeltaan haluttu siitostamma: tamman symmetrinen rakenne edustaa hannoveria parhaimmillaan. Täysin kisaamaton Evan ei kuitenkaan ole, vaan on tammallakin tämän nuoruudessa kisattu kouluratsastusta. Helpot luokat menivät usein hyvin, ja saipa tamma muutaman sijoituksenkin. Sukulaistensa tasolle Evan ei kuitenkaan ole koskaan yltänyt, mikä on pienoinen ihme, sillä molemmat tamman vanhemmista ovat erittäin menestyneitä kouluhevosia.

e. Rae Gallena on 171 senttimetriä korkea koulupainotteinen hannoverinhevostamma. Väriltään Gallena on ruunikko ja rakenteeltaan täydellisesti kouluratsuksi soveltuva hevonen. Saksassa menestyneen kilparatsastajan omistuksessa asuva Gallena kisaa kouluratsastusta Grand Prix -tasolla, mutta starttaa toisinaan myös hieman helpommissa luokissa etenkin pitkäksi venähtäneidne lomien jälkeen. Menestystä tammalle on tullut kohtalaisen hyvin 50 sijoituksen voimin, sillä Gallenan suoritukset ovat perusvarmoja, ja tämä jää erittäin harvoin viimeisten sijoittuneiden joukkoon. Gallena on jatkanut sukuaan kolemen varsan voimin, mutta viimeistään eläkeiässä tamman jälkeläislista tulee pidentymään, jos tämä vain on riittävän hyvässä kunnossa varsomiseen.

ei. Ranofer W on menestystä valjakkoajossa niittänyt hannoverinhevosori. Vaikka Ranoferin suku onkin lähinnä koulupainotteinen, oli valjakkoajossa kisaaminen orille mieluisampaa touhua. Koulusuvun ansiosta orilla onkin varsin esittelykelpoiset liikkeet, joita tämä esittelee mielellään etenkin tarkkuuskokeissa. Ei ori ole rakenteeltaankaan yhtään hullumpi yksilö, sillä ori on menestynyt hyvin orin kotialueella järjestettävissä vuotuisissa hannovernäyttelyissä. Ranofer ei vielä ole päässyt ansaitsemaansa asemaan jalostusorina puoliverikasvatuksessa, sillä orilla on tällä hetkellä vain yksi jälkeläinen. Toivon mukaan kiinnostus näin säyseää ja hyvätapaista oria kohtaan lisääntyy tammapiireissä.

ee. Godolfina on tummanpunarautias hannoverinhevostamma. 166 senttimetriä korkea Godolfina on atleettinen ja reipas koulupainotteinen neiti, joka jaksaa yllättää omistajansa uudelleen ja uudelleen positiivisella käytöksellään. Tamma kisaa kouluratsastusta pääsääntöisesti Grand Prix -tasolla, mutta satunnaisesti ja ihan vain vaihtelun vuoksi tämän kanssa käydään piipahtamassa helpoimmissakin luokissa. Godolfina on yhden varsan emä, mutta tammalle on suunniteltu astutus eräältä menestyneeltä ja tunnetulta hannoverorilta kisakauden lopuksi. Voi siis olla, että kohta maailmaan saadaan lisää pikku-Godolfinoja!

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
hann-t. Wolf's Sinamore 25.04.2015 Eden Redwall
hann-t. Southern Wild AIR 22.03.2015 Red Summer Airlea Sporthorses
hann-o. Savage Prime 01.01.2015 Texasena Florida Warmbloods
hann-o. Oliver Twisted 10.01.2014 Odyshape Airlea Sporthorses
hann-t. Ce's Southmaya 15.11.2013 Amaya II Domenica Estate
hann-o. Sentinel Prime 20.09.2013 Proinnseas Prime Sporthorses
hann-t. GL Rhiana 05.05.2013 Rigonda Rachcliff

Kilpailukalenteri

KRJ (sijoituksia 56 kpl, cup-sijoituksia 02 kpl)

06.04.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 2/3 (tarina)
07.07.2013 (Kutsu), 5. Grand Prix, 4/30
28.06.2013 (Kutsu), 8. Grand Prix, 1/40
26.06.2013 (Kutsu), 7. intermediate II, 5/40
24.06.2013 (Kutsu), 7. intermediate II, 3/40
22.06.2013 (Kutsu), 7. intermediate II, 6/40
21.06.2013 (Kutsu), 7. intermediate II, 4/40
18.06.2013 (Kutsu), 6. Grand Prix, 5/30
02.06.2013 (Kutsu), 5. Grand Prix, 4/30
30.05.2013 (Kutsu), 6. Grand Prix, 1/30
29.05.2013 (Kutsu), 5. Grand Prix, 2/30
25.05.2013 (Kutsu), 4. Grand Prix, 3/35
25.05.2013 (Kutsu), 5. Grand Prix, 2/30
25.05.2013 (Kutsu), 5. Grand Prix, 1/30
24.05.2013 (Kutsu), 5. Grand Prix, 3/30
22.05.2013 (Kutsu), 5. Grand Prix, 5/30
16.05.2013 (Kutsu), 2. Grand Prix, 1/30
16.05.2013 (Kutsu), 2. Grand Prix, 3/30
15.05.2013 (Kutsu), 3. Grand Prix, 5/30
13.05.2013 (Kutsu), 2. Grand Prix, 4/30
13.05.2013 (Kutsu), 1. Grand Prix, 2/30
12.05.2013 (Kutsu), 1. Grand Prix, 5/30
11.05.2013 (Kutsu), 7. Grand Prix, 3/30
11.05.2013 (Kutsu), 8. Grand Prix, 4/29
11.05.2013 (Kutsu), 3. Grand Prix, 4/30
10.05.2013 (Kutsu), 6. Grand Prix, 1/30
10.05.2013 (Kutsu), 3. intermediate II, 6/50
10.05.2013 (Kutsu), 1. Grand Prix, 1/30
10.05.2013 (Kutsu), 1. Grand Prix, 5/30
10.05.2013 (Kutsu), 7. Grand Prix, 5/40
09.05.2013 (Kutsu), 7. Grand Prix, 2/40
09.05.2013 (Kutsu), 3. Grand Prix, 1/30
08.05.2013 (Kutsu), 3. Grand Prix, 2/30
02.05.2013 (Kutsu), 7. Grand Prix, 6/40
20.04.2013 (Kutsu), 1. Grand Prix, 2/30
17.04.2013 (Kutsu), 5. intermediate II, 7/50
12.04.2013 (Kutsu), 4. intermediate II, 5/30
09.04.2013 (Kutsu), 8. Grand Prix, 7/50
08.04.2013 (Kutsu), 7. Grand Prix, 2/50
07.04.2013 (Kutsu), 2. Grand Prix, 1/30
06.04.2013 (Kutsu), 8. Grand Prix, 3/50
06.04.2013 (Kutsu), 5. intermediate II, 3/30
06.04.2013 (Kutsu), 1. Grand Prix, 4/30
04.04.2013 (Kutsu), 8. Grand Prix, 5/50
03.04.2013 (Kutsu), 6. Grand Prix, 1/30
02.04.2013 (Kutsu), 2. Grand Prix, 4/30
02.04.2013 (Kutsu), 1. Grand Prix, 2/30
02.04.2013 (Kutsu), 5. intermediate II, 5/30
02.04.2013 (Kutsu), 8. Grand Prix, 1/50
31.03.2013 (Kutsu), 2. Grand Prix, 4/30
31.03.2013 (Kutsu), 1. Grand Prix, 4/30
29.03.2013 (Kutsu), 8. Grand Prix, 4/60
29.03.2013 (Kutsu), 5. intermediate II, 6/50
17.03.2013 (Kutsu), 9. Grand Prix, 2/63
17.03.2013 (Kutsu), 9. Grand Prix, 2/39
16.03.2013 (Kutsu), 9. Grand Prix, 4/50
15.03.2013 (Kutsu), 9. Grand Prix, 5/50

30.04.2014 KRJ-cup (Kutsu), 9. Grand Prix, 22/241
31.03.2014 KRJ-cup (Kutsu), 8. Grand Prix, 8/192

VVJ (sijoituksia 38 kpl, cup-sijoituksia 00 kpl)

06.06.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/18 (y)
27.03.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/8 (p)
26.03.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 4/20 (p)
26.03.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/8 (p)
31.01.2014 (Kutsu), 8. vaikea yhdistetty, 2/7 (p)
29.01.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/8 (p)
27.01.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/8 (p)
26.01.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/8 (p)
05.08.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 3/10 (p)
04.08.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/10 (p)
11.07.2013 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/30 (y)
05.07.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/12 (y)
04.07.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/12 (y)
02.07.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 3/12 (y)
27.06.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/12 (y)
26.06.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/12 (y)
26.06.2013 (Kutsu), 10. vaikea yhdistetty, 3/13 (y)
19.06.2013 (Kutsu), 8. vaikea yhdistetty, 2/8 (p)
23.05.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 3/24 (p)
18.05.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/24 (p)
17.05.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/24 (p)
12.05.2013 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 4/31 (y)
11.05.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/17 (p)
10.05.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 4/17 (p)
09.05.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/17 (p)
08.05.2013 (Kutsu), 9. vaikea yhdistetty, 2/27 (y)
06.05.2013 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/31 (y)
05.05.2013 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/31 (y)
30.04.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 5/31 (p)
28.04.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/31 (p)
27.04.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 4/31 (p)
19.04.2013 (Kutsu), 9. vaikea yhdistetty, 5/39 (y)
18.04.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 4/30 (p)
17.04.2013 (Kutsu), 9. vaikea yhdistetty, 3/39 (y)
17.04.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 3/30 (p)
09.04.2013 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/21 (y)
04.04.2013 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/19 (p)
27.03.2013 (Kutsu), 4. vaativa yhdistetty, 5/40 (p)

Päiväkirja ja valmennukset

06.04.2014 - KRJ tarinakoulukisat Odelie's Lovesissa, kutsu
Tehtävänanto: Pitkän ja rankan kilpailupäivän jälkeen päästät hevosesi kaverinsa kanssa tarhaan nauttimaan ulkoilmasta. Hevoset kun tunnetusti ovat kovia juoruilemaan, päättää ratsusi purata tunteensa kaverilleen hirveästä päivästä lyhyesti, ehkä jotain mullistavaakin tapahtui. Mitä sisältyi sinun karvaystäväsi päivään? Max. kuusi virkettä.
Suoritus: "Määhän olin itse täydellisyys tänään, mutta toi mun ratsastaja vois vähän laihuttaa ylimääräsiä pois, ku mun selkä ei oo edukseen notkolla! Varmaa pisteetki laski ton yhen käppänän takia, pitäs vissii värvätä uus ratsastaja."

01.05.2013 - Sotin kisaura on lähtenyt vakuuttavasti liikkeelle, vaikka orin kanssa olikin lähes rikollisen pitkä tauko kisaamisen suhteen orin muutettua Saksasta Suomessa sijaitsevalle suomenhevossiittolalleni. Sotti ei kuitenkaan ole ollut moksiskaan pitkäksi venähtäneestä lomastaan, vaan ori on ollut entistä aktiivisempi ja innokkaampi suoritusten aikana yrittäen tehdä aina parhaansa. Intermediate II - ja GP-luokissa kisannut ori on saanut reilusti yli kymmenen sijoitusta kasaan kahden viime kuukauden aikana, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toivon mukaan orin hyvä kisaputki jatkuukin yhtä hyvänä, sillä orin kanssa olisi tarkoitus käydä Kouluratsastusjaoksen alaisessa laatuarvostelussa joku päivä, joten sijoituksia kaivataan vielä reilusti, jotta kisamenestyksestä saataisiin riittävät pisteet. Olemme kokeilleet orin kanssa myös leikkimielessä valjakkoajoa, ja koska ori on näyttänyt kyntensä myös tämän lajin parissa, tulemme jatkamaan kouluratsastuksen ohella myös tämän lajin kisaamista.

07.04.2013 - Saavuimme varhain aamulla Sotin ja muutaman muun hevosen kanssa Satulinnan parkkipaikalle. Kyseisellä tallilla järjestettäisiin päivän mittaan kolme Grand Prix -luokkaa, joista kahteen Sotin olisi tarkoitus osallistua. Aamupäivä meni kisoihin valmistautuessa: hevoset harjattiin priimakuntoon ja varusteet puunattiin vielä kertaalleen. Sotti oli innoissaan kisapaikan tammavalikoimasta, mutta muut orit eivät olleet niin mieluisa asia. Olin onnekseni huomioinut orin mahdollisen äkäisyyden muita oreja kohtaan, joten olimme saaneet hevosilleni valmistautumispaikan aivan tallin peräosastolta. Ensimmäisessä luokassa orin kanssa meni hommat pipariksi orin keskittyessä kaikkeen muuhun kuin itse suoritukseen. Olimme lopulta 24:s 30 osanottajasta. Toisessa luokassa ori petrasi kuitenkin huimasti ja vei koko luokan voiton hyvillä pisteillä!

12.04.2012 - Southchief täytti muutama päivä sitten neljä vuotta! Syntymäpäivänsä kunniaksi ori sai lentolipun Suomeen, sillä Saksassa sijainnut puoliverisiittolani Waur lopetti toimintansa, ja hannoverori muutti muutaman muun puoliverisen suomenhevossiittolalleni Pohjois-Pohjanmaalle. Maisemanvaihdos olisi melko hurja, sillä Saksassa ollessaan Sotti oli tottunut melko hektiseen elämään, mutta Suomessa ori joutuisi sopeutumaan pienenpieneen kuntaan keskellä ei mitään. Onnekseni Sotti kotiutui nopeasti ollen heti kiinnostunut tallissa pyörivistä suomenhevosista, ja kotiutumisen teki helpommaksi se, että mukana oli tullut myös muutama hyvä kaveri Waurista. Muutama Waurin aikainen puoliverinen lähti myös myyntiin, mutta jokainen sai hyvän ja huolehtivan kodin, jossa ne pääsisivät jatkamaan kisauraansa. Soutchiefille koittaa nyt pieni lomakausi, jonka aikana sen yleiskuntoa pidetään kuitenkin yllä. Kisaaminen jää kuitenkin oikeastaan kokonaan pois, mutta kunhan kuviot saadaan selviksi ja puoliveritalli kuopattua kokonaan, jatketaan kisaamista myös puoliveristen parissa.

20.01.2012 - Sotti tepasteli reippaasti liinan päässä. Olin päättänyt juoksuttaa oria vaihteluksi ratsastukselle. Sotti ravasi näyttävästi isoa ympyrää, kuunnellen korvat hörössä juoksuttajan suuntaan. Kun käsky kävi, teki ori mitä pyydettiin. Loistin varmasti kuin Naantalin aurinko, niin ylpeä olin reippaasta jättioristani. Sotti pärskähteli kuin tietäen, että siitä ajateltiin jotakin hyvää. Taluttelin Sottia vielä hetken maneesissa, ennen kuin talutin orin talliin ja aloin hoitamaan tätä. Harjasin Sotin kauttaaltaan, mistä ori nautti, ja putsasin kaviot. Selvitin vielä orin harjan ja hännän ja lopputulos oli kiitettävä: Sotti näytti varsin hyvältä. Silittelin ja rapsuttelin hellyydenkipeää nallekarhuani vielä hetken, minkä jälkeen vein orin hoitotarvikkeet takaisin paikoilleen ja aloin jakamaan iltaheiniä. Sotin suupieli luppasi ja orinuuhki ilmaa suutaan maiskutellen.

18.11.2011 - Harjasin Sottia tallikäytävällä pitkin vedoin. Olin hakenut hevoset sisälle hieman normaalia aikaisemmin rankkasateen vuoksi. Muut hevoset seisoivat tyytyväisinä karsinoissaan karva kiiltävänä, mutta Sottia en ollut ehtinyt vielä kokonaan hoitaa. Pyörittelin orin karvaa kumisualla ja irtokarva pöllysi. Harjasin orin vielä kovalla harjalla, jotta takaisin orin päälle laskeutuneet karvat irtoaisivat lopullisesti. Putsasin orin kaviot ja tarkastin, että kengät olivat kunnolla kiinni. Sotti seisoi puoliunessa sen kummemmin välittämättä touhuistani. Silittelin orin kaulaa hetken ja rapsutin herkästi kutiavaa oria sään kohdalta. Sotti heilutteli nautinnollisesti päätään saadessaan apua kutiavaan kohtaan. Pienen rapsutteluhetken jälkeen talutin orin karsinaan ja aloin valmistamaan iltaruokia. Muutamasta karsinasta kuului jo vaativa kolistelu.

03.09.2011 - Komea hannoverori Southchief syntyi saksalaisessa siittolassa, joka panostaa hannoverjalostuksen ylläpitämiseen ja hevosten kilpailuttamiseen. Heti vieroitusajan jälkeen Saksassa sijaitsevaan puoliverisiittola Wauriin kuljetetulla orilla onkin hyvät lähtökohdat menestyväksi kisahevoseksi, sillä orin vanhemmat ovat molemmat Saksassa haluttuja jalostushevosia nimenomaan niiden kisamenestyksen ja hienon suvun ansiosta. Peruskoulutuksen saaneena Soutchifin kanssa on helppo jatkaa eteenpäin kohti uusia haasteita heti, kun ori on kotiutunut uudelle kotitallilleen. Orilla on onneksi oman ikäisiä hevoskavereita, niin koti-ikävä ei pääse yllättämään ainakaan niin helposti. Myöhemmällä iällä orilla on edessä ratsukoulutus, ja tämä saatetaan myös mahdollisesti ajokouluttaa valjakkouraa silmällä pitäen, mutta mitään tarkkoja suunnitelmia valjakkourasta ei ole vielä lyöty lukkoon, vaikka orilla olisi varmasti rahkeita myös kyseiseen lajiinsa, sillä tämän suvusta löytyy muutama osaava valjakkokilpuri.


Ikääntyminen

1 vuotta 03.10.2011 5 vuotta 03.10.2012 9 vuotta 03.06.2014
2 vuotta 03.11.2011 6 vuotta 03.03.2013 10 vuotta 03.11.2014
3 vuotta 03.12.2011 7 vuotta 03.08.2013 11 vuotta 03.04.2015
4 vuotta 03.05.2012 8 vuotta 03.01.2014 12 vuotta 03.09.2015
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti