Prime Sporthorses

Qantamo RA

Qantamo

Virallinen nimi Qantamo RA "Kalle" Painotus Kouluratsastus
Syntynyt & ikä 21.05.2016, 17v Väri & säkä Ruunikko, 165 cm
Rekisterinumero VH16-121-0066 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Ranskalainen puoliverinen, ori Kasvattaja Prime Sporthorses Ranska

Saavutukset:


KRJ-III (2019 huhtikuu 77 p.)
Premier (Yhteensä 68%)

Qantamon vahvuuksiin voidaan ehdottomasti lukea sen kuuliaisuus sekä herkkyys ratsastaessa. Ori on aina korvat höröllä ottamassa ratsastajan käskyjä vastaan, kunhan vain tehtävät ovat riittävän mielekkäitä, eikä samoja asioita toisteta liikaa. Työskennellessään ori keskittyy vain ja ainoastaan tekemiseen, se ei välitä mitä esimerkiksi valmennuksen muut ratsukon tekevät eikä sitä kiinnosta kisapaikalla muut hevoset radalle päästyään. Kalle reagoi ratsastajan pieniinkin apuihin nopeasti ja sen tempoa ja muotoa on helppo säädellä kumpaankin suuntaan. Pienilläkin avuilla liikkuva ori tarvitsee toisaalta selkäänsä tarkan ratsastajan, joka ei häiritse hevosta turhaa epäselvillä tai tarkoituksettomilla avuilla. Etenkin suuhun roikkumaan jäävä käsi on Kallen kauhistus, muttei se ei pidä myöskään satulassa holtittomasti hytkyvästä kyytiläisestä.

Ratsuna ori on miellyttämishaluinen ja se antaa aina vahvan työpanoksen, mutta muuten sillä on paljon orimaisia piirteitä ja vinkeitä. Kalle täytyy esimerkiksi tarhata yksin ja taluttaessa se voi käydä kovastikin kierroksilla oreja tai tammoja nähdessään. Ruunista se harvoin piittaa tuon taivaallista, mutta omaan tarhaan se ei niidenkään tahdo tulla häiritsemään. Vaikkei Kallelle tarhaseura kelpaakaan, ei se kuitenkaan tahdo olla täysin yksin, vaan näköetäisyyden sisällä täytyy olla joku lajitoveri, jolle voi vähän huudella ja esittää päivän käydessä pitkäksi. Kuljetustilanteet ne vasta mielenkiintoisia ovatkin, sillä ori on heti valmiina näykkimään vierustoveria vasta koppiin astellessaan. Kalle täytyykin aina lastata ensin, matkakaveriksi valitaan joku lauhkea ruuna ja väliseinän täytyy ehdottomasti olla riittävän korkea, jotteivät hevoset pääse toistensa kanssa kosketuksiin.

Vaikka Kalle voikin lajitovereilleen olla äksy, kunnioittaa se ihmisiä. Orin kanssa on kuitenkin hyvä olla aina hieman varpaillaan ja varoittamatta sitä ei kannata lähestyä, sillä ori osaa olla nopea liikkeissään, eikä välttämättä noteeraa hiljaisesti selän takaa lähestyvää ihmistä. Tarkoituksella se ei yritä vahingoittaa, mutta säpsähtäessään se potkii melko herkästi. Orin herkkänahkaisuus ilmenee myös varustaessa, sillä se voi luimia etenkin vyötä kiinnitettäessä, jos se vedetään kerralla kireälle. Pään koskemisesta se ei paljoa pidä, joten suitsittaessa se saattaa yrittää viskellä sitä ja hampaiden raspaus ei tule onnistumaan ilman rauhoitusta.


Kuvagalleria

Qantamo

Kuva © deadmarshes, kiitos!


Sukutaulu

i. Quickscope
sf, trn, 167cm
Bronze Premium
ii. Quantamo
sf, trn, 168cm, evm
iii. Quier
sf, tprn, 169cm, evm
iie. Kriptonita
sf, rn, 166cm, evm
ie. Appichina
sf, tprt, 164cm, evm
iei. Adagio
sf, tprt, 168cm, evm
iee. Alaité
sf, vprn, 163cm, evm
e. Ghislaine MIV
sf, rn, 163cm
KRJ-I
ei. Rainier
sf, rn, 168cm, evm
eii. Renaud
sf, m, 168cm, evm
eie. Brûler Phoenix
sf, rn, 166cm, evm
ee. Gaetane
sf, rt, 162cm, evm
eei. Noir Corbeau
sf, m, 165cm, evm
eee. Gilberte
sf, rt, 163cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
sf-o. Quantum Prime 14.12.2016 Jathibiyya TAL Prime Sporthorses

Kilpailukalenteri

KRJ kouluratsastus

Jaos: KRJ kouluratsastus
Ominaisuuspisteet: 5744.68 p.
Nykyinen taso: Taso 10
Maksimitaso: Taso 9
Koulutustaso: Intermediate II
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 2585.61 p.
Tahti & irtonaisuus: 3159.07 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

20.06.2016 - Nelivuotias Qantamo palkittiin tänään Premier-arvonimellä.

21.05.2016 - Leasing-sopimuksella yhden varsan ajaksi talliin hankittu Ghislaine-tamma varsoi tänään orivarsan. Ghislaine oli onnistunut salakavalasti varsomaan keskellä yötä, eikä se edeltävänä iltana näyttänyt yhtään varsontavalmiilta. Aamulla karsinassa oli kuitenkin pirteä, jo pystyssä seisova orivarsa, jota tamma hoivasi tarkasti. Se ei aluksi edes päästänyt ketään tarkastamaan varsan kuntoa, vaan näytti selvästi hapanta naamaa jonkun yrittäessä astua sisään karsinaan. Myöhemmin Ghislaine saatiin kuitenkin kiinnitettyä hetkeksi, jotta kävin itse tarkistamassa varsan sukupuolen ja että onko kaikki OK. Ongelmia ei vaikuttanut olevan ja Kalleksi kutsuttu orivarsa tuli heti uteliaasti haistelemaan hanskojani. Niissä taisi haista varsalle outo melassin haju ja kerran nuuhkaistuaan se hypähti taaksepäin ja siirtyi ihmettelemään outoja kaksijalkaisia emänsä takaa. Löysäsin Ghislainen irti ja jätin kaksikon omaan rauhaansa heinäkaukalon täytettyäni. Illalla emä oli jo vähän rauhallisempi varsansa suhteen ja malttoi rentoutua, vaikka kävinkin karsinan luona katsomassa uusinta tulokasta. Orivarsa tullaan rekisteröimään emänsä tavoin ranskalaiseksi puoliverikseksi ja pienen pohdinnan jälkeen sen viralliseksi nimeksi tuli Qantamo RA.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti