Prime Sporthorses

Mizztetic Rewa

Mizztetic

Virallinen nimi Mizztetic Rewa Painotus Kouluratsastus
Kutsumanimi Missy, Misti Koulutus VaA, noviisi valjakko
Syntynyt & ikä 06.09.2016, ikä alhaalla Väri & säkä Tummanruunikko, 167cm
Rekisterinumero VH16-066-0098 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Brandenburg, tamma Kasvattaja Miltsu, Breawa

Saavutukset:


Premier (Yhteensä 63%)

Hyväliikkeinen, varsin sirorakenteinen tamma, jolta odotetaan paljon koulukentillä. On luonteeltaan vielä melko lapsen kengissä, joten se tykkää aina hieman kujeilla hoitajalle ja sitä koulutettaessa homma menee usein leikiksi. Misti on kuitenkin näyttänyt, että sillä on hyvät, kouluhevoselle hyvin soveltuvat liikkeet ja että se malttaa myös tehdä töitä. Liikaa innostuessaan homma kuitenkin usein lopahtaa, joten tammaa täytyy osata motivoida juuri sopivassa suhteessa, ettei se kulje pää viidentenä jalkana liian hätäisesti. Rennolla ratsastajalla myös tämä nuorikko on sisäistänyt kouluratsastuksen alkeet.


Kuvagalleria

Mizztetic Mizztetic

Kuvat © ransu.kuvat.fi (lisenssi), kiitos!


Sukutaulu

i. Hukkapuron Beowulf
brdbg, rn, 166cm
ii. Bardawulf
brdbg, m, 170cm
KRJ-II
iii. Baumgärtner
brdbg, rn, 168cm, evm
iie. Ivonne Bähr
brdbg, rt, 167cm, evm
ie. Anelie GER
brdbg, prn, 163cm
KRJ-II
iei. Ignatz Friedrichshafen
brdbg, rt, 163cm, evm
iee. Gladbeck Roswitha
brdbg, vprt, 161cm, evm
e. Misazzeey Rewa
xx, m, 168cm
Bronze Premium
ei. Missing Clue
xx, m, 168cm
eii. Wild Cat
xx, m, evm
eie. Missing You
xx, rn, evm
ee. Sunday Outlaw
xx, 165cm
eei. Slipper Snap
xx, evm
eee. Blue Nemesis
xx, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
brdbg-o/t. Varsa 1 00.00.0000 Ori 1 Omistaja 1

Kilpailukalenteri

Jaos: KRJ kouluratsastus
Ominaisuuspisteet: 3106.45 p.
Nykyinen taso: Taso 6
Maksimitaso: Taso 6
Koulutustaso: Vaativa A
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 3.33 p.
Nopeus & kestävyys: 3.07 p.
Kuuliaisuus & luonne: 1264.64 p.
Tahti & irtonaisuus: 1841.81 p.
Tarkkuus & ketteryys: 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

02.11.2016 - Bromfieldiin nopeasti ja vaivattomati sopeutunut Misti palasi tänään takaisin täydentämään Prime Sporthorsesin tammarintamaa. Bromfieldin talliporukalta kuultiin paljon positiivista palautetta, vaikka neiti olikin välillä jaksanut pistää vastaan ja protestoida temppuilemalla etenkin hoitaessa. Ratsuttamisesta suurimman vastuun ottanut Jacques puolestaan osasi kertoa enemmän tamman kehityksestä ratsailla: takapäähän oltiin saatu lisää voimaa ja hevonen jaksoi pyörittää laukkaa nyt sujuvammin, vaikka paljon onkin vielä tehtävää. Välillä tamma viis veisasi ratsastajastaan, joka sai lähinnä toimia kyytiläisenä, mutta parhaimpina päivinä nuori hevonen oli oikein yritteliäs ja yhteistyöhalukas. Tasapainon kannalta petrattavaa on etenkin vasemmassa kierroksessa ja askellukseen on syytä saada lisää ponnekkuutta, jos tammasta mielii kelpo kouluhevosen saada. Paljon siis hyvää on saatu aikaan ja emmeköhän me tästä tammasta saa oivan ratsun, kuhan vain itse jatkamme siitä, mihin Bromfieldin henkilökunta jäi!


30.10.2016 - Tamman Bromfieldin matka alkaa olla päätöksessä ja tänään oli edessä viimeinen ratsutushetki Jacquesin kanssa:
"Misti oli ollut Bromfieldissa pian jo kuukauden ja parannusta oli nähtävillä. Tamma oli petrannut ratsastajan kuuntelemisessa huomattavasti, vaikkakin välillä oli päiviä, jolloin sen selässä tunsi olonsa lähinnä matkustajaksi, kun iso neiti pisti kaviota toisen eteen. Laukkatyöskentely oli kuitenkin sen kompastuskivi edelleen; vaikka yhteinen sävel olisikin löytynyt ratsastaessa ennen laukkoja, touhottaminen oli taas alkutunnin tasoa laukkojen jälkeen. Laukassa myös tasapainon kanssa oli edelleen ongelmia varsinkin vasemmassa kierroksessa ja askeleen laadussa oli vielä petrattavaa.

Lämmittelin Mistiä maneesissa ravityöskentelyllä. Annoin sen kulkea vauhdikkaasti ja purkaa turhia energioitaan. Se alkoi pian pärskähdellä rentoutumisen merkiksi ja askel lähti pitenemään. Nostin sillä laukan pääty-ympyrälle ensin oikeaan kierrokseen ja annoin laukan rullailla, kunnes innosta puhkuva ratsu alkoi taas kuunnella kiitettävästi. Tiputin takaisin raviin ja jatkoin pääty-ympyrällä. Mistin pää oli taas korkeuksissa ja ravailimme rauhassa kevyttä ravia laadukkaan askelluksen löytämiseksi. Kun nuori tamma tuntui olevan hyvin kuulolla, aloitin tämän päivän tehtävän ratsastamisen.

Aloimme ottaa laukkaa puolikkaan ympyrän verran ja tiputimme taas raviin puolikkaaksi toistaen samaa joka kierroksella. Odotusten mukaisesti ensimmäisillä kerroilla askellajin vaihtopaikat venyivät, kun käytin aikaa Mistin rauhoitteluun laukkojen välissä. Useiden toistojen jälkeen se alkoi kuitenkin ymmärtää jutun jujun ja pääsin keskittymään itse laukkaan. Tehtävä vaati Mistiltä paljon itsensä kannattelua, jottei se vain juossut siirtymisestä toiseen. Pari kelpuutettavaa kierrosta saatuani kiitin tammaa ja siirryin vasempaan kierrokseen. Heikommalla puolellaan se nosti laukat edelleen kannatuksensa tiputtaen, mutta olin tänään hyvin tyytyväinen sen tasapainoon kaarevalla uralla.

Ravailimme loppuverryttelyt ja taputtelin Mistiä pitkään kiitokseksi hienosti tehdystä työstä ja koko kuukaudesta. Kauniin tamman kanssa oli ollut oikein mukava työskennellä sen pienistä jekuista ja temppuilusta huolimatta. Oli ollut mukava pitkästä aikaa ratsastaa laadukkaalla puoliverisellä, jolla olisi selvästi vielä paljon annettavaa kisakentillä."


22.10.2016 - Koska Mistin omistajalla ei tähän hätään ollut aikaa ratsukouluttaa uusinta hankintaansa, vietiin tamma Bromfieldiin osaaviin käsiin koulutettavaksi. Minun hommiini kuului säännöllinen vierailu tamman luona ja sen hoito sekä silloisen tilanteen raportoiminen aina omistajalle. Olin ollut matkassa, kun Misti kuskattiin Bromfieldiin, mutta tänään oli varsinaisesti ensimmäinen päiväni, kun saavuin liikuttamaan hevosen. Misti tarhaili tyytyväisen oloisena nostaen nopeasti turpansa ruohonjuuritasolta viheltäessäni hevoselle. Tamma hörähti tutun äänen kuullessaan ja oli jo lähdössä kävelemään minua vastaan, kunnes se päätti hieman pilailla kustannuksellani ja lähteä äkkiä lipettiin ja otteeni ulottumattomiin. Oveluudella sain nuorikon kuitenkin kiinni ja kohta tamma seisoi karsinassaan vielä hieman hölmistyneenä kiinnijäämisestään. Mizztetic ei kuitenkaan aikonut jäädä kakkoseksi, vaan yritti pönkittää egoaan tuuppimalla ja väistelemällä minua hoitamisen aikana. Pari kertaa jouduin komentamaan ilkikurista hevosta hieman äkäisemmin, jotta se ymmärsi mikä on sallittua ja mikä ei. Sain valjastettua tamman onneksi helposti juoksutusvarusteisiin, minkä jälkeen talutin sen maneesin ovelle odottelemaan omaa vuoroamme. Kun maneesista poistui varsin nuoren näköinen, vaaleahiuksinen nainen raudikon puoliverisensä kanssa, astelin itse hevoseni kanssa sisään moikattuani ensin vastaantulijoita hieman jännittyneenä.

Maneesissa komensin Mistin heti alusta pitäen liikkumaan reippaasti, jottei se pääsisi niskan päälle missään vaiheessa. Tammalla tuntui olevan reippaasti virtaa, joten se lähti halukkaasti kulkemaan käynnissä juoksutusliinan päässä. Askellus oli tasaista ja hyvän näköistä, joista olisi varmasti hyötyä tulevan kouluhevosen uralla. Pysähdyksiä vaatiessani tamma nakkeli aluksi vain niskojaan, mutta kävin näyttämässä sille vierestä pitäen, mitä pysähtymiskäskyillä haluttiinkaan. Normaalisti en ehkä olisi tyytynyt näin hätäisiin pysähdyksiin, mutta koska tammalla tuntui olevan tänään menohaluja, hyväksyin parin sekunin pysähdykset ja käskin sen pian raviin, jossa hevonen liikkui jalkojaan tehokkaasti käyttäen. Vasemmassa kierroksessa Mistin liike ei ollut yhtä sujuvaa kuin toiseen suuntaan, ja myös laukkatyöskentelyssä se sai hakea tasapainoaan enemmän tähän samaan kierrokseen. Laukan kanssa Mistillä on vielä paljon petrattavaa, mutta muut askellajit alkavat sujua jo vähintäänkin kohtalaisen hyvin etenkin ilman ratsastajaa. Ratsastajan kanssa tamma ei aina osaa olla kovin rentona, joskin tähänkin on tullut selvää parannusta.

Lopuksi jäähdyttelin tammaa taluttaen tätä ympäri maneesia ja välillä ylittäen maassa olevia yksittäisiä puomeja, jotka eivät nuorta hevosta hätkähdyttäneet. Noin 45 minuutin liikutuksen päätteeksi talutin hevosen samaan karsinaan, josta olimme lähteneetkin ja kiinnitin sen hoidon ajaksi kiinni. Saatuaan purkaa energiavarastojaan, oli tamma huomattavasti helpompi hoitaa sen pysyessä ainakin lähes paikoillaan. Vieruskarsinassa oleva, meitä aiemmin vastaan tullut puoliverinen sai kuitenkin Mistin uteliaisuuden heräämään tämän yrittäessä kovasti päästä naapurihevosen kanssa kosketusetäisyydelle. Aikansa kurkotellessaan tamma tyytyi kuitenkin tappioonsa ja tyytyi läträämään vesikupillaan harjatessani samalla sen karvan puhtaaksi. Juoksutusvarusteetkin saivat pikahuollon, jonka päätteeksi lähdinkin jatkamaan omia hommiani Mistin kotitallilla - tamma pääsisi itse pikapuolin päiväheinien kimppuun.

- Janina (tallityöntekijä)


05.10.2016 - Misti pääsi tänään Bromfieldissa Jacquesin ratsutettavaksi:
"Misti steppaili käytävällä hoitajan heittäessä sille satulaa selkään ja seisoin vieressä taputtelemassa sen kaulaa. Olin käynyt nuoren tamman selässä jo pari kertaa ja todennut sen jo varsin osaavaksi vaikkakin vielä hätäiseksi kouluratsun aluksi. Tänään tarkoituksena olisi rentouden ahkera etsiminen.

Talutin vieressäni puhisevan Mistin maneesiin ja nousi nopeasti selkään. Lähdin heti puolipitkin ohjin ratsastaessani ohjaamaan neitiä ympyröille ja pysähtelemään. Mistin askellus oli hyvin reipasta ja ohjien kerääminen sai sen yrittämään raviin siirtymistä. Istuin rennosti satulassa ja ratsastin kiemurauria sen pään menoksi. Tamma lähti vetreytymään hyvin nopeasti ja kuunteli apuja oikein mallikkaasti korvat välillä ratsastajaan päin käännellen. Kuljimme käynnissä hyvän tovin taivutellen ja välillä vastavuoroisesti suoristaen pieniin pätkiin pohkeenväistöä.

Lopulta totesin käyntityöskentelyn riittävän ja ajatukseni raviin siirtymisestä välittyi Mistille heti. Sen pää nousi huomattavasti ylemmäs ja kaula jännittyi, kun lähdimme taas hakemaan hyvää askellusta. Kuljimme isolla pääty-ympyrällä rentoutta hakien ja pikkuhiljaa Mistin olemus alkoikin taas rentoutua ja askel pidentyä. Sen askellus oli oikein miellyttävä istua ja sillä riitti jo voimat kannattelemaan itseään lyhyitä aikoja oikein hyvin. Rapsutin sen kaulaa sisäohjan kädellä ja tamma tuntui olevan mielissään. Pikkuhiljaa annoin sille löysempää ohjaa, mutta annoin vielä ravailla kaula pitkänä hetken aikaa. Lopulta siirryimme käyntiin ja kiitin Mistiä hienosti tehdystä työstä. Päivän treeni oli hyvä jättää tähän – rentona pärskähtelevään hevoseen."


01.10.2016 - Misti kuskattiin tänään Bromfieldiin, jossa sen ratsukoulutuksesta huolehdittaisiin. Loppysyksyn aikana syntyi iso liuta uusia nuoria, joten kaikkien koulutukseen ei pystyttäisi panostamaan riittävällä arsenaalilla, ellemme turvautuisi ulkopuoliseen apuun. Tallityöntekijämme Janina kävisi välillä tarkastamassa tamman edistyksen ja kipuaisi aina ehtiessään myös itse satulaan. Tammalle oli raivattu tilaa Bromfieldin tammakäytävälle karsinaan seitsemän, jonka nuori neiti tutki heti joka nurkasta. Vielä hieman varsamainen ja etenkin hoitaessa kujeileva nuorikko tulee viettämään Bromfieldissa kuluvan kuukauden, jonka aikana sen kanssa on tavoitteena parantaa keskittymistä ratsastajaan sekä kärsivällisyyttä ja kehittää laukkatyöskentelyä sekä tasapainoa. Misti piti ensiminuutit melkoista mekkalaa, mutta vieruskarsinan vanhemman ja kokeneemman tamman määrätietoinen komennus riitti hiljentämään nuoren.


14.09.2016 - Premier-palkinto ASES:n tamma-arvioinnista!


10.09.2016 - Mizztetic Rewa saapui talliin!


Ikääntyminen

1 vuotta 11.09.2016 5 vuotta 19.09.2016 9 vuotta 06.02.2017
2 vuotta 12.09.2016 6 vuotta 20.09.2016 10 vuotta 06.07.2017
3 vuotta 15.09.2016 7 vuotta 23.09.2016 11 vuotta 06.12.2017
4 vuotta 16.09.2016 8 vuotta 24.09.2016 12 vuotta 06.05.2018
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti