Nescubrir
© Flickr / Jean (lisenssi), thank you!

Nescubrir KIT on hyvin orimainen hevonen, joka aiheuttaa aina hämminkiä siellä missä sattuu olemaan. Muita hevosia ja etenkin oreja kohtaan Bill käyttäytyy koppavasti ja toisinaan jopa äkäisesti, mutta ei viitsi kovin kauaa ärhennellä, vaan sopeutuu myös uusiin hevosiin varsin pian. Ratsastaessa ori vaatii ratsastajaltaan kärsivällisyyttä ja taitoa käyttää etenkin pohje- ja ohjasapujaan erittäin pienillä liikkeillä. Bill hermostuu helposti liian ronskeista otteista, jolloin se lähtee helposti käsistä. Nescubrir on ratsastaessa muutenkin eläväinen ja vauhdista nauttiva hevonen, joten sitä ei kannata yllyttää yhtään enempää kuin on tarve. Valjakkoajossa ori on omimmillaan pariluokissa, joissa tämän parina on hyvä olla hieman rauhallisempi hevonen tasapainoittamassa sen tulista ja herkkää luonnetta.

i. Quendan
pre, mkm, 159cm, evm
ii. Sigismer
pre, rtkm, 159cm, evm
iii. Lehmbrandt
pre, rtkm, 160cm, evm
iie. Kajani
pre, rtkm, 156cm, evm
ie. Manochla
pre, rnkm, 153cm, evm
iei. Zakarn
pre, rnkm, 155cm, evm
iee. Madonnla
pre, mkm, 151cm, evm
e. Liasanya
pre, rtkm, 154cm, evm
ei. Mesoton
pre, mkm, 157cm, evm
eii. Umdor
pre, mkm, 158cm, evm
eie. Sawen
pre, mkm, 154cm, evm
ee. Ulembina
pre, mkm, 151cm, evm
eei. Chagak
pre, rnkm, 153cm, evm
eee. Candara
pre, mkm, 150cm, evm


» Päiväkirja ja valmennukset «

21.03.2016 - Premier!

10.03.2016 - Nescubrir on saanut muutella useaan otteeseen tallista toiseen saavuttuaan minulle kasvattajaltaan Jacinto Garcialta Espanjasta. Ensiksi ori asui pitkän aikaa suomenhevostallillani, josta se muutti puoliveristen mukana puoliverisiittolalleni heti sen valmistuttua. Kolmesta vuodesta kahdeksanteen ikävuoteen asti ori majaili siis Suomessa, vaikka itse kotitalli vaihtuikin kertaalleen. Vuoden 2015 aikana mielessäni kävi ajatus barokkihevosiin erikoistuneesta tallista, jota suunnittelin pitkän aikaa ja jonka ovet avattiin asukkaille seuraavan vuoden alussa. Puoliveritallistani uusille tiluksille muuttivat siis Billin lisäksi lusitano-ori Forte sekä friisiläiset Valentijn sekä Veertje. Tällä kertaa hevoset siirtyivät Ranskaan, jonka pikkukylästä talli oli hankittu ja joitakin peruskorjauksia ja uudistuksia tehty. Hankimme myös joitakin täysin uusia hevosia, ja niiden tavoin myös Nescubrir tuntui sopeutuvan varsin sutjakasti Baroque Alvianoon. Ainakin Ranskan ilmaston luulisi olevan orille otollisempi, sillä Suomen hyytävissä talvissa se ei ole pistänyt nokkaansa ulos ilman paksua toppakerrosta.

05.07.2015 - Tämän vuoden alkupuolella valmistui toinen tallini, pääasiassa puoliverikasvatukseen keskittyvä Prime Sporthorses. Talli rakennetuttiin Kadotettujen Suomenhevosten sisartalliksi, sillä alunperin vain suomenhevosille tarkoitettu talli oli ratketa liitoksistaan suuren hevosmäärän takia, ja tarvitsin hieman paremman harjoittelupuitteet tasokkaimmille hevosilleni. Kovan tason kilpahevoset siirtyivätkin kaikki kesään mennessä uudelle kotitallille, ja myös Nescubrir-orin oli aika pakata kimpsunsa ja kampsunsa ja muuttaa uuteen osoitteeseen. Maisemanvaihtelu tuntui tekevän terää tovin aikaa hiljaiselolla olleelle orilleni, joka seisoi innoissaan ja terävänä uuden tallin pihassa. Bill pääsi korkkaamaan tuliterän tarhan yhdessä Forte-orin kanssa, ja kaksikko tuntui nauttivan päästessään jaloittelemaan automatkan jälkeen. Andalusia ja lusitano edustavat tallin vähemmistöä, sillä vain kourallinen hevosista on muita kuin puoliverisiä. Täysiveriset taitavat viedä kakkossijan, mutta myös muita lämminverisiä on esimerkiksi friisiläisten muodossa.

05.01.2014 - Hieman päälle kolmivuotias pura raza espanola -rotuinen ori saapui tänään Kadotettuihin Suomenhevosiin! Nescubrir KIT -nimisessä andalusialaisessa minua oli kiinnostanut etenkin orin herkät ja näyttävät liikkeet, joten pitihän se yksi tämänkin rotuinen hevonen talliin hankkia, vaikka alun perin olin tarkoittanut sen vain suomenhevosille. Tammikuun alussa ori lähetettiin lentokoneella kasvattajaltaan Jacinto Garcialta Espanjasta Suomeen, ja parin päivän matkan jälkeen sain hakea orin lentokentältä. Olin lähettänyt yhden tallityöntekijäni hevosen seuraksi, ja parin välipysähdyksen ja maan kamaralla vietetyn yön jälkeen hieman väsynyt kaksikko pääsi vielä automatkalle, ennen kuin olimme perillä. Vaikka ori vaikuttikin melko väsyneeltä trailerissa seisoessaan, terästäytyi se nopeasti päästessään ulos uuteen ja outoon paikkaan. Karsinaan päästyään ori hörisi ja ääntelihti muille hevosille, mutta kääntyi lopulta heinäverkkonsa puoleen. Jätin tämän koulu- ja valjakkoajoon erinomaisesti soveltuvan hevosen omiin oloihinsa, ja huomenna pääsisimme tutustumaan toisiimme oikein kunnolla!


» Ikääntyminen «

1 vuotta 17.10.2013 5 vuotta 17.10.2015 9 vuotta 17.06.2016
2 vuotta 17.11.2013 6 vuotta 17.03.2015 10 vuotta 17.11.2016
3 vuotta 17.12.2013 7 vuotta 17.08.2015 11 vuotta 17.04.2017
4 vuotta 17.05.2014 8 vuotta 17.01.2016 12 vuotta 17.09.2017