Prime Sporthorses

Sentinel Prime

Sentinel

Virallinen nimi Sentinel Prime Painotus Kouluratsastus
Kutsumanimi Sitka Koulutus GP, vaikea valjakko
Syntynyt & ikä 20.09.2013, ikä alhaalla Väri & säkä Rautias, 170cm
Rekisterinumero VH14-011-0338 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Hannoverinhevonen, ori Kasvattaja Prime Sporthorses, Suomi

Saavutukset:


KRJ-I (2015 joulukuun tilaisuus, 8+41+25+20+15=109p.)
Premier (Yhteensä 68%)

Luonnekuvaus

Sentinel on tulinen hevonen, jonka miellyttämiseksi saa uurastaa ylityötunteja enemmän kuin mieli tekisi. Ori osaakin olla melko jääräpäinen hoidettava, joka vetää herkästi herneet nenäänsä. Ori osaa olla melko koppava ihmisiä ja myös muita hevosia kohtaan, mutta tulee kyllä toimeen etenkin valmiiksi tuttujen kanssa. Sitkaa voisi luonnehtia yhden ihmisen hevoseksi, sillä tämä mieltyy vain harvoihin ja valittuihin, ja tämä toimii myös parhaiten heidän kanssa. Ori kuumuu nollasta sataan alle sekunnissa, jos tällä on syytä tulistua jostakin, mutta rauhoittuu myös melko nopeasti, kunhan tämä vain viedään kuumottavasta tilanteesta pois.

Ratsuna orista löytyy taitoa, mutta on eri asia, haluaako tämä alistua ratsastajan tahtoon ja esitellä taitojaan kaiken kansan nähtäväksi. Etenkin kotioloissa Sitka osaa olla raastavan ärsyttävä tuhistessaan ja tiuskiessaan ratsastajalle kerta se toisensa jälkeen, mutta kisa- ja valmennustilanteissa vieraskorea ori on kuin toinen hevonen: jokaiseen apuun vastataan hetkessä ja piirun tarkasti, eikä tämä voisi ajatellakaan asettuvansa poikkiteloin ratsastajan käskysen eteen. Painoavuista erittäin tarkka hevonen vaatii istunnaltaan tasapainoisen ratsastajan, joka ei turhaa heilu ratsun selässä. Myös päättäväisyyttä ja tahtoa pitää löytyä, sillä niiden avulla orin saa jopa liikkumaan kunnolla, jos tämän kanssa ei normaalisti ole tekemisissä, milloin Sitka ei aina enää jaksa haastaa ratsastajaa.

Kansainvälisellä tasolla kouluratsastusta kisaavana hevosena Sentinel on totta kai hyväliikkeinen, parhaimmillaan apuja reippaasti vastaanottava hevonen, joka nauttii siitä, mitä tekee. Oikeanlaisella ratsastajalla, joka ymmärtää oria, Sitka liikkuukin kepeästi ja yltää aina GP-tason liikkeisiin ja ollen kisoissa aina kärkijoukossa. Valjakkoajossa ori on myös raivannut tiensä aina vaikeisiin luokkiin asti, ja tämän pilkuntarkan luonteen ansiosta etenkin kestävyysosuudet sujuvat kuin vettä vain. Yleensä haaveet sijoituksista kariutuvat tarkkuusosuuksiin, joissa Sitka alkaa herkästi hätäillä eikä keskity enää loppuun asti. Ohjastajalla täytyy olla pehmeät ohjasavut, jottei ori kuumu turhaa.

Sentinel nauttii hoitajan kyykyttämisestä tilanteessa kuin tilanteessa, mutta jokapäiväisiä tuttuja tämä ei viitsi enää kiusoitella kuin tietäen, että mukavalla yhteiselolla myös orin oma elämä helpottuu huomattavasti. Harjaus ja varustaminen sujuvat kaikista vauhdikkaimmin, kun ori on kiinnitetty tallikäytäville molemmilta puolilta, jolloin se ei pääse tuuppimaan tai muutenkaan häiritsemään hoitajan työntekoa. Taluttaessa Sitka käyttäytyy vaihtelevasti hieman paikasta ja vallitsevasta tilanteesta riippuen. Normaali talutus karsinasta tarhaan sujuu jo varsa-ajan kenkkuilujen jälkeen nätisti ja sen voi hoitaa jopa pelkällä riimulla ja normaalilla narulla, mutta erikoisemmissa tilanteissa orille suositellaan vähintään ketjuriimunnarua. Muiden yhtä äkäisten orien seurassa paras varustelu on suitsitus.


Kuvagalleria

Sentinel

Kuva © Van Uytert (with permission), thank you! (Klikkaa kuvat suuremmiksi)


Sukutaulu

i. Southchief
hann, rn, 172cm
KTK-II, KRJ-I
ii. Sargent
hann, rn, 173cm, evm
iii. Santos
hann, rn, 174cm, evm
iie. Maranda Evan
hann, trt, 167cm, evm
ie. Rae Gallena
hann, rn, 171cm, evm
iei. Ranofer W
hann, vrt, 172cm, evm
iee. Godolfina
hann, tprn, 166cm, evm
e. Proinnseas
hann, rt, 166cm
KRJ-I
ei. Pankraz
hann, rt, 169cm, evm
eii. Panchito
hann, trt, 170cm, evm
eie. Nocera
hann, vrt, 165cm, evm
ee. Orlanthe
hann, rt, 162cm, evm
eei. Odbart
hann, trn, 165cm, evm
eee. Henuite
hann, vprt, 167cm, evm

ii. Sargent on ruunikko hannoverinhevosori. 173 senttimetriä korkea Sargent on rakenteeltaan ihanteellinen hannoverinhevonen, ja ori onkin päässyt kantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla hyvien rakennepisteiden ansiosta. Hyvärakenteisuuden lisäksi Sargentilta löytyy myös taitoa kouluradoille, ja ori onkin Saksassa yksi tämän hetken kuumin puheenaihe hannoverpiireissä. Kysytty jalostusori on luonteeltaan tulta ja tappuraa, mikä näkyy kisapaikalla muille oreille ärjymisenä sekä narun nokassa olevan ihmisen repimisenä ympäri tallipihaa. Kipakasta luonteesta huolimatta orin jälkeläisistä ällistyttävän suuri osa on hyvätapaisia kisahevosia, joilla on isänsä tavoin näyttävät liikkeet.

iii. Santos on hieman jääräpäinen hannoverinhevosori. Väriltään ruunikko Santos on kisannut vanhempana lähinnä esteratsastusta vaativilla esteradoilla, mutta starttilistaan on kertynyt myös muutamia kenttäratsastuskisoja. Nuorempana Santos väänsi koululiikkeiden parissa, eli kenttäratsastuksen kouluosuudet menevät usein kuin vettä vain. Santos on usein kisapaikkojen väriläiskä jykevän ruumiinrakenteensa sekä räiskyvän luonteensa ansiosta - vai pitäisikö sanoa takia. Santosia käsittelevillä henkilöillä voi paikka paikoin olla vaikeuksia orin kanssa, vaikka tämä vaikuttaisikin alkutekijöissä käyttäytyvän varin mallikelpoisesti. Santosin mielialat ailahtelevat kuitenkin nopeasti, ja äsken vielä niin reippaana ollut ori voi pian räjähtää käsiin. Santos on harmillisesti periyttänyt äkäistä luonnettaan suurimmalle osalle jälkeläisistään, joita löytyy kymmenisen kappaletta.

iie. Maranda Evan on sievä ja säyseä hannoverinhevostamma. 167 senttimetriä korkea Evan on väriltään kaunis tummanrautias. Evan on suvunsa musta lammas, sillä kisaura ei ole koskaan ottanut kunnolla tuulta allensa. Suvun muut hevoset kisaavat kouluratsastusta vaativissa luokissa. Evan on kuitenkin rakenteeltaan haluttu siitostamma: tamman symmetrinen rakenne edustaa hannoveria parhaimmillaan. Täysin kisaamaton Evan ei kuitenkaan ole, vaan on tammallakin tämän nuoruudessa kisattu kouluratsastusta. Helpot luokat menivät usein hyvin, ja saipa tamma muutaman sijoituksenkin. Sukulaistensa tasolle Evan ei kuitenkaan ole koskaan yltänyt, mikä on pienoinen ihme, sillä molemmat tamman vanhemmista ovat erittäin menestyneitä kouluhevosia.

ie. Rae Gallena on 171 senttimetriä korkea koulupainotteinen hannoverinhevostamma. Väriltään Gallena on ruunikko ja rakenteeltaan täydellisesti kouluratsuksi soveltuva hevonen. Saksassa menestyneen kilparatsastajan omistuksessa asuva Gallena kisaa kouluratsastusta Grand Prix -tasolla, mutta starttaa toisinaan myös hieman helpommissa luokissa etenkin pitkäksi venähtäneidne lomien jälkeen. Menestystä tammalle on tullut kohtalaisen hyvin 50 sijoituksen voimin, sillä Gallenan suoritukset ovat perusvarmoja, ja tämä jää erittäin harvoin viimeisten sijoittuneiden joukkoon. Gallena on jatkanut sukuaan kolemen varsan voimin, mutta viimeistään eläkeiässä tamman jälkeläislista tulee pidentymään, jos tämä vain on riittävän hyvässä kunnossa varsomiseen.

iei. Ranofer W on menestystä valjakkoajossa niittänyt hannoverinhevosori. Vaikka Ranoferin suku onkin lähinnä koulupainotteinen, oli valjakkoajossa kisaaminen orille mieluisampaa touhua. Koulusuvun ansiosta orilla onkin varsin esittelykelpoiset liikkeet, joita tämä esittelee mielellään etenkin tarkkuuskokeissa. Ei ori ole rakenteeltaankaan yhtään hullumpi yksilö, sillä ori on menestynyt hyvin orin kotialueella järjestettävissä vuotuisissa hannovernäyttelyissä. Ranofer ei vielä ole päässyt ansaitsemaansa asemaan jalostusorina puoliverikasvatuksessa, sillä orilla on tällä hetkellä vain yksi jälkeläinen. Toivon mukaan kiinnostus näin säyseää ja hyvätapaista oria kohtaan lisääntyy tammapiireissä.

iee. Godolfina on tummanpunarautias hannoverinhevostamma. 166 senttimetriä korkea Godolfina on atleettinen ja reipas koulupainotteinen neiti, joka jaksaa yllättää omistajansa uudelleen ja uudelleen positiivisella käytöksellään. Tamma kisaa kouluratsastusta pääsääntöisesti Grand Prix -tasolla, mutta satunnaisesti ja ihan vain vaihtelun vuoksi tämän kanssa käydään piipahtamassa helpoimmissakin luokissa. Godolfina on yhden varsan emä, mutta tammalle on suunniteltu astutus eräältä menestyneeltä ja tunnetulta hannoverorilta kisakauden lopuksi. Voi siis olla, että kohta maailmaan saadaan lisää pikku-Godolfinoja!

ei. Muun suvun tavoin myös Pankraz-ori on varsin menestynyt kouluratsu, joka on kilpaillut koulukisoissa aina kansallisella tasolla asti. Koko elämänsä Saksassa asunut hannoverinhevonen on nähnyt maailmaa lukuisten kilpailuiden ansiosta, ja tämä on ollut kysytty jalostushevonen myös Saksan ulkopuolella. Rautiaalla orilla on korkeutta 169 senttimetrin verran, ja etenkin orin rautias väritys on periytynyt lähes jokaiselle tämän parista kymmenestä jälkeläisestä. Luonteeltaan Pankraz oli oriksi yllättävän rauhallinen ja yhteistyökykyinen, ja tämä pärjäsi jopa muiden orien kanssa kohtalaisen hyvin.

eii. Panchito oli kovan tason koulupainotteinen hannover-ori, joka oli väriltään tummanrautias. 170 senttisellä orilla oli kaksi korkeaa sukkaa ja pitkä valkoinen piirto, ja upean värinsä lisäksi tämä oli myös rakenteellisesti korrekti kouluhevonen. Vaativien koulukisojen lisäksi ori menestyi myös näyttelyissä, ja tämä kantakirjattiin elämänsä aikana kakkospalkinnolle, joka nousi lopulta ykköseksi menestyneiden jälkeläisten ansiosta. Panchito jouduttiin lopettamaan 23-vuotiaana heikentyneen yleiskunnon vuoksi, mutta tätä ennen ori ehti jättää jälkeensä lähes kaksikymmentä puoliverijälkeläistä.

eie. Vaaleanrautias Nocera ei ole kilpaillut kuin noin parissa kymmenessä kisassa elämänsä aikana, mutta voitto- ja sijoitusprosentit ovat tällä tammalla kovia. Oivan rakenteen ansiosta tämä pärjäsi myös hyvin näyttelyissä, ja kun upeisiin liikkeisiin ja rakenteeseen lisättiin leppoinen luonne, oli Noreca kysytty jalostushevonen. Tamma toimikin lähes koko elämänsä siitoshevosena jättäen jälkeensä liudan osaavia ja hyvärakenteisia hevosia. Tällä hetkellä tamma viettää eläkepäiviään Saksan Hampuri-osavaltiossa sijaitsevassa kuuluisassa hannoversiittolassa.

ee. Orlanthe on sekä kouluratsastuksessa että valjakkoajossa kunnostautunut tamma, joka on luonteeltaan kilpailuhenkinen mutta helposti käsiteltävissä oleva tamma. Rautiaalla tammalla on korkeutta 162 sentin verran, mutta pienestä koostaan huolimatta tässä on yllättävän paljon liikettä kouluradoille ja voimaa vetämään valjakkokärryjä. Lukuisia sijoituksia napsinut Orlanthe toimittaa tällä hetkellä siitostamman virkaa kotitallillaan Saksassa, ja tamman jälkeläisiä on myyty ympäri maailmaa esimerkkinä muun muassa Italia, Suomi ja Kanada.

eei. Odbart on väritykseltään upea tummanruunikko hannover-ori puhtaanvalkoisella päämerkillä varustettuna. Korkeudella tätä hevosta ei ole pilattu, sillä säkä tällä yltää "vain" 165 senttimetrin korkeuteen. Tulinen ori osaa olla raivostuttava luonteeltaan, mutta herkkäapuisella ja ymmärtäväisellä ratsastajalla Odbart toimii kuin unelma ja esittelee mielellään näyttäviä ja puhtaita liikkeitään. Intermediate-tasoisissa koulukisoissa pääasiassa kisannut ori on ehtinyt astua myös useamman tamman, ja tällä hetkellä tämän jälkeläislistaa koristaa seitsemän hevosta.

eee. Vaaleanpunarautias Henuite menehtyi harmillisesti parhaassa kilpailuiässään ollessaan 9-vuotiaana, mutta tamma ehti kuitenkin varsoa kahdesti jättäen kaksi tammajälkeläistä jälkeensä. Koulukisoissa hyvin menestynyt tamma kisasi myös jonkin verran valjakkoa, jossa etenkin kouluosuudet olivat lastenleikkiä. Henuite pärjäsi myös keskivertoa paremmin näyttelyissä ansaiten näyttelyarvonimen hetki ennen menehtymistään. Tamman lopetuksen syynä oli selkämurtuma, joka oli syntynyt toisen hevosen potkaistessa tätä pahasti tarhassa leikin tiimellyksessä.

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
hann-o. KWB Seattleite 15.08.2015 KWB Merengue eatnama, Kinship
fwb-o. Valiant San Joaquin 13.04.2015 Santa Ana VAL Yolanda, Anthem
hann-t. Samba Exotica HA 10.09.2014 Chinese Blues HA Rim, Hopeapaju
fwb-o. Rodumus Prime 17.12.2013 Santa Colonna MET Pierre, Prime

Kilpailukalenteri

KRJ (sijoituksia 60 kpl, cup-sijoituksia 01 kpl)

10.01.2015 (Kutsu), 6. Grand Prix, 3/30
08.01.2015 (Kutsu), 6. Grand Prix, 5/30
06.01.2015 (Kutsu), 6. Grand Prix, 1/30
20.12.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 1/30
19.12.2014 (Kutsu), 2. Grand Prix, 4/30
19.12.2014 (Kutsu), 1. Grand Prix, 5/30
13.12.2014 (Kutsu), 1. Grand Prix, 3/30
25.11.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 3/30
24.11.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 1/30
23.11.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 5/30
23.11.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 4/30
22.11.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 1/30
21.11.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 3/30
27.10.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 3/30
19.10.2014 (Kutsu), 2. Grand Prix, 4/50
18.10.2014 (Kutsu), 2. Grand Prix, 5/50
13.10.2014 (Kutsu), 1. Grand Prix, 1/50
02.10.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 3/40
27.09.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 2/40
23.09.2014 (Kutsu), 2. Grand Prix, 5/30
21.09.2014 (Kutsu), 2. Grand Prix, 1/30
20.09.2014 (Kutsu), 2. Grand Prix, 2/30
18.09.2014 (Kutsu), 10. Grand Prix, 4/58
16.09.2014 (Kutsu), 9. Grand Prix, 3/60
16.09.2014 (Kutsu), 2. GP Kür, 3/10 (tarina)
14.09.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 5/30
05.09.2014 (Kutsu), 2. Intermediate II, 3/30
03.09.2014 (Kutsu), 2. Intermediate II, 2/40
26.08.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 3/30
25.08.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 4/30
19.08.2014 (Kutsu), 2. Intermediate II, 4/40
17.08.2014 (Kutsu), 2. Intermediate II, 3/40
16.08.2014 (Kutsu), 1. Grand Prix, 3/40
15.08.2014 (Kutsu), 2. Intermediate II, 4/40
15.08.2014 (Kutsu), 1. Grand Prix, 2/40
10.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 3/40
09.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 3/40
09.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 4/40
08.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 2/30
08.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 5/40
06.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 2/30
05.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 6/40
05.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 4/30
04.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 6/40
02.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 3/30
02.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 6/40
02.08.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 1/30
01.08.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 4/40
01.08.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 5/40
01.08.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 4/40
01.08.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 2/40
27.07.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 5/30
25.07.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 1/30
23.07.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 5/30
22.07.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 3/26
20.07.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 3/26
18.07.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 2/26
16.07.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 4/26
16.07.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 1/30
13.07.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 2/30

31.08.2014 KRJ-cup (Kutsu), 10. Grand Prix, 14/152

VVJ (sijoituksia 25 kpl, cup-sijoituksia 00 kpl)

23.01.2015 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/4 (p)
22.01.2015 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/4 (p)
21.01.2015 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/4 (p)
20.01.2015 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/4 (p)
15.01.2015 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/4 (p)
14.01.2015 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/4 (p)
09.01.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 4/19 (y)
25.11.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 3/10 (p)
17.11.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 3/10 (p)
23.08.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/12 (p)
22.08.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/15 (p)
21.08.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 3/12 (p)
18.08.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/7 (p)
16.08.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/7 (p)
09.08.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/8 (p)
08.08.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/8 (p)
07.08.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/8 (p)
01.08.2014 (Kutsu), 4. vaikea yhdistetty, 2/13 (p)
29.07.2014 (Kutsu), 4. vaikea yhdistetty, 1/13 (p)
28.07.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 3/15 (p)
25.07.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/15 (p)
22.07.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/4 (p)
21.07.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/4 (p)
19.07.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 1/4 (p)
18.07.2014 (Kutsu), 6. vaikea yhdistetty, 2/4 (p)

ERJ (sijoituksia 00 kpl, cup-sijoituksia 00 kpl)


Päiväkirja ja valmennukset

18.10.2015 - Hieman päälle kuukauden päästä Sentinel täyttää pyöreitä vuosia juhliessamme orin kymmenvuotisjuhlia! Tämän vuoden loppupuoli on myös muuten erikoista aika Sitkalle, sillä tämä olisi tarkoitus ilmoittaa vuoden viimeiseen Kouluratsastusjaoksen alaiseen laatuarvosteluun joulukuussa. Myös Valjakkojaoksen laatuarvostelu olisi tavoitteena, mutta sitä ennen täytyy saada lisää kyseistä lajia kisaavia jälkeläisiä, sillä yhdellä ei pitkälle pötkitä, vaikka kuinka hieno hevonen olisikin. Kisojensa puolesta Sitka on ollut jo tovin valmis hevonen, eikä koulujälkeläisistäkään ole puute. Lähinnä teksteistä on ollut kiinni, ettemme ole aiemmin käyneet näyttäytymässä arvioitavana, mutta nythän tässä on useampi kuukausi tehdä loppuhetken hiomiset ennen orin uran huippuhetkiä. Tätä vartenhan olemme vuodattaneet verta, hikeä ja kyyneleitä, joten lähdemme hakemaan parasta mahdollista palkintoa.

13.06.2015 - Kouluvalmennus
Valmensin tänään Sentinel Prime -nimistä hannoveroria, joka aloitti valmennuksen räväkästi pukittamalla ja lähes tiputtamalla ratsastajansa, joka oli epähuomiossa ottanut ohjista hieman liian napakan otteen, mihin hevonen tietty herkkänä tapauksena vastasi heti samalla mitalla takaisin. Alkuverryttelyissä ori oli muutenkin hieman rauhaton ja tanssahteli hieman suuntaan jos toiseenkin, mutta temponvaihteluihin siirryttäessä tämä keskittyi hommaan tosissaan. Liikkeiltään Sentinel oli rävällä mutta tarkka, ja tämän menoa oli ilo katsella. Orin isoissa ja keinuvissa liikkeissä olisi varmasti miellyttävä istua. Ravilisäyksissä Sentinel viipotti melko vauhdikkaasti kenttää pitkin, mutta kuunteli kuitenkin ratsastajaansa ainakin riittävän tehokkaasti, jotta ratsukon yhteistyö pelitti ilman katkoja. Temponhidastuksissa orilla oli enemmän ongelmia, sillä tällä oli tänään rutkasti energiaa, eikä tämä olisi malttanut hidastaa tahtia. Parin pieleen menneen yrityksen jälkeen ratsukko sai yhden hyvän suorituksen, johon oli hyvä päättää tämä harjoittelu, ja siirtyä välikäynteihin, joiden aikana ori sai hieman venytellä kaulaansa kulkemalla vapailla ohjilla. Käskin ratsastajaa tekemään myös välikäyntien aikana pieniä harjoituksia, kuten voltteja ja suunnanmuutoksia, jotta ori pysyisi kuulolla. Otimme lopuksi vielä siirtymisiä askellajista toiseen, joiden aikana hevonen liikkui tahdikkaasti ja vaihtoi askellajia nopeatempoisesti suuntaan ja toiseen. Eritoten paikoiltaan nostettu laukka oli kaunista katseltavaa, hevosen lähtiessä vauhditta liikkeelle. Vaikka Sentinel olikin hieman vastustellut ratsastajaa etenkin valmennuksen alussa, oli tämä liikkunut koko tunnin aikana erittäin hyvässä ryhdissä ja muodossa, johon se hakeutui automaattisesti ilman ratsastajan apua. Olin kohtalaisen tyytyväinen ratsukon työskentelyyn, sillä olihan ori tullut valmennukseen suoraa hieman pidemmältä tauolta, ja päästin heidät loppuverryttelyjen pariin.

19.01.2015 - Sentinel Prime osallistui tänään Vecno Studissa järjestettyyn Moscow Sim-Star Cupiin, joka pidettiin toista kertaa. Kukin hevonen osallistui ensin karsintaluokkaan parhaaksi katsomallaan tasolla, minkä jälkeen sijoittuneet pääsivät kisaamaan Moscow Dressage Elite Star -luokassa, joka oli tasoltaan helppo A. Prix St. Geroges -tasoisessa karsintaluokassa Sitka ylitti odotuksemme sijoittuen hyvällä ja tasaisella suorituksella kolmanneksi 21 osallistujan joukosta. Tuomarit kehuivat etenkin orin ponnekkaita liikkeitä, mutta myös yhteistyö ratsastajan ja ratsun välillä sai kiitosta. Varsinaisessa Cup-luokassa ori ei kuitenkaan loistanut, sillä luokkien välissä jouduimme odottelemaan pitkän tovin, mikä sai orin ärsyyntyneeksi. Tauon jäljiltä suoritus ei sujunut täysin kitkattomasti, joten lopullinen sijoituksemme oli hyvin alkaneen päivän jälkeen vain 15., kun luokkaan oli karsittu 25 päivän parasta ratsukkoa.

16.09.2014 - KRJ tarinakoulukilpailut, kutsu
Luokan tehtävänanto: Etsi Internetistä kuva, joka liittyy jollain tavalla osallistuvan hevosen nimeen (esim. nimenä "The Sun", kuva esimerkiksi aurinko). Mitä osuvampi neronleimaus, sen paremmat pisteet! Jokaiselle luokkaan osallistuvalle hevoselle täytyy etsiä oma kuva.
Suoritus: Kuva - "Kerta hyvin hevosaiheeseen sopi, pitihän tämä mahduttaa palkinnoille!"

20.09.2013 - Tänään syntynyt Sentinel Prime -niminen hannoverinhevonen on yksi ensimmäisistä puoliverikasvateistani, joka on syntynyt Prime Sporthorsesin Prime-kasvatusliitteen alle. Ori oli syntyessään kaunis tummanrautias pienillä valkoisilla merkeillä, mutta väri todennäköisesti muuttuu suuntaan tai toiseen varsakarvan lähdettyä, mutta toiveissa olisi tietty raudikko varsa, sillä tallista löytyy jo liuta ruunikoita hevosia. Sentinelin vanhempina toimivat kaksi tallin omaa hannoverinhevosta, Southchief sekä Proinnseas-tamma, jotka molemmat ovat kovan tason kouluhevosia, joilla on myös kovat tavoitteet laatuarvostelujen suhteen. Southchief-isällä voi myös olla rahkeita näyttelypuolella, joten tämän kanssa koetetaan päästä myös kantakirjaan. Kaksikko on myös ajokoulutettu ja molemmilla on harjoiteltua valjakkoajoa, joten myös Sentinel tulee todennäköisesti olemaan kahden lajin hevonen. Orilla onkin kova urakka täyttääkseen sille asetettuja toiveita, kuten GP-tasolle pääsy kouluratsastuksessa ja myöhemmällä iällä laatuarvostelupalkinnon saaminen.


Ikääntyminen

1 vuotta 20.10.2013 5 vuotta 20.10.2013 9 vuotta 20.06.2015
2 vuotta 20.11.2013 6 vuotta 20.03.2014 10 vuotta 20.11.2015
3 vuotta 20.12.2013 7 vuotta 20.08.2014 11 vuotta 20.04.2016
4 vuotta 20.05.2013 8 vuotta 20.01.2015 12 vuotta 20.09.2016
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti