virtuaalitalli      Kototalli a sim-game stable
Pääsivu Hevoset Toiminta Kuulumiset

Tervetulotoivotukset

Kototalli on harrastetalli, joka majoitamme omia hevosiamme sekä tarjoamme tallipaikkoja tuttaviemme kaviokkaille. Olemme aiemmin tehneet myös tiivistä yhteistyötä mm. pitkään alalla toimineen suomenhevoskasvattajan kanssa, jolloin vastuullamme oli myös täysihoidossa olevia hevosia. Ratsutuspalveluista on tältä erää kuitenkin luovuttu, sillä tilan pyörittämisessä on sellaisenaankin aivan riittävästi tekemistä.

Pieni sananen meistä

Kototallin talli koostuu kymmenestä tilavasta (13m²) karsinasta sekä useasta pihattorakennuksesta, joihin mahtuu viidestä viiteentoista hevosta makuuhallien pinta-alan mukaan. Kesäisin hevosmäärää on mahdollista nostaa tilavien laidunten ja niillä sijaitsevien, vain kesäkäytössä olevien pihattojen myötä yli sataan hevoseen. Työntekijöiden rajallisen määrän vuoksi kesäisin hevosia ei kuitenkaan oteta ratsutettavaksi normaalia enempää, mutta kesälaitumille, jossa niiden perusterveyttä tarkkaillaan ja vedestä sekä tarvittaessa lisäravinteista huolehditaan, niitä voidaan ottaa enemmän. Tällä hetkellä hevosia tulee lähinnä Kadotetuista Suomenhevosista ja kyseisen tallin omistajan muilta talleilta, eikä tallilla ole avointa karsinapaikkahakua ulkopuolisille hevosenomistajille.

Kussakin pihatossa on tilavat, tarvittaessa jopa useita kymmeniä hevosia vetävät tarhat, joiden pohjat pysyvät vuodenajasta riippumatta hyvänä. Eniten liikennöidyille alueille lisätään myös satunnaisesti soraa, jotta enemmän käytössä olevat alueet pysyvät hyvinä ja hevosten kaviot pääsevät myös hieman kulumaan. Myös jokaisessa pihattohallissa on kuivikkeeton kohta heti oviaukon edessä, jotta hevoset voivat halutessaan oleilla myös kovalla alustalla - muuten betonilattian pehmikkeenä käytetään olkipatjaa. Hallien oviaukot on peitetty muoviverhoilla, joiden jälkeen tuulen esteenä on vielä tuulikaapit. Toimivan ilmanvaihdon avulla saadaan makuuhalleihin raikas hengitysilma myös tuulikaappien päissä olevien ovien ollessa suljettuna. Lämpöeristyksen avulla sisälämpötila pysyy kovillakin pakkasilla nollassa, joten vesiautomaatit toimivat ongelmitta myös talvisaikaan.

Pihatoissa on makuuhallin lisäksi myös avonaiset ruokintakatokset, jossa on 15-paikkaiset ruokintapöydät, joihin rehut voi kätevästi jakaa myös tarhan ulkopuolelta. Katokseen tuodaan usein valmiiksi kokonainen paali, josta hevosille aina levitetään apetta paremmin tarjolle. Usein hevosille on tarjolla karkearehua ympäri vuorokauden pois lukien kuitenkin hevoset, joiden syöntimäärää tulee tarkkailla. Ruokintakatoksessa hevosille jaetaan myös väkirehut, joiden syönti tapahtuu aina valvotusti. Ruokintapöytien yhteydessä on myös automaattitäyttöiset juoma-altaat, jotka veden vaihtuvuuden ja lämpöeristyksen myötä pysyvät sulina jopa -25 pakkasille asti. Tarhoihin tuodaan syksyisin ja talvisin lisäviihdykkeeksi myös puita, pääasiassa kuusia ja lisävirikkeenä toimivat myös hevospallot ja nuolukivet.

Tallin pihapiirissä on yksi pääasuinrakennus, jota tallin lisäksi ympäröivät koiratarha, laajat pellot, useat laitumet sekä lukuisat tarhat pyöröaitauksen sekä valaistun ratsastuskentän lisäksi. Tallin kyljessä on myös tarvikevajaksi kutsuttu rakennus, jonne varastoidaan kärryt, reet ja muut sekalaiset tarvikkeet. Pihapiirissä on myös vajaa kilometrin päässä olevan lypsy- ja karjatilan sonneja ja mulleja, joiden hoitovastuu kuuluu Kototallin työntekijöille. Vastineeksi tästä sekä laidunmaiden lainauksesta nautojen käyttöön karjatilan kautta saadaan hevosille eväät sekä kuivikkeet. Päätien toisella puolella, metsikön takana on pari tallin työntekijöiden asuntoa, konehalli sekä maneesi, joita ympäröivät lukuisat metsäautotiet ja kinttupolut. Metsäpoluilta löytyy myös tallin maastoesteitä, jotka ovat etenkin sulan maan aikana kovassa käytössä.

Tallin ylläpidosta vastaa Jonna (Pierre VRL-10531 TYH-0002)

Ulkoasu © M Layouts   |   Kuva © smerikal (lisenssi, kuvaa on muokattu)