Prime Sporthorses

Gizente Kern

virtuaalihevonen / a sim-game horse
Gizente
© luvat on, kiitos!

Virallinen nimi Gizente Kern "Giza" Painotus Esteratsastus (160 cm)
Syntynyt & ikä 04.06.2018, 4v Väri & säkä Ruunikko, 167 cm
Rekisterinumero VH17-000-0000 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Brandenburg, tamma Kasvattaja Keskeneräinen Suomi

SaavutuksetSukutaulu

i. Athletic Ring xx
xx, rn, 162 cm
KTK-III
ii. Primo André xx
xx, trn, 160 cm
Ch, KTK-II, XLA-II, YLA2, ERJ-II
iii. Armani Code xx
xx, rn, 170 cm
iie. All-American Rocket xx
xx, 158 cm
ie. Luana SWA xx
xx, rn, 163 cm
VIR MVA Ch, KTK-I, XLA-II, ERJ-II
iei. Irish Ballet xx
xx, prn, 176 cm
VIR MVA Ch, KTK-II
iee. Lucky Star xx
xx, rt, 162 cm
e. Gizella DON
brdbg, rn, 169 cm
ei. Wettel Krypton
brdbg, rn, 168 cm
eii. Wenzeslaus GER
brdbg, rt, 174 cm
eie. Kreszenz GER
brdbg, prn, 168 cm
ee. Gittilse HE
brdbg, rt, 167 cm
eei. Flamme Wirkung
brdbg, km, 169 cm
eee. Wüt Somernachten
brdbg, vrt, 166 cm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
brdbg-o/t. Varsa 00.00.0000 Tamma Omistaja

Kilpailukalenteri

Jaos: ERJ esteratsastus
Ominaisuuspisteet: 0.00 p.
Nykyinen taso: Taso 0
Maksimitaso: Taso 10
Koulutustaso: 160 cm
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys: 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

16. marraskuuta 2019 - Kalla CUP Fall Feeling / kilparatsastaja Jacki

Auburnin Kartano se osaa aina yllättää positiivisessa mielessä. Olen tottunut näkemään suuren luokan ratsastuskilpailuja vain ulkomailla, mutta Sokan siskokset ovat toden totta näyttäneet, että myös Suomessa osataan. Kalla Cup on kartanon lanseeraama neliosainen kilpailusarja, jossa kilpaillaan koulu- ja esteratsastuksen lisäksi myös kenttäratsastuksessa. Olin saanut kvaalituloksen kesän osakilpailusta ja pääsin starttaamaan syksyn kauden päättävässä Fall Feeling -osakilpailun estemestaruusluokassa!

Piia valitsi minulle kilparatsuksi Gizenten, joka ei ollut minulle ennestään kovin tuttu ratsu. Anamaria oli kilpaillut sillä edellisissä osakilpailuissa ja vieläpä ihan menestyksekkäästi, joten hieman ihmettelin kesken kauden tapahtunutta ratsastajan vaihdosta. Alkusyksy menikin uuteen hevoseen tutustuessa, mutta saimme yhteistyömme sujumaan. Giza olikin yllättävän helppo hevonen ratsastaa, joka vaatii vain selkeät avut ja pehmeän käden.

Cupin viimeinen osakilpailu ratsastettiin kokonaisuudessaan maneesissa ja Auburnin Tammi-areena oltiin kukitettu ja se oli viimeisen päälle hieno kilpailupaikka. Verryttely toteutettiin Kastanja-areenan puolella, jossa verryttelyalueen valvojana toiminut polkkatukkainen blondi huikkasi kohta olevan meidän vuoro: “Seuraavaksi radalle saa valmistautua ratsukko nro. 83!” Se oli menoa sitten, eikä herkän Gizan kanssa kannattanut alkaa empiä. Tamma suoritti terävästi, vaikka muurilla ja sitä seuraavalla vesiesteellä se hieman empi. Kehotin sitä liikkumaan rohkeasti eteenpäin ja myötäsin kunnolla hyppyjen aikana, jotta tammalla oli tilaa suorittaa. Perusradalta poistuttiin ilman virhepisteitä ja jäimme odottamaan erillistä uusintaa.

Uusintaan tiensä selvitti seitsemän ratsukkoa, eli hieman yli puolet mestaruusluokan osallistujista. Minun lisäkseni luokkavoitosta taisteli mm. Anamaria sekä kartanon oma perijätär Isabella. Uusinnassa rata koostui kahdeksasta yksittäisestä esteestä sekä yhdestä sarjaesteestä, eli se oli perusrataa hieman karsitumpi. Mukana oli kuitenkin yhä meille jo aikaisemmin ongelmia aiheuttanut korkea muuri, josta olimme kuitenkin ottaneet jo yhden erävoiton. Tällä kertaa tein kuitenkin hieman turhan viiston lähestymisen sarjalta kyseiselle esteelle ja Giza ponnisti hätäpäissään aivan liian kaukaa. Alashan se este tuli ja manasin huonoa suoritustani, mutta sain tsempattua sekä itseäni että ratsua ja loppuradasta suoriuduttiin ilman lisävirheitä.

Virhepisteitä kerryttäneellä suorituksella ei tänään ylletty sijoituksille asti, mutta se ei kauaa minua harmittanut, sillä Anamarialla oli jo takana Kristian Bergin sekä Isabella Sokan tavoin nollarata, joka oli siihen mennessä myös päivän nopein aika. Naisen voiton tiellä olivat siis enää minä ja Gizente, mutta koska homma ei mennyt meidän osalta täysin putkee, pääsin juhlistamaan serkkuni mestaruutta. Täytyy myöntää, että oli Piialta hyvä veto vaihtaa estemestaruuden voittaneelle Anamarialle alle hieman tasaisemmin suorittava ratsu, jolla oli alusta lähtien paremmat saumat yltää kärkikahinoihin. Ei me Gizan kanssa siis huonolle hävitty ja brandenburgi ylsi uusinnan neljällä virhepisteellä kelvolle viidennelle sijalle.

17. elokuuta 2019 - Kalla CUP Summer Fling / kilparatsastaja Anamaria

Kalla CUP:n kahden viikonlopun mittaiset Summer Fling osakilpailut aloitettiin tänään lauantaina rataesteillä, jotka hypättiin derbykentällä. Ensimmäinen luokka, Juniorimestaruus-arvoluokka, startattiin jo noin klo 11:00 alkaen, eli jouduimme lähtemään hyvissä ajoin liikkeelle, jotta ehdimme ajaa Auburnin Kartanolle sekä laittaa hevoset lähtökuntoon kaikessa rauhassa. Starttasin itse päivän junioriluokalla Osmin kanssa, jossa sijoituimme neljänsiksi ja meidät palkittiin kultareunuksellisella ruusukkeella. Kieltämättä mua jäi hieman korpeamaan, kun Jacki nappasi kenttäratsastajana rataesteiden luokkavoiton sekä Juniorimestaruuden, mutta aioin antaa hänelle kunnon löylytyksen päivän pääluokassa, 140 cm tasolla kisattavassa Estemestaruus-arvoluokassa, jossa ratsastin Prime Sporthorsesin omistamalla Gizente-tammalla, jonka kanssa olen treenannut koko kesän.

Ennen pääluokkaa hypättiin kuitenkin vielä kaksi välitason luokkaa, eli meillä oli hyvin aikaa tankata buffetista Koivun Majatalon maittavia antimia sekä vain fiilistellä kisatunnelmaa. Minun lisäkseni Prime Sporthorsesia arvoluokassa edusti Jacki brandenburg-orilla sekä australialaissyntyinen Andy Toyne kookkaalla westfalen-orilla. Me kilpaillaan ennen kaikkea muita talleja vastaan, mutta on meillä leikkimielistä vääntöä myös talliporukan sisällä, mikä on näkynyt pitkin kesää eri kilpailuissa.

Päivän ensimmäisen startin jäljiltä mulla oli hyvät fiilikset siirtyessäni radalle toisena heti Andyn jälkeen. Rata oli haastava ja koska mies ratsasti radan hyvää aikaa tavoitellen ja tuli muutamalle esteelle sisään vähän liiankin vauhdikkaasti ja hätäisesti, kertyi pudotuksia kaksi eli kahdeksan virhepisteen verran. Osasin siis esimerkin voimasta varoa radan vaaranpaikat ja otin perusradan erityisen varovasti, jotta selvitin tien myös erilliseen uusintaan. Gizalla olisi ollut enemmänkin vauhtia tarjottavana, mutta se onneksi vastasi apuihini kohtuu reippaasti, eikä protestoinut määrätessäni sen etenemään hitaassa laukassa. Varovaisuus kuitenkin kannatti, sillä selvitimme ruunikon kanssa tiemme uusintaan, johon osallistui meidän lisäksemme yhdeksän muuta ratsukkoa; Jacki oli Pyroninen kanssa yksi niistä.

Uusinnassa meidän täytyi pelata jo hieman uhkapeliä, sillä mestaruutta ei ansaita pelkällä puhtaalla radalla, vaan myös suoritusaika vaikutti tulosjärjestykseen. Tamma oli elementissään päästessään kirmaamaan nopeammassa tempossa, mutta se osasi samalla myös keskittyä lähestyviin esteisiin ja hyppäsi ne tarkasti. Sarjan jälkeen meillä oli kuitenkin hieman erimielisyyksiä oikeasta suunnasta, ja meinasimme tiukan kaarteen päätteeksi juosta ohi seuraavasta esteestä. Sain kuitenkin vahvalla ulkopohkeella ohjattua tamman muurille, mutta lähestyminen oli täyttä kuraa ja käytännössä syöksyimme esteen lävitse, eli nollarata meni siinä. Kyllähän se ketutti, mutta jälkeen päin mieliala kuitenkin kohosi, kun Jacki mokasi samaisessa kohdassa ja hävisi meille vielä uusinnan ajallaan! Virhepisteillä ei kuitenkaan voitosta kamppailtu, mutta Gizan omistaja Piia tuntui olevan tyytyväinen viidenteen sijaan, vaikka jäimmekin ruusukesijojen ulkopuolelle. Seuraava näytönpaikka olisi kuitenkin niinkin lähellä kuin marraskuussa, kun Kalla CUP saadaan päätökseen sen viimeisen osakilpailun myötä, eli ei auta kuin treenata ja vielä enemmän treenata, jotta olemme silloin täydessä iskussa!

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS