Prime Sporthorses

Reveler Hood

Reveler

Virallinen nimi Reveler Hood Painotus Kenttäratsastus
Kutsumanimi Renttu Koulutus heA, re130cm, CIC2
Syntynyt & ikä 25.01.2016, ikä alhaalla Väri & säkä Ruunikko, 167cm
Rekisterinumero VH16-153-0002 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Mecklenburg, ori Kasvattaja Brotherhood Belgia

Saavutukset:


Premier (Yhteensä 63%)

Luonnekuvaus

Mecklenburg oli minulle jo tuttu rotu, mutta en aiemmin ollut tavannut montakaan kenttähevosta kyseisestä rodusta, joten sormeni syyhysivät päästä kirjoittamaan ostotarjousta nähdessäni Reveler Hoodin myynti-ilmoituksen. Olin kuitenkin luvannut itselleni käsi sydämellä, ettei talliin tulisi ostorikkaan tammikuun jälkeen uusia hevosia, joten pidättäydyin lupauksessani - ainakin pari päivää. Odottelin jonkun muun jättään orista tarjouksen, mutta koska mitään ei näkynyt tai kuulunut, enkä tietenkään voinut jättää raukkaparkaa lojumaan koditta, ajauduin ikään kuin pakosta lopulta tarjoamaan tälle nuorelle herralle kotia Prime Sporthorsesista. Myöntävän vastauksen jälkeen aloin kuumeisesti järjestämään hevosen kyydistystä Belgiasta Suomeen.

Reveler Hood on luonteelkaan melko perushelppo hevonen, joka saattaa toisinaan hukkua hevospaljouden keskelle luonteeltaan. Se ei äkäinen ja aina ratsastajaa haastamassa ja ihmisiä kyseenalaistamassa, muttei myöskään se tallin helpoin ja kiltein hevonen, jonka kanssa työskentely on aina yhtä juhlaa ja jota jokainen haluaa aina mielellään hoitaa. Ei, meidän Renttu sijoittuu luonteeltaan näiden ääripäiden väliin monen muun hevosen tavoin, ollen aivan tavallinen hevonen. Ratsuna ori on yritteliäs, muttei viitsi korjata ratsastajan virheitä loputtomiin, kuten joku toinen hevonen voisi tehdäkin. Myös ratsastajan täytyy hallita hommansa, jos kehitystä halutaan saada aikaiseksi. Hoitaessa Renttu seisoo ainakin jonkin aikaa nätisti paikoillaan, mutta kyllästyy helposti, jos tätä jäädään puunaamaan tuhottoman pitkäksi aikaa. Huonoina päivinä tämä saattaa olla astetta haastavampi jokaisessa asiassa eikä yhteistyö ota oikein tuulta siipiensä alle, mutta kunnon känkkäränkkäpäiviä Rentulla on aniharvoin, ja usein tämä onkin liikkeellä neutraalilla mielialalla.


Kuvagalleria

Reveler

Kuva © kasvattaja, kiitos! (Klikkaa kuva suuremmaksi)


Sukutaulu

i. Regentropfen
meckl, rn, 167cm
KTK-III
ii. Welmeyer Calypso
meckl, rn, 168cm, evm
iii. World Senernixe
meckl, trt, 167cm, evm
iie. Grusdavar
meckl, prt, 163cm, evm
ie. Seefrische
meckl, rt, 165cm, evm
iei. Grande Ramiro
meckl, rt, 167cm, evm
iee. Paloma Maltia
meckl, rt, 165cm, evm
e. Detailliert
meckl, rn, 168cm
ei. Doctator
meckl, rn, 168cm, evm
eii. Doomlah Lah
meckl, prn, 167cm, evm
eie. Arya
meckl, vrt, 165cm, evm
ee. American Idol
meckl, trn, 165cm, evm
eei. Ameican Killer
meckl, trt, 165cm, evm
eee. My Little Idiot
meckl, rn, 162cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
brdbg-o. Reveller Prime 02.07.2016 Kannada Thrill Serellenders

Kilpailukalenteri

Reveler Hood kilpailee porrastetuissa kenttäkisoissa. Ajankohtaiset ominaisuuspisteet löytyvät orin rekisteriprofiilista.

Jaos: KERJ kenttäratsastus
Ominaisuuspisteet: 2408.07 p.
Nykyinen taso: Taso 5
Maksimitaso: Taso 5
Koulutustaso: CIC2
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 1343.29 p.
Nopeus & kestävyys: 1064.78 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus:0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys: 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

27.12.2017 - Estevalmennus, valmentajana kasvattaja
Pierre ja Renttu olivatkin täydessä työn touhussa, kun saavuin kentälle. Pystyimmekin aloittamaan valmennuksen samantien, koska ratsukko oli tehnyt jo alkuveryttelyt itsenäisesti. Kasailin kentälle ratsukolle muutamasta pystystä, yhdestä okserista ja yhdestä vesiesteestä luonnustuvan alustavan radan. Lähdimmekin heti katsomaan esteitä läpi este kerrallaan ennenkuin tulisimme sen ratana. Vesiesteen toistimme muutamaan kertaan, kun Renttu jotenkin tänään kyyläsi sitä ja tahdoimme saada orin rentoutumaan täysin ennen radan suoritusta. Kun olin tyytyväinen yksittäisiin hyppyihin lähdimme katsomaan teitä läpi ihan ajallisesti, sekä tietenkin niin, että ne olisi turvallisia. Pierre ei päässyt tänään helpolla vaan joutui suunittelemaan kanssani parhaimmat tiet ja kertomaan miksi oli tätä. Saimmekin lopultua sovittua sopivat tiet yhdessä ja esteetkin oli siirretty sen mukaisesti. Pierre ja Renttu kerkesi tulla radan kolme kertaa ennenkuin aikamme alkoi olemaan loppu ja jouduin jättään heille hyvästit.

21.11.2016 - Maastoestevalmennus, valmentajana Veera R.
Rentun ja tämän omistajan kanssa meillä oli tänään vuorossa maastoestevalmennus. Alkuverkat kuitenkin otimme ratsukon kanssa kentällä, johon rakensin pienen ristikon heille verryttelyesteeksi. Ratsukko meni kentällä nopeat alkukäynnit ja siirtyi nopeasti ravin kautta laukkaan ja otti muutaman hypyn. Muutaman hyvän hypyn jälkeen lähdimme suunnistamaan kohti maastoesterataa. Maastoesteradalle ei onneksi ollut tallin pihasta kuin ehkä kilometrin matka, jonka kävelin ratsukon vierellä. Radalle päästyämme pyysin ratsastajaa ensiksi kävelemään muutamien tukkien luota ja antaa orin hieman tutkailla niitä, vaikka esteet sille olivatkin varmasti tuttuja. Sitten pyysin heitä tulemaan kyseiset n. 60cm korkeat pienistä tukeista tehdyt esteet. Renttu hyppäsi isolla ilmavaralla näiden tukkien ylitse ja huusin ratsastajalle tämän laukatessa minua kohti, että kääntää tukeilta suoraan kohti mäkeä, jossa oli kolmet eri kokoiset portaat ja osoittelin heille isoimpia portaita. Ratsukko suoriutui portaistakin hienosti, vaikka ori suunnistikin melkoisella vauhdilla niille. Ratsukko kävi kääntymässä mäen päällä ja tuli portaat samaa tietä alas. Tämän jälkeen katsoimme heille pienen radan: mäki ylös laukassa, toiselta puolelta portaat alas, kahlausosuus ja oja. Siirryin seisomaan yhden tukkiesteen päälle, että sain pidettyä ratsukon koko ajan näköpiirissäni. Rentulla meinasi olla vauhtia hieman liikaa ja yritinkin huutaa ratsastajalle, että tämä ei ole nopeuskisa. Ratsastaja tekikin oikein fiksusti ja käänsi orin ympyrälle ja he lähtivät matkaan vasta kun vauhti oli rauhallinen. Kun vauhti oli ratsukolla reipas, mutta rauhallinen, suoriutui tehtävä oikein nätisti ja siihen olikin mukava lopettaa tämän kertainen valmennus!

22.10.2016 - Estevalmennus, kirjoittanut Kototallin henkilökunta (omistaja)
Oli mukava päästä vaihtelu vuoksi välillä muidenkin kuin suomenhevosten ja länkkärotujen selkään ja varustaa alleni komea puoliveriori Reveler, jota myös Rentuksi kuulin haukuttavan. Hevosen tummanruskeat varusteet kiiltelivät puhtauttaan tallityöntekijän juuri ne kuurattua, joten teki jopa hieman pahaa hakea ne heti käyttöön. Käsky oli kuitenkin käynyt ja Rentun liikutusvastuu oli tänään minun harteillani. Olin käynyt ennen talliin menoa nostelemassa maneesissa parit esteet pystyyn, joten nyt aloitimme heti alkuverryttelyillä ja aloimme suoraan hommiin. Esteitä ei auttanut tiputella, sillä ne joutuisi vielä itse laskeutua nostamaan. Ori vaikutti heti ensiaskeleista lähtien oikein yritteliäältä ja halukkaalta työskentelemään, joten sitä ei tarvinnut ajaa eteenpäin, muttei vastavuoroisesti myöskään pidätellä kaikin voimin. Ensimmäisillä pienillä esteillä hain hieman tuntumaa hevosen hyppytyyliin ja ori ainakin venytti kaulansa koko pituuteen hyppyjen aikana, joten jouduin myötäämään ihan kunnolla hyppyjen aikana. Muuten ponnistuksiin oli helppo lähteä mukaan ja laskeutumisetkin hevonen hoiti huolella. Laukat sain vaihdettua kepeästi esteiden päällä, mutta muuten etenkin parille vinolle esteelle lähestymisien suorittaminen oli välillä haastavaa hevosen yrittäessä painaa suoraa esteelle ja itse ohjatessani sitä hieman loivempaa lähestymistä tavoitellen. Rentun ja minun yhteistyö oli välillä melkolailla soutamista ja huopaamista, sillä satulassa oleva upouusi ratsastaja ei ainakaan aluksi näyttänyt vakuuttavan puoliveristä. Homma alkoi kuitenkin loppua kohden luistaa, mutta menin kuin meninkin ajattelemaan onnistuneeni, niin eiköhän ori kolauta okserin takapuolin alas takajaloillaan. Eihän se auttanut kuin laskeutua alas satulasta, nostaa puomi ja kivuta takaisin satulaan. Otimme loppuun vielä yhden hyväksytyn hypyn, ennen kuin aloin jäähdytellä oria.

12.08.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana miivi
Päivän toiseksi valmennettavaksi paljastui Reveler Hood, jonka lempinimeen 'Renttu' tykästyin. Itse ori oli mukava tapaus valmentaa. Se ja Pierre pelasivat hyvin yhteen. Ori ei ollut mikään kaikista kirkkain tähti kouluratsujen taivaalla, mutta annoin sen CIC2-luokissa kenttää kilpailevalle hevoselle anteeksi. Valmennus sujui hyvin mutkattomasti. Pierre ratsasti hyvin, ja saimme korjailla yhdessä lähinnä orin ongelmia. Kävimme valmennuksessa läpi avotaivutuksia, joissa ainoaksi ongelmaksi löytyi tahti - Renttu joko kiirehti tai mateli niitä tehdessä. Ohjeistin Pierreä antamaan orilleen tasaisia, pieniä apuja. Molemmat pohkeet koko ajan kiinni orissa ja istuntaa tiukkaamalla muistutus jos Renttu pääsi liian kovaan vauhtiin. Annoin ratsukolle valmennuksen lopussa palautteen, jossa saatoin kehua heidän työskentelynsä muuttuneen jo valmennuksen aikana parempaan suuntaan kuin ennen sitä.

10.02.2016 - Reveler Hood palkittiin Premier-arvonimellä!

05.02.2016 - Reveler Hood muutti talliin!


Ikääntyminen

1 vuotta 26.01.2016 5 vuotta 26.02.2016 9 vuotta 25.07.2016
2 vuotta 27.01.2016 6 vuotta 27.02.2016 10 vuotta 25.12.2016
3 vuotta 28.01.2016 7 vuotta 28.02.2016 11 vuotta 25.05.2017
4 vuotta 29.01.2016 8 vuotta 29.02.2016 12 vuotta 25.10.2017
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti