Prime Sporthorses

Bianca Biarritz 5594

virtuaalihevonen / a sim game horse
Bianca

Virallinen nimi Bianca Biarritz 5594 Painotus Kenttäratsastus
Kutsumanimi Biu Koulutus HeA, re110cm, CIC1
Syntynyt & ikä 05.08.2016, ikä alhaalla Väri & säkä Tummanruunikko, 164cm
Rekisterinumero Ei rekisteröity Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Brandenburg, tamma Kasvattaja Sîr Angren Suomi

Saavutukset:


Preferent (Yhteensä 56%)

Kesän päätteeksi, kun kisakaudet alkavat ihan tosissaan ja vanhempia hevosia on jo jäänyt kisaeläkkeelle, on aina hyvä sauma hankkia uusia hevosia. Tällä kertaa täydensin Prime Sporthorsesin brandenburg-osastoa yhteensä kahdeksalla hevosella, joista osa on jo hieman vanhempia ja toiset taas täysin nuoria ja kokemattomia hevosia. Jokaisen hevosen kohdalla tulevaisuudessa siintävät kaksi asiaa: kisaus porrastetuissa kunkin hevosen omassa painotuslajissaan sekä vähintään yksi, mutta toivottavasti useampikin jälkeläinen. Sîr Angrenista meille saapui yksi tamma, Bianca Biarritz 5594, sekä saman tallin ori toimii toisen ostohevosen isänä.

Bianca Biarritz 5594:sta huomaa, että taustalla vaikuttaa täysiveriverta. Tamma ei ehkä ole kaikista kaunein tapaus, mutta siltä löytyy paljon kilpailuviettiä nopeuden tavoin. Tamma saattaa olla etenkin maastoesteillä haastava pideltävä, mutta istumalla syvälle satulaan saa sen hidastamaan vauhtia. Pienet esteet Biu hyppää erikoisesteiden tavoin varmasti, mutta isommilla sen tahaton innostus saattaa poikia helposti turhia virhepisteitä, joten tehokkaat alkuverryttelyt ovat tämän hevosen kanssa tärkeitä. Hoidettaessa tamma on joskus melko rauhaton pysyessään huonosti aloillaan, mutta kahden puolen kiinnityksellä ja nopealla työtahdilla siitäkin selvitään ilman harmaita hiuksia.


Kuvagalleria

Bianca Bianca Bianca

Kuvat © Flickr / DVPonyClub (license), thank you!


Sukutaulu

i. Provocateur Thrill
brdbg, rn, 164cm
ii. Protokoll Ion
brdbg, m, 168cm
iii. Protogonist GA
brdbg, m, 170cm
iie. Pia-Batalia GA
brdbg, rn, 164cm
ie. Skypunch Vegas
brdbg, rn, 163cm
iei. Devilish JJ
brdbg, rn, 164cm
iee. Tania Borealis
brdbg, rn, 162cm
e. Bahia Blanca SNAK
xx, mrn, 164cm
ei. Imperium VFU
xx, rn, 165cm
eii. Imperialist
brdbg, xx, klm, 166cm
eie. Carandirú
xx, rn, 163cm
ee. Brudette Lita
xx, mrn, 166cm
eei. Oh, Baby
xx
eee. Brudinel
xx

  LUONTEENPIIRTEET
     ROHKEUS: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: neutraali
     KUULIAISUUS: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali
     TEMPERAMENTTI: ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ Taso 5: melko temperamenttinen
     HERKKYYS: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali
  TAIDOT
     NOPEUS: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: normaalia parempi
     KESTÄVYYS: ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ Taso 5: normaalia parempi
     HYPPYKAPASITEETTI: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali
     KETTERYYS: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali
     LIIKKEET: ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ Taso 3: hieman normaalia heikompi

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
brdbg-o/t. Varsa 00.00.0000 Tamma Omistaja

Kilpailukalenteri

Jaos: KERJ kenttäratsastus
Ominaisuuspisteet: 0.00 p.
Nykyinen taso: Taso 0
Maksimitaso: Taso 4
Koulutustaso: CIC1
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.

Cup-kilpailut

Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
30.06.2018 KERJ-cup Mörkövaara CIC1 3/37

Päiväkirja ja valmennukset

01.10.2016 - Maastoestetunti Hiisivuoressa
Kiristin Biancan satulavyötä vielä aavistuksen tallipihalla, ennen kuin punttasin itseni nuoren puoliveritamman selkään. Biu seisoi erittäin ryhdikkäästi paikoillaan ihmetellen koko olemuksellaan ventovieraita hevosia ja täysin uppo-outoa paikkaa. Olin nimittäin osallistunut yhden nuorikkoni kanssa vieraspaikkakunnalla sijaitsevan tallin maastoestetunnille, jotte hevonen saisi vähän uusia, positiivisia kokemuksia. Jostain syystä etenkin tallin nurkalle jätetty tummanvihreä kastelukannu veti etenkin tamman huomiota puoleensa, mutta hevonen malttoi jättää sen taaksensa kärkiratsukon lähtiessä vetämään letkaa kohti maastoesteitä, joilla tunti pidettäisiin. Matkan varrella verryttelimme pohjan kunnosta riippuen käynnissä sekä ravissa ja läheisellä pellolla otimme myös pienen pätkän laukkaa. Biulle ei kuitenkaan olisi riittänyt vain pieni pyrähdys, vaan allani tuntui olevan hevosen sijaan sähköjänis, jolla olisi ollut virtaa vaikka pienelle kylälle. Aloitimme tunnin keveästi pienillä maassa lojuvilla tukeilla, jotka tamma hyppäsi kepeästi ilman nurinoita. Hieman isompi, veteen sijoitettu tukkieste oli Biun mielestä vähän kammottavampi, vedessähän voi lymytä ties minkälainen järvihirviö! Tamma on kotitallilla ollut yleensä sellainen ilopilleri että oksat pois, mutta nyt nuorella hevosen päässä kyti epäluuloja, jotka saimme kuitenkin selätettyä ja lopulta hyppäsimmekin vesiesteen tottuneen oloisesti muiden hevosten tavoin.

Valmentajan (allu) kommentti: "Se tapa, kuinka Biu pälyili ympärilleen Hiisiksen pihassa, sai minut jollakin tavoin pohtimaan minkälainen hermoheikko raakile siitä kuoriutuisi päästessämme maastoesteille asti. Olihan Pierre maininnut jotain sen suuntaista, että Biu oli vielä nuori ja että sille tarvittaisiin hyviä kokemuksia. Tamma kuitenkin yllätti minut täydellisesti; se oli ennemmän menossa ja suorastaan imi esteille, sen sijaan, että olisi pälyillyt ympärilleen ja kyttäillyt jokaista pienintäkin tukkiestettä. Pierrellä oli välillä enemmänkin pideltävää, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun siirryimme isolle tukille - josta hypättiin suoraan veteen - löytyi tammaltakin se stoppi-vaihde. Tästä Pierre selvisi hyvin pienellä keskustelulla, eikä aikaakaan, kun hienohelma sipsutteli veteen - ensin kauhistunut ilme turvallaan - sitten kuin kyseessä olisi ollut mikä tahansa arkipäivän tilanne. On niissä nuorissa vaan potentiaalia!"

23.09.2016 - Syysmaasto Nuppulanharjussa
Biu on kasvanut ja kehittynyt ihan hurjaa vauhtia, ja kotioloissa sen kanssa onkin tehty yhtä sun toista hyvällä menestyksellä. Pieni maisemanvaihdos tekisi nuorelle hevoselle hyvää, ja ilmoitinkin itseni ja tammani Nuppulanharjussa järjestettävään syysmaastoon. Jos tammasta meinataan koulia ratsu kenttäkisoihin, tulee sen toimia hyvin myös muualla kuin kotitallin tiluksilla.

Automatkan päätteeksi Bianca oli ihan täpinöissään laskeuduttuaan alas lastausramppia pitkin ja pysähtyessään haistelemaan kaikkia uusia ja outoja hajuja. Pääasiassa iso joukko suomenhevosia ulkoilivat pihalla, ja niiden hörinä ja liikehdintä sai oman hevoseni innostumaan vain entistä enemmän. Narussa olemista olemme kuitenkin harjoitelleet ahkerasti, joten Biu pysyi hallinnassa ja talutin sen tallityöntekijä-Emmin opastuksella sisätiloihin hoidettavaksi. Olin saapunut paikalle hieman viime tipassa, joten muut olivat aloittaneet jo hevostensa harjaamista. Hevoseni ei onneksi ollut hirvittävän likainen harjattuani sen kertaalleen jo ennen lähtöä, joten huiskin karvan pinnalta enimmät irtoliat pois ja kaviot tarkistettuani pääsinkin jo hakemaan varusteet. Biu oli kyllä tyytyväinen ripeistä otteistani, sillä se ei ole ikinä liiemmin pitänyt turhasta seisoskelusta.

Tallipihalla tamman selkään kivutessani se yritti kovasti päästä kosketusetäisyyteen tallin omistajan Humu-hevoseen, mutta muutamalla komennuksella uskoi kuitenkin asettua aloilleen. Asetuimme sopivaan järjestykseen pihalla ja lähdimme matkaan rennosti käynnissä. Itse pidin alusta lähtien ohjat hieman lyhyempänä, jotta saisin tarvittaessa hevoseen nopeasti tuntuman. Ensimmäisen ravipätkän aikana istuin melko tiiviisti satulassa, jotta Biu malttaisi liikkua joukon mukana. Maastoesteille päästessämme tammalla repesi riemu, ja ensimmäinen hyppy tukin yli olikin varustettu varsin reippaalla ilmavaralla, mutta pienelle banketille se tuli jo iisimmin. Vesiesteellä tamma jäi ihmettelemään tätä märkää elementtiä, vaikka se oli päässyt kotitallillakin kahlaamaan useamman kerran, joten kävelimme lähinnä matalikossa.

Pienen käyntipätkän jälkeen Sippe ohjasi meidät hieman ylöspäin viistoon olevalle pitkälle suoralle, jossa nostimme laukan. Biu ponkaisi koko takajalkojensa voimalla eteenpäin, joten jouduin heti ottamaan sitä kiinni, jotta se pysyisi omalla paikallaan jonossa. Tamma kulki erittäin rytmikästä ja tasaista laukkaa, jossa oli helppo istua. Suora kuljettiinkin nopeasti päähän asti, ja hidastimme Sipen merkistä käyntiin. Biu ihme kyllä hidasti ilman nurinoita vauhtia. Loppureissu sujuikin lähinnä käynnissä yhtä ravipätkää unohtamatta, joten matka taittui verkkaisesti ja hienoja maisemia ihaillen.

04.09.2016 - Preferent-palkinto ASES:n tamma-arvioinnissa!

30.08.2016 - Kesän päätteeksi, kun kisakaudet alkavat ihan tosissaan ja vanhempia hevosia on jo jäänyt kisaeläkkeelle, on aina hyvä sauma hankkia uusia hevosia. Tällä kertaa täydensin Prime Sporthorsesin brandenburg-osastoa yhteensä kahdeksalla hevosella, joista osa on jo hieman vanhempia ja toiset taas täysin nuoria ja kokemattomia hevosia. Jokaisen hevosen kohdalla tulevaisuudessa siintävät kaksi asiaa: kisaus porrastetuissa kunkin hevosen omassa painotuslajissaan sekä vähintään yksi, mutta toivottavasti useampikin jälkeläinen. Sîr Angrenista meille saapui yksi tamma, Bianca Biarritz 5594, sekä saman tallin ori toimii toisen ostohevosen isänä.


Ikääntyminen

1 vuotta 11.08.2016 5 vuotta 05.09.2016 9 vuotta 05.02.2016
2 vuotta 12.08.2016 6 vuotta 06.09.2016 10 vuotta 05.07.2017
3 vuotta 23.08.2016 7 vuotta 17.09.2016 11 vuotta 05.12.2017
4 vuotta 24.08.2016 8 vuotta 28.09.2016 12 vuotta 05.05.2018
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti