Prime Sporthorses

Hollyhock

Hollyhock

Virallinen nimi Hollyhock Painotus Valjakkoajo
Kutsumanimi Holly Koulutus vaB, vaativa valjakko
Syntynyt & ikä 27.09.2015, ikä alhaalla Väri & säkä Ruunikko, 167cm
Rekisterinumero VH15-031-1223 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Suomalainen puoliverinen, tamma Kasvattaja Loitsulähde Suomi

Saavutukset:


Silver Premium (Yhteensä 86%)

Luonnekuvaus

Hollyhock on sekoitus ystävällisyyttä ja innokkuutta, johon on myös sekoitettu kourallinen tammamaisuutta ja ripaus jääräpäisyyttä. Pääsääntöisesti Holly on helposti lähestyttävä hevonen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Aina elo ei kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista, sillä joskus myös niiden piikit voivat pistää. Aina tammaakaan ei millään kiinnostaisi lähteä treenaamaan, tai olla minkäänlaisessa kontaktissa ulkomaailmaan, jolloin se osaa myös olla erittäin vastahakoinen tekemään mitään. Tammaa saa houkutella, suostutella sekä taivutella ennen kuin se viitsii edes silmäänsä kääntää, mutta kerran sen huomion saatuaan on työnteko huomattavsati kivuttomampaa. Väkisin tätä neitiä ei kannata mihinkään pakottaa, sillä siitähän se vasta riemastuisi ja pitäisi mykkäkoulua vähintään seuraavan viikon. Onneksi Holly on usein erittäin vaivaton hevonen, jonka kanssa on sulava touhuta kaikkea pientä kivaa. Vaunujen edessä tamma on elementissään, mutteivat ratsunakaan olo ole kurjaa, vaan se tuo aina pientä vaihtelua pääsääntöisesti valjakkoajoon keskittyvälle hevoselle.


Kuvagalleria

Hollyhock

Kuva © Flickr / Geoff Coupe (CC BY-NC-SA 2.0), thank you! (Klikkaa kuva suuremmaksi)


Sukutaulu

i. Sokerikuun Peppermint
fwb, rn, 173cm
ii. Supremé Mint
fwb, rn, 177cm
Ch, KTK-II, VVJ-I
iii. Cayman
fwb, rn, 178cm
iie. Miura
fwb, rn, 169cm
ie. T.H. Little Morning
fwb, rnkm, 167cm
iei. KM Pieni ja Pippurinen
pv
iee. Morning Glow xx
xx
e. Wister Amaryllis
holst, rn, 163cm
ei. Wister Kangaroo Kicker
holst, rt, 165cm
eii. Karma Killer
holst, rt, 170cm
KRJ-I
eie. Operette GER
holst, rn, 168cm
ee. Wister Ailsa Bay
holst, rn, 162cm
eei. Glücksspiel
holst, m, 166cm
KRJ-I, VVJ-II
eee. Liana
holst, rt, 169cm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
fwb-o/t. Varsa 00.00.0000 Ori Omistaja

Kilpailukalenteri

Jaos: VVJ valjakkoajo
Ominaisuuspisteet: 3558.45 p.
Nykyinen taso: Taso 7
Maksimitaso: Taso 7
Koulutustaso: Vaativa yhdistetty
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 24.81 p.
Nopeus & kestävyys: 2.10 p.
Kuuliaisuus & luonne: 1684.29 p.
Tahti & irtonaisuus: 110.60 p.
Tarkkuus & ketteryys: 1874.16 p.


Päiväkirja ja valmennukset

25.01.2016 - Tammikuun loppupuolella päädyin pitämään Prime Sporthorsesiin valjakkoajotuntia tallin viidelle valjakkohevoselle. Kukin hevonen oli hoidettu ja varustettu jo lähtökuntoon, joten saavuttuani perille suuntasimme heti tilan avaraan ja valoisaan maneesiin, jossa tunti pidettäisiin kylmän ilman takia. Koulu- ja tarkkuusosuudet yhdistävälle tehotunnille osallistuivat vielä varsin nuori mutta kuitenkin hyvin menestynyt Hollyhock-tamma ja tämän kaveri Where When Why eli Walma sekä orikolmikko Berkeley, Valentijn ja Veertje. Alkuverryttelyissä orit liikkuivat lennokkaammin ja yrittivät välillä ottaa toisistaan hieman mittaa, kun taas tammat kulkivat hieman latteasti, joskin säyseämmin ja ohjastajiaan paremmin kuunnellen kuin pojanklopit.

Alkuverryttelyjen aikana sain tarkastella hevosia kaikessa rauhassa, mutta sen jälkeen jouduin ottamaan niin sanotusti ohjat käteeni ja alkaa johtaa tunnin kulkua. Aloitimme tunnin yksinkertaisella nelikaarisella pujotteluharjoituksella, jossa kartioilla muodostettuja portteja kavennettaisiin ja mutkista tehtäisiin tiukempia kierros kierrokselta. Berkeley sai aloittaa kokeneimpana hevosena tehtävän, eikä vaikealla tasolla valjakkoa kisaavalle hevoselle tämä aiheuttanut hankaluuksia. Oria lähinnä ärsytti liian helpot tehtävät, ja se tuhahtelikin mieltään osoittaen pujoteltuaan tarkasti kartioiden välistä. Friisiläisorit Valentijn ja Veertje tekivät tehtävän seuraavaksi, ja kummastakin oli aistittavissa pienoinen malttamattomuus, vaikka kummatkin suoriutuivat tehtävästä ilman virheitä. Walma-tamma oli herännyt alkuhorroksesta, ja se kaahotteli varsin vauhdikkaasti joskin tarkasti radan läpi, minkä jälkeen oli nuorimmaisen vuoron. Siinä missä Hollyhock oli taidoiltaan muita ehkä heikompi, korvasi sen innokkuus puuttuvat taidot.

Seuraavaksi toistimme samantyylisiä tarkkuusharjoituksia kumpaankin suuntaan ja hankaloitimme tehtäviä loppua kohden. Berkeley suoriutui tarkkuusosuudesta parhaiten muiden hevosten tehdessä pieniä virheitä erittäin paljon ketteryyttä vaativassa kaarevalle uralle sijoitetussa tehtävässä, jossa ori sai kiitosta etenkin nopeista laukanvaihdoistaan. Tehtävän jälkeen pidimme lyhyet välikäynnit ja hevoset saivat hieman kävellä pitkillä ohjilla ja venytellä kaulojaan. Tämän jälkeen jätimme tarkkuustehtävät taaksemme ja siirryimme kouluosuuden pariin. Päivän tehtäväksi olin suunnitellut harjoituksen, jossa yhdistyivät lisätty ravi, nopeat pysähdykset sekä peruutusaskeleet. Hevosen tuli olla tämän tehtävän aikana hyvin kuulolla, sillä liikkeestä piti siirtyä nopeasti seuraavaan.

Toistimme harjoituksen käänteisessä järjestyksessä, eli Holly-tamma sai aloittaa. Ruunikko suomalainen puoliverinen liikkui reippaasti kuunnellen ohjastajaan tarkasti ja vastaten hänen pieniinkin apuihin salamannopeasti. Valjakko ravasi lisätyssä ravissa keskihalkaisijalle, jonka keskikohdalle he tekivät onnistuneen pysähdyksen ja lähtivät heti suoraa peruuttamaan pysähdyskohdasta. Tamma sai kuljettua neljä peruutusaskelta, ennen kuin kärryt lähtivät menemään vinoon, jolloin ohjastaja hoputti hevosen jälleen lisättyyn raviin ja päätti tehtävän käännyttyään uralle. Muutkin valjakot suorittivat tehtävän, ja seuraavana oli vuorossa Walma, joka liikkui ylikorostetusti ohjastajan pyydettyä tätä siirtymään lisättyyn raviin. Se ei kuitenkaan malttanut innostumiseltaan pysähtyä heti kuin käskettiin, mutta peruutuksessa se pärjäsi edeltävää hevosta hieman paremmin.

Friisiläiset olivat kuin toistensa kopioita suoriutuen tehtävästä samalla tavoin. Sekä Valentijn että Veertje loistivat puhtailla ja näyttävillä liikkeillään ja kumpikin pysähtyi ennätys nopeasti ja lähestyminen pysähdyskohdalle oli suora ja tarkka. Ainoastaan peruutuksessa oli vaikeuksia, ja kumpikin peruuttivat 4-5 askelta. Viimeiseksi jäänyt mecklenburg-ori Berkeley suoritti tehtävän perus varmasti onnistuen peruutustehtävässä kaikkein parhaiten jopa kymmenellä peruutusaskeleella, mitä enempää valjakko ei yrittänytkään. Liikkeiltään ori ei ollut ehkä yhtä näyttävä kuin pari aiempaa hevosta, ja Berkeley taisi olla lopussa jo sitä mieltä, että nyt oli aika lopetella tältä päivältä, mikä näkyi lievänä turhautumisena. Päätimmekin treenit itsenäisiin loppuverryttelyihin kunkin valjakon suoritettua annetun tehtävän ja laukattuamme ja ravattuamme vielä pari kierrosta kumpaankin suuntaan.

24.11.2015 - Viisivuotias puoliveritamma Hollyhock saapui tänään Prime Sporthorsesiin Loitsulähteestä. Tammalla on upea, valjakkopainotteinen suku, joka olikin suurin syy tamman hankintaan. Tallin valjakkohevoset alkoivat uhkaavasti jäädä muiden hevosten jalkoihin, joten hankin niitä kertarysäyksellä heti useamman kappaleen Hollyn lisäksi. Tamman isän puolen suku on täynnä hienoja suomalaisia hevosia, mutta joukossa on myös yksi täysiverihevonen. Emä on puolestaan puhdasrotuinen holstein, jonka suvusta etenin Glücksspiel-niminen ori on mainitsemisen arvoinen koulu- ja valjakkoajojaosten laatuarvostelupalkintojen myötä.


Ikääntyminen

1 vuotta 07.10.2015 5 vuotta 17.11.2015 9 vuotta 27.05.2016
2 vuotta 17.10.2015 6 vuotta 27.11.2015 10 vuotta 27.10.2016
3 vuotta 27.10.2015 7 vuotta 07.12.2015 11 vuotta 27.03.2017
4 vuotta 07.11.2015 8 vuotta 17.12.2015 12 vuotta 27.08.2017
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti