Prime Sporthorses

Junebug Prime

Junebug

Virallinen nimi Junebug Prime Painotus Esteratsastus
Kutsumanimi June Koulutus HeA, re160cm, CIC2
Syntynyt & ikä 14.04.2016, ikä alhaalla Väri & säkä Voikko, 164cm
Rekisterinumero Ei rekisteröity Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Holstein, tamma Kasvattaja Prime Sporthorses Suomi

Saavutukset:


Premier (Yhteensä 74%)

Luonnekuvaus

Alkukeväästä Prime Sporthorsesiin syntyi iso kasa tarkoin suunniteltuja kasvatteja, jotka jäisivät kasvattitallilleen jatkamaan emiensä jalanjäljissä kilpailu- sekä siitoshevosina. Yksi näistä syntyneistä tammavarsoista oli värityksellään hurmaava rautiaanvoikko Junebug Prime, josta povataan lahjakasta urheiluhevosta rataesteille ja miksei myös kenttäratsastukseen, jota tamman Divabug-emä on kilpaillut menestyksekkäästi porrastetuissa kilpailuissa maksimitasolleen asti. Hyväluonteinen hevonen pääsee alkutekijöikseen viettämään makoisaa varsanelämää, jota seuraa koulutusvaihe yhdessä muiden nuorikkojen kanssa.

Rauhallisuus, yhteistyökyvykkyys, monipuolisuus sekä hyvä sopeutumiskyky. Jos Junebugia haluaisi kuvailla muutamalla sanalla, olisivat nämä ne sanat. Tamma osaa toki olla määrätietoinen ja joskus jopa ärsyttävän omapäinen, mutta rauhallisella ratsastajalla, jolla on pehmeä ohjasote, selkeät avut sekä hyvä tasapaino, tästä hevosesta saa paljon irti. June-tamma liikkuu aina reippaasti ja omatoimisesti eteenpäin, eikä se voi sietää laiskottelua myöskään ratsastajalta. Ellei työpari anna tasavertaista työpanosta, muistaa tamma huomauttaa siitä pahimmassa tapauksessa jopa pukittamalla, ellei pään viskominen ole toimiva herättelykeino. Junella on hyvä ja tarkka hyppytyyli, mutta turhia riskejä se ei ota, vaan mieluummin kieltää esteelle kuin hyppää sen yli lähtökohtien ollessa erittäin haasteelliset.


Kuvagalleria

Junebug

Kuva © Flickr / Just chaos (lisenssi), thank you!


Sukutaulu

i. Revenged Edition
holst, rnvkk, 160cm
ii. Brokeback Rezident
holst, vkk, 159cm
iii. Ryszard
holst, vkk, 157cm
iie. Rhianna v. Hogenhof
holst, rn, 163cm
ie. V for Vendetta PB
holst, rn, 166cm
iei. Grimaldi
holst, trn, 170cm
KTK-II, ERJ-I
iee. Verveine
holst, rn, 163cm
ERJ-II
e. Brokeback Divabug
holst, rn, 168cm
Bronze Premium
ei. Rue Morgue PB
holst, rn, 169cm
KTK-II
eii. Romanesque
holst, rn, 168cm
YLA1, ERJ-I
eie. Cape Myrtle
holst, rn, 167cm
ERJ-I
ee. Scaon Ladybug
holst, prn, 166cm
ERJ-III
eei. Targon
holst, rn, 173cm
eee. Lady Of The Lake
holst, rn, 162cm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Saavutukset
holst-t. Shutterbug 29.04.2017 Sugarcore REB
fwb-o. KHn Loputon Jojo 29.05.2016 KHn Loputon Yskös

Kilpailukalenteri

Jaos: ERJ esteratsastus
Ominaisuuspisteet: 0.00 p.
Nykyinen taso: Taso 0
Maksimitaso: Taso 10
Koulutustaso: re160cm
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

09.12.2016 - Estevalmennus, valmentajana Veera R.
Tänään suuntasin Prime Sporthorsesiin valmentamaan Pierreä ja tämän holsteintamma Junea. Olin kuullut tamman olevan melko rauhallinen ja yhteistyökykyinen, jos ratsastajakin on. Omistaja kertoi, että tamma herkästi protestoi, jos selässä olija ei anna täyttä työpanosta esteillä. Tämän päivän valmennukseen olin ratsukolle suunnitellut helpon, mutta tarkkuutta vaativan radan. Olin suunnitellut rataan muutaman tiukemman kurvin, jotka helposti vievät turhaa aikaa, jos on liikaa vauhtia ja mutka seuraavalle esteelle menee liian laakeaksi. Tämä voisi aiheuttaa helposti kieltoja, jos ratsastaja ei ratsasta tammaa kunnolla kurveissa.

Olin maneesissa jo valmistelemassa esteitä, kun Pierre saapui Junen kanssa maneesiin. Tervehdin ratsastajaa ja tämän alkaessa kävellä alkukäyntejä tamman kanssa, kerroin hänelle mitä olin heidän ilokseen suunnitellut. Kun olin rakentanut verkkaesteet ja asettanut muutamat ravipuomit, keskityin seuraamaan ratsukon työskentelyä. June vaikutti reippaalta, mutta ei kuitenkaan turhan innokkaalta. Pyysin ratsastajaa ottamaan itsenäisesti ravia tamman kanssa hieman ja tekemään ravissa muutaman suunnanvaihdon ja ympyröitä, ennen kuin aloittaisimme.

Kun ratsukko oli tovin ravaillut ja Junekin näytti olevan kuulolla, aloitimme muutamalla verkkaesteellä. Ratsukon tuli tehdä lyhyillä sivuilla pääty-ympyrät joille olin kummallekin asettanut kolme ravipuomia ja tulla toisella pitkällä sivulla rauhallista harjoitusravia ja toisella sivulla oli pieni ristikko, joka tultiin ensiksi ravissa. Tehtävä onnistui ratsukolta melko hyvin, joten kahden kerran jälkeen pyysin ratsukkoa tulemaan kerran vielä laukassa. Tämän jälkeen korotin ristikon pieneksi pystyksi ja tein toiselle pitkälle sivulle samanlaisen. Tämä tultiin kerran laukassa niin, että lyhyillä sivuilla tehtiin kuitenkin raviympyrät. Muutaman kerran jälkeen palasimme alkuasetelmaan ja ratsukko vaihtoi suuntaa. Verryttelimme myös tähän suuntaan ja sitten ratsukko sai kävellä ja ravailla itsenäisesti, kun rakensin heille rataa.

Rakennettuani radan pyysin Pierreä kävelemään hetken Junella, kun kerroin hänelle miten olin suunnitellut radan menevän. Pyysin ratsastaja tulemaan radan kerran, että pääsisin näkemään miten se heiltä onnistuu. Ratsukko ylitti esteet reilulla ilmavaralla, mutta huomasin ratsastajan jäävän muutaman kerran hieman jälkeen hypyssä tamman ponnistettua ehkä hieman kaukaa - parempi kuitenkin ehkä että ponnisti kuin olisi jättänyt ponnistamatta, kun vauhtia oli melkoisesti. Kuten arvelinkin, liiallisen vauhdin takia ratsastaja ei saanut tammaa käännettyä suoraan seuraavalle esteelle, mutta ratsastaja tajusi kääntää tamman ennen estettä ympyrälle ja tapaturmilta vältytyyiin. Käskinkin ratsastajaa tulemaan uudestaan vain kaksi estettä ja kiinnittämään huomiota vauhtiin ja reittiin niiden välillä. Heti huomautettuani asiasta vauhti hidastui ja mutka tuli paljon paremmin. Nyt ratsukko sai tulla koko radan uudestaan ja huomasin Pierren keskittyvän muidenkin esteiden välisiin reitteihin paljon paremmin. Tämän kerran mentyä hyvin, nostin esteiden korkeuden n. 140cm. Nyt ratsukin terävöityi, kun esteet alkoivat olla lähempänä sen maksimi korkeutta. Ratsukko suoriutui nyt radasta hyvin, mutta he selkeästi himmailivat liikaa, joten pyysin Pierreä tulemaan vielä kerran radan, ennen kuin lopettelisimme. Nyt ratsukko löysi taas oikean vauhdin ja ratsastaja sai ohjattua tamman aina keskelle estettä ja oikea ponnistuspaikkain löytyi vaivattomasti. Tämän jälkeen ratsukko ravaili muutaman kierroksen maneesia ristiin rastiin minun keräillessä esteitä. Ratsukon siirtyessä käyntiin vaihdoimme muutaman sanan valmennuksesta ja kiitin heitä valmennuksesta.

05.09.2016 - Estevalmennus, valmentajana H02877
Minulla oli tänään kaksi valmennettavaa Primessa ja niistä ensimmäinen oli June. Jutustelin ensin hetken ratsastajan kanssa ja lähetin hänet sen jälkeen veryttelemään ratsua vapaasti samalla kun itse aloitin kokoamaan päivän tehtäviä. Ensimmäinen tehtävä oli tuttu ja turvallinen kahden pystyn sarja, jonka väliin jäi kaksi askelta. Halusin saada heti tunnin alussa tamman selän ylös ja sarja teki tehtävänsä toivotusti. Tämän jälkeen siirryimme suhteutetulle linjalle, jonka sisällä halusin nähdä yhtä hallittua menoa ja saman tahdin kuin ennen ja jälkeen linjan. Monesti hevonen lähtee venymään ja pidentämään askeltaan linjan sisällä lukitessaan katseensa jo toiselle esteelle. June suoritti tehtävän odotetusti ja lisäsin linjan esteiden eteen merkkipuomit, joka auttoi pyöristämään hyppykaarta ja antoi ratsastajalle enemmän aikaa pitää paketti kasassa hypyn jälkeen. Kun tamma oli paremmin avuilla hyppäsimme linjaa erilaisilla lähestymisillä ja eri askelmäärillä, jumppasimme näin sekä hevosen avuilla olemista sekä selkää kuin ratsastajan silmääkin. Päivän tehtävien avainsana olikin siis jumppaaminen ja hyppyjen jälkeen June vaikutti erittäin rennolta, letkeältä ja liikkui hyvin selän läpi loppuveryttelyssä.

22.04.2016 - Alkukeväästä Prime Sporthorsesiin syntyi iso kasa tarkoin suunniteltuja kasvatteja, jotka jäisivät kasvattitallilleen jatkamaan emiensä jalanjäljissä kilpailu- sekä siitoshevosina. Yksi näistä syntyneistä tammavarsoista oli värityksellään hurmaava rautiaanvoikko Junebug Prime, josta povataan lahjakasta urheiluhevosta rataesteille ja miksei myös kenttäratsastukseen, jota tamman Divabug-emä on kilpaillut menestyksekkäästi porrastetuissa kilpailuissa maksimitasolleen asti. Hyväluonteinen hevonen pääsee alkutekijöikseen viettämään makoisaa varsanelämää, jota seuraa koulutusvaihe yhdessä muiden nuorikkojen kanssa.


Ikääntyminen

1 vuotta 15.04.2016 5 vuotta 19.04.2016 9 vuotta 14.09.2016
2 vuotta 16.04.2016 6 vuotta 20.04.2016 10 vuotta 14.02.2017
3 vuotta 17.04.2016 7 vuotta 21.04.2016 11 vuotta 14.07.2017
4 vuotta 18.04.2016 8 vuotta 22.04.2016 12 vuotta 14.12.2017
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti