Prime Sporthorses

Gallant Spider


Virallinen nimi Gallant Spider Painotus Esteratsastus
Kutsumanimi Lantti Koulutus heA, re160cm, CIC2
Syntynyt & ikä 15.11.2015, 17v Väri & säkä Tummanruunikko, 171cm
Rekisterinumero VH15-013-0187 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Oldenburg, ori Kasvattaja Spiderwick

Saavutukset:


ERJ-II (99,5 p.)
Silver Premium (85 %)

Luonnekuvaus

Gallant Spiderin kohdalla ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, otettaisiinko ori matkaamme. Estepainotteisia oldenburginhevosia ei tunnu löytyvän kuin kourallinen virtuaalimaailmasta, joten totta kai innostuin nähdessäni Catialla pari tuontisukuista oldenburginhevosta, jotka olivat vieläpä kisanneet rataesteillä varsin menestyksekkäästi tavoitteena aina kansallinen taso porrastetuissa kilpailuissa. Gallantin tulevaisuuteen kuuluu vanhempiensa tavoin ahkera kilpaura sekä aktiivinen jalostuskäyttö, sillä orin avulla saamme luotua uusia estelinjoja tallin oldenburginhevosten joukkoon.

Perusluonteeltaan Gallant on hyvin sähäkkä ja temperamenttinen hevonen olematta kuitenkaan ilkeä tai tarkoituksella hankala. Tämä vain toimii ennen kuin ajattelee, eikä esimerkiksi osaa hävetä tarhasta karkaamista kuin vasta idean toteutettua. Ori käy myös ylimääräisillä kierroksilla vieraissa paikoissa ja seurassa halutessaan esitellä itseään ja näyttää mahdollisimman isolta muiden hevosten silmissä. Tammojen läsnäollessa Lantin hormonit hyrräävät entistä enemmän, joten helpoimmalla pääsee, jos ne kiertää tämän hevosen kanssa kaukaa muuten kuin astutuspuuhissa.


Sukutaulu

i. Ginove
old, m, 174cm
ii. Girollamo
old, m, 174cm, evm
iii. Globalize
old, trn, 170cm, evm
iie. Pirouette
old, m, 168cm, evm
ie. Ninerta
old, rn, 167cm, evm
iei. Avolonte
old, m, 168cm, evm
iee. Nityana
old, rt, 166cm, evm
e. Anna Versace
old, trn, 161cm
ei. Arpegio Olza
old, trn, 169cm, evm
eii. Rabana Clinto
old, trn, 170cm, evm
eie. Perle Ponita
old, rn, 165cm, evm
ee. Erste Dame
old, rn, 162cm, evm
eei. Pablo Servus
old, mkm, 168cm, evm
eee. Leistung Hilary
old, prt, 166cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
fwb-t. Gigi Oasis 07.10.2016 Scaon Ophelia Oasis Estate

Kilpailukalenteri

Jaos: ERJ kenttäratsastus
Ominaisuuspisteet: 6606.55 p.
Nykyinen taso: Taso 10
Maksimitaso: Taso 10
Koulutustaso: 160 cm
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 3080.09 p.
Nopeus & kestävyys: 0.20 p.
Kuuliaisuus & luonne: 3526.46 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.97 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

01.01.2017 - Vuosi on vaihtunut ja juuri päättyneenä vuonna on ollut mahtava seurata niin Lantin omaa kisauraa kuin myös tämän täysveljen sekä ensimmäisen jälkeläisen menestystä! Lantti laittoi kuluneena vuonna oman kilpailu-uransa kirjoihin ja kansiin ja keskittyy nyt maltilliseen jalostuskäyttöön ja tavoittelee mahdollisesti myöhemmin tulevaisuudessa laatuarvostelupalkinto(j)a. Samoista vanhemmista syntynyt Twinkle Song Spider on kilpaillut hurjat +100 sijoitusta estekisoista aina 160 cm luokista asti ja siinä sivussa tämä monilahjakkuus on näyttänyt kykynsä myös vaativan tason kouluohjelmissa yli 40 sijoituksen verran. Scaon Opheliasta syntynyt, Lantin ensimmäinen jälkeläinen fwb-tamma Gigi Oasis palkittiin puolestaan Estevarsojen laatuarvostelussa II-palkinnolla, minkä lisäksi sillä on 47 sijoitusta rataesteiltä. Gigi on varsonut loppuvuodesta tammavarsan esteori Scotspine Sacramentosta ja se on suunniteltu astutettavaksi tämän vuoden aikana mustalla FWB-ori Valar Oasiksella.

29.02.2016 - Pakkasmäärän lähennellessä kymmentä ja navakan tuulen tehdessä siitä lähes kaksin verroin pahemman tuntuista, siirryimme alkuverryttelyjen aikana kentältä maneesin suojiin, jonne ei kuitenkaan ikävä kyllä päässeet paistamaan kauniin kevätauringon säteet. Olin saapunut Prime Sporthorsesiin, jossa olin luvannut pitää estetunnin muutamalle tallin hevoselle ratsastajineen. Vanhimpana ja kokeneimpana hevosena tunnille osallistui Chroma DON -niminen hannover-tamma, jossa ihastuin sen kauniiseen valkoiseen väritykseen mustalla vivahteella. Muut tunnille osallistuvat hevoset olivat nimeltään Baeva Prime, Javellan Prime, Cranleigh Horcrux sekä keltanokan roolia pitävä Gallant Spider -ori. Tänään harjoittelisimme esteille lähestymisiä eri kulmista ja sarjaesteitä kaarevalla uralla, mutta ennen varsinaista treeniä ratsukot saivat aloittaa itsenäiset alkuverryttelyt.

Javellan nyki melko ronskisti päätään osoittaen mieltään joutuessaan kulkemaan omasta mielestään liian hitaasti, ja tamman ratsastaja saikin ylimääräisen käsitreenin kipakan hevosensa kanssa. Kun vauhtia olisi sitten pitänyt lisätä, ei tamma ihan kiusallaan sitä tehnyt kuin vasta useamman käskyn jälkeen. Myös uralta poistuminen ei ollut hevosen mieleen, mutta mitä pidemmälle tunti eteni, sitä nöyrempi siitä tuli. Ratsastajan mukaan Javellan testasi ratsastajan hermoja lähes poikkeuksetta jokaisen ratsastustunnin alussa, joten sen käytös oli ilmeisesti tuttua touhua. Javellan ja Baeva olivat kuin yö ja päivä, sillä siinä missä mustanruunikko trakehner keksi jatkuvasti uusia tapoja ärsyttää ratsastajaansa, käveli Baeva nätisti ja kuunteli ja toteutti ratsastajansa avut pilkuntarkasti.

Lähestymisharjoitukset aloitettuamme pääsin ihastelemaan Horcrux-orin erittäin pehmeän ja muutenkin korrektin näköisiä liikkeitä, joihin ratsastaja pystyi hyvin mukautumaan. Ori liikkui ketterästi ja kääntyi pienessä tilassa, joten se onnistui lähestymään esteille erinomaisesti, vaikka parissa kohtaa jo en ollut enää uskoa, että hevonen pystyisi sellaisesta kulmasta hyppäämään onnistuneesti. Gallantilla olisi puolestaan ollut varmasti yhtä päteviä suorituksia kuin tunnin toisella orilla, mutta tämän kiihko nopeutta kohtaan vaikeutti etenkin jyrkästi kaartuvissa lähestymisissä, joissa hypyt eivät luonnistuneetkaan täysin mutkattomasti, vaan ratsukko joutui hieman mutkittelemaan ennen estettä. Javellanin vuoron koittaessa tamma kuvitteli näkevänsä maneesin nurkassa mörköjä, eikä suostunut hyppäämään määrättyä estettä sitten millään. Kun ratsukko hyppäsi esteen ensin toisesta suunnasta, onnistui se myös oikeasta kierroksesta. Baeva-tamma hyppäsi puolestaan tasaisen varmasti, mutta olisin toivonut sen liikkeissä olevan ripaus lisää energiaa ja sähäkkyyttä.

Viimeiseksi hevoseksi jäi Chroma, joka käveli ennen suoritustaan uralla laiskasti jalkojaan laahaten ja kaulaansa ojennellen. Sellaista hevosta ei olisi voinut vaativan tason estehevoseksi kuvitella, mutta niin vaan tamma terästäytyi heti ratsastajan komennettua tämän liikkeelle ja teki tyylipuhtaan suorituksen ottamatta kuitenkaan mitään riskejä. Myös kaarevalla uralla olevat kahden sekä kolmen esteen sarjat tamma suoritti hyvin, ja se sai erityistä kiitosta tasaisista ja rauhallisista laskeutumisista, joista Javellanin ratsastaja sai vain haaveilla trakehnerin kaasutellessa innostuneesti esteeltä toiselle. Tamma kyllä hyppäsi erittäin voimakkaasti ja tarkasti, mutta hätäili seuraavalle esteelle siirtymistä, minkä takia laskeutumiset olivat epätasaisia ja töyssyisiä. Muuten hevonen oli kuitenkin petrannut hurjasti alkutunnista, sillä se jopa kuunteli, mitä ratsastajalla oli sanottavaa.

Baevan vuoron tullessa näimme jälleen mallikelpoisen suorituksen, jollaista on ilo katsella. Tamma ei hosunut ja kuunteli ratsastajaansa, joka kuitenkin teki itse pari pientä virhettä. Jos hevonen olisi vain luottanut omiin vaistoihinsa eikä mennyt sieltä mistä käskettiin, olisi yksi pudotus ja kolahdus jääneet tekemättä. Horcruxilta oli lupa odottaa taas yhtä tasokkaita suorituksia kuin aiemmasta tehtävästä, ja ori lunasti myös odotuksensa liikkumalla kaarevalla uralla hyvässä muodossa ja hypäten esteet tarkasti hieman vinosta kulmasta huolimatta. Gallant oli saanut tehtävien välillä kulutettua ylimääräistä virtaansa, ja suhtautui työntekoon nyt aivan uudella asenteella. Ratsukon suorituksessa ei näkynyt hätäily, vaan jokainen liike ja päätös oli tarkkaan harkittu ja suoritus puhuikin hyvien alkuvalmistelujen puolesta. Viimeisen ratsukon jälkeen hyppäsimme saman tehtävän vielä kerran kumpaankin suuntaan ennen itsenäisiä loppuverryttelyjä.

22.11.2015 - Kolmevuotias Gallant Spider muutti tänään Prime Sporthorsesiin tuoden lisävahvistuksia muuten melko suppeaan esteoldenburgien muodostamaan laumaan. Ennestään meiltä löytyy Oldsfellin kasvattama Savanna-tamma sekä tämän jälkeläinen Sotiria, muuten oldenburgit ovat suuntautuneet poikkeuksetta kouluratsastukseen ja osa on sen sivussa kokeillut myös valjakkoajoa vaihtelevalla menestyksellä. Gallant onkin siis tallin ensimmäinen estesukuinen oldenburg-ori! Tulevaisuudessa tavoitteena on ainakin kilpailla porrastetuissa estekilpailuissa, hankkia jälkeläinen tai pari ja mahdollisesti myöhemmällä iällä osallistua myös ERJ:n alaiseen laatuarvosteluun.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti