Prime Sporthorses

Impreza du Lavoie

Impreza

Virallinen nimi Impreza du Lavoie "Ipana" Painotus Kenttäratsastus (CIC3)
Syntynyt & ikä 14.09.2016, 8v Väri & säkä Tummanruunikko, 167cm
Rekisterinumero VH16-121-0079 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Ranskalainen puoliverinen, tamma Kasvattaja Le Lavoie Ranska

Saavutukset:


Premier (yhteensä 63%)

Impreza du Lavoie on eläväinen puoliveritamma, joka ei aina jaksaisi keskittyä etenkään kouluratsastuksen saralla kovin pitkään yhteen ja samaan asiaan. Esteillä - sekä radalla että maastossa - se on huomattavasti enemmän skarppina, ja kenttäratsastuksessakin voisimme yltää vielä astetta korkeammalle tasolle, jos vain koulupuoli saadaan kuntoon.


Kuvagalleria

Impreza

Kuva © Flickr / smudge9000 (license), thank you!
(The picture is modified)


Sukutaulu

i. Vainqueur de Plaisir
sf, rn, 169cm, evm
ii. Pyrrhus
sf, rn, 171cm, evm
iii. Commander
sf, trn, 163cm, evm
iie. Mariné
sf, trn, 162cm, evm
ie. Cambria
sf, rt, 165cm, evm
iei. Nurejev
sf, m, 165cm, evm
iee. Medea
sf, trn, 174cm, evm
e. Belvue d’Hecy
sf, rn, 168cm, evm
ei. Blast
sf, rn, 166cm, evm
eii. Rathlin
sf, rn, 170cm, evm
eie. Pedour
sf, rn, 171cm, evm
ee. Phylide
sf, rn, 164cm, evm
eei. Tourbillon
sf, rt, 167cm, evm
eee. Dianora
sf, rn, 170cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
sf-o/t. Varsa 00.00.0000 Ori Omistaja

Kilpailukalenteri

Jaos: KERJ kenttäratsastus
Ominaisuuspisteet: 3012.82 p.
Nykyinen taso: Taso 6
Maksimitaso: Taso 6
Koulutustaso: CIC3
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 1673.01 p.
Nopeus & kestävyys: 1339.81 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.


Päiväkirja ja valmennukset

21.08.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Kototallin henkilökunta (omistaja)
Lomat on lusittu jo hyvän aikaa sitten hevosten puolesta, itse en ole vielä niitä ehtinyt pitää. Toisaalta mikäpä siinä töitä tehdessä, kun alla on näinkin näppärä hevonen kuin Ipana. Puolen päivän aikaan tamma jo hörisi pihattotarhansa portilla, että eikös jo lähdettäisi hommiin. Pujotin sille päähän hieman jo väriä menettäneen riimunsa ja talutin hoitopuomille, jossa suin ruunikon läpikotaisin tarkastaen ja puhdistaen samalla myös jalat ja kaviot. Jouhista pyyhkäisin suurimmat irtoliat pois, ennen kuin nakkasin satulan selkään, kiristin vyön ja suitsin hevosen. Ipana pyöritteli kuolaimia hetken suussaan etsiessään niille sopivaa kohtaa, minkä jälkeen hyppäsin kookkaan leidin selkään.

Kävelimme havupuiden verhoamaa pihatietä pitkin kauemmaksi tallipihasta ja suuntasimme pikkupolkuja pitkin metsikköön, jossa maastoesteet odottivat meitä jo kutsuvina. Tamma hörähti innoissaan ja heitti väliin muutamat laukkaloikat, mutta hidastin sen napakasti takaisin raviin - nyt ei tämä kujeilija saisi lyödä tahtia. Hyppäsimme verryttelyn vuoksi muutamat pienet tukit ja puhelinpylväät ensimmäisinä esteinä, mutta siirryimme tamman innon vain kasvaessa nopeasti suurempien haasteiden pariin. Pienemmillä risuesteillä tamma liihotti terhakkaasti esteiden ylitse, mutta isommilla sen kuuluikin hypätä osittain puskien lävitse. Jaloistaan tarkka Ipana ei tästä liiemmin pitänyt, ja se heittikin muutamat pukit esteen jälkeen kuin ravistellakseen risut jaloistaan.

Kohtalaisen kevyenä pitämämme treenikerta päättyi tällä erää erilaisten hautojen ylitykseen, joista etenkin tukilla varustettu hauta aiheutti hevosen suunnalta pitkiä katseita. Ensimmäinen hyppy lähtikin ihan julmetun kaukaa ja oma tasapainoni tuntui sillä hetkellä järkyttävän huonolta. Selässä kuitenkin pysyttiin, vaikka neiti hieman viskelikin päätään hypyn päätteeksi. Loppuun vielä yksi onnistunut hyppy lankkuesteen ylitse ja avot, olimme valmiita tältä päivältä. Huomenna reenaisimme Ipanan kanssa kentällä - tai jos on syötävän paljon ötökäitä niin siirrymme suin päin maneesille - maastakäsittelyä.


15. heinäkuuta 2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Kototallin henkilökunta (omistaja)
Valutin sormiani helmenvalkeiden jouhien lomasta samalla hevosta kuonopiin kohdalta rapsutellen. Kesälaitumelle tullut hevonen pärskähteli tyytyväisenä ja kutitteli kämmentäni pitkillä turpakarvoillaan. Iltausva leikitteli laitumen ruohonkorsilla ja ympäriltäni kuului tyytyväistä rousketta ja jostain kantautui aina välillä vaimeaa hirnuntaa. Haeskelin laitumelta katseellani myös tallin omia tai vuokrahevosia jättäen laidunlomalle tulleen vierashevosen nauttimaan omasta rauhastaan. Usvaharson lomasta vastaani käyskenteli tummansävyinen hevoshahmo, jonka tunnistin jo pelkästä kimakasta hirnahduksesta Ipanaksi. Tamma pysähtyi eteeni ja laski päänsä käsieni tasolle ummistaen samalla silmänsä ja nauttien rapsutellessani sen leukaperiä. Perävanassa seurasi rauhallisin elkein Pirre, joka pysähtyi hieman etäämmälle odottelemaan vuoroaan. Pujotin sormeni verryttelytakin taskuun ja noukin kämmenelleni muutamat hevosnamit tammoille tarjottavaksi. Kumpainenkin noukki saamansa lisäherkut nopeasti parempiin suihin Pirren yrittäessä viedä Ipanankin eväät sen nenän edestä. Tammakaksikko jäi aluksi mutustelemaan syöminkejäään niille sijoilleen, mutta päätyivät lopulta seuraamaan minua aina laitumen aidalle asti, jossa taputtelin kumpaistakin vielä tovin ennen pujahtamistani langan alitse lähtiessäni tarkastamaan muita laitumia.


05.04.2017 - Ipana pääsee asustamaan hetkeksi yhteistyötallinamme toimivalle Kototallille, jossa sitä kohdellaan kuin omaa hevosta. Täysihoidolla varustettuun ylläpitopaikkaan kuuluu hevosen hoidon ja treenauksen lisäksi myös satunnaisissa kisoissa kiertämistä ja takaisin kotitallilleen tamma palaa todennäköisesti sitten, kunhan se on nostanut tasoaan porrastetuissa kisoissa.


29.10.2016 - Imprezan rekisterihakemus laitettu vetämään, tutustuminen on päässyt hyvään vauhtiin tämän neitokaisen kanssa.


28.10.2016 - Impreza du Lavoie saapui minulle ennestään tuntemattomammalta tallilta, Le Lavoiesta, johon myös yksi oma kasvattini on lopulta päätynyt asustamaan.


25.10.2016 - Uutta sellerintamalta, kun varailin Prime Sporthorsesiin uuden ranskanpuoliverisen, Impreza-tamman! Uusi hevonen tuodaan Suomeen ja Prime Sporthorsesiin Ranskassa sijaitsevan Alviano-tallini kautta, heti kunhan saan aikaiseksi järjestettyä sopivan kyydityksen nelivuotiaalle hevoselle.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti