Emmetje Emmetje
© Zuzana Buráňová, thank you!

Alkukeväällä Baroque Alviano julkaistiin vihdoin ja viimein yleisön nähtäväksi, ja siihen samaan syssyyn päätin täydentää hieman tallin hevoskantaa muutamalla tammalla, sillä tiluksilla oli valloillaan pienoinen orivalta. Ensimmäisenä ja tärkeimpänä hankintalistalla oli lyhytsukuinen friisiläistamma, sillä tallista löytyi jo useampi suvullinen ori. Alkuun valikoin yhden tamman, Emmetje Rewan, joka muutti meille heti lyötyämme hevosen kasvattajan Miltsun kanssa kauppakirjat lukkoon. Emmetjen eli Emman vanhemmat ovat kumpainenkin hyväliikkeisiä ja varsin tasokkaita kouluratsuja, joista isä on myös Premier-palkittu ja emä näyttänyt kykynsä myös valjakkohevosena.

Alvianon yksi kasvatusperiaatteista on kasvattaa selväjärkisiä ja hyvätapaisia hevosia, minkä takia tallin hevosiksi ei valita täysin sekopäistä porukkaa. Haastavuutta saa olla, mutta mahdottomuuksiin ei saa mennä. Emmetje Rewa on luonteeltaan erittäin eläväinen ja joka paikkaan sutjakasti ehtivä tamma, joka tunkee mieluusti turpansa asiaan kuin asiaan. Utelias tamma ei viihdy omissa oloissaan, se stressaantuu kovasti joutuessaan olemaan hetkenkin yksin. Kuljetusautoon täytyy siis saada vierustoveri, mutta tarhaillessa riittää, että vierustarhasta tai vähintään näköetäisyydeltä löytyy lajitoveri tai jokin muu elävä olento. Ratsuna Emma on puhdasliikkeinen ja yritteliäs hevonen, joka vaatii kuitenkin aluksi kovastikin suostuttelua ja käskyttämistä, ennen kuin se viitsii panna parastaan.

i. Thiemo
fri, m, 162cm
Premier
ii. Theofilus
fri, m, 162cm, evm
iii. Stijn
fri, m, 166cm, evm
iie. Suzanna
fri, m, 162cm, evm
ie. Veerke V.
fri, m, 159cm, evm
iei. Sjors V.
fri, m, 160cm, evm
iee. Sjaala
fri, m, 159cm, evm
e. Elizabetta van Oroharld
fri, m, 167cm
ei. Crescent Goliath
fri, m, evm
eii. Verachten
fri, m, evm
eie. Schutsengel
fri, m, evm
ee. Dansen Schoonheid
fri, m, evm
eei. Mr Verdacht
fri, m, evm
eee. Marian van Deldenheim
fri, m, evm

» Päiväkirja ja valmennukset «

18.08.2016 - Kilpailu-ura paketissa!

09.08.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut miivi
Olin vieraillut useammalla Pierren omistamalla tallilla, ja olin ajatellut tehdä yllätysvierailun Baroque Alvianoon matkustaessani hevoskauppoja varten jo valmiiksi samalle seudulle. Yllätysvierailuni meni kuitenkin vähän erilaiseen suuntaan kun olin suunnitellut; heti paikalle saavuttuani minulle lykättiin käteeni friisiläistamma kärryt perässään ja käskettiin lähteä heittämään sillä maastolenkki. Seuraisin vain samaa tietä koko matkan enkä menisi siitä haarautuville reiteille, niin pääsisin takaisin tallille. Olin asiasta niin mykistynyt, että en tullut kysyneeksi hevosen nimeä, vaan lähdin kiltisti ajamaan tammaa metsätietä pitkin. En tiennyt, millaista lenkkiä minun haluttiin tammalla ajavan - olisiko kyseessä palauttelupäivä vai jotakin muuta. Tällä minulle nimettömällä friisitammalla tuntui kuitenkin olevan energiaa enemmän kuin tarpeeksi, joten päädyin ravailemaan jonkin verran sen kanssa. Lenkki ei onneksi ollut järin pitkä, mutta siitä huolimatta Alviano ilmestyi takaisin näköpiiriini vasta ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen. Tallinpihalle päästyäni seisoin eksyneen näköisenä tamman vierellä etsiessäni jotakuta, joka voisi selittää minulle, minne voisin tamman tunkea. Onnekseni Pierre ilmestyi paikalle jossakin kohtaa ja pääsin avautumaan tapahtuneesta naiselle. Hän nauroi tapahtuneelle, ja lupasi auttaa tamman - jonka nimeksi selvisi Emmetje Rewa - varusteiden riisumisessa.

25.03.2016 - Premier!

22.03.2016 - Alkukeväällä Baroque Alviano julkaistiin vihdoin ja viimein yleisön nähtäväksi, ja siihen samaan syssyyn päätin täydentää hieman tallin hevoskantaa muutamalla tammalla, sillä tiluksilla oli valloillaan pienoinen orivalta. Ensimmäisenä ja tärkeimpänä hankintalistalla oli lyhytsukuinen friisiläistamma, sillä tallista löytyi jo useampi suvullinen ori. Alkuun valikoin yhden tamman, Emmetje Rewan, joka muutti meille heti lyötyämme hevosen kasvattajan Miltsun kanssa kauppakirjat lukkoon. Emmetjen eli Emman vanhemmat ovat kumpainenkin hyväliikkeisiä ja varsin tasokkaita kouluratsuja, joista isä on myös Premier-palkittu ja emä näyttänyt kykynsä myös valjakkohevosena. Tamman kohdalle on suunniteltu yhtä ja toista tulevaisuuteen, ja pääasiassa hevonen hankittiin meille siitoskäyttöön. Kahdeksanvuotias friisiläinen pääseekin todennäköisesti varsin pian hoivaamaan ensimmäistä pienokaistaan, sillä tamma olisi tarkoitus astuttaa tallin omalla Valentijn-orilla. Siinä sivussa Emman kanssa tullaan varmasti kilpailemaan myös jonkin verran porrastettuja koulukisoja, joista ei kuitenkaan oteta liikaa paineita.


» Ikääntyminen «

1 vuotta 12.07.2015 5 vuotta 12.11.2015 9 vuotta 12.07.2016
2 vuotta 12.08.2015 6 vuotta 12.12.2015 10 vuotta 12.12.2016
3 vuotta 12.09.2015 7 vuotta 12.01.2016 11 vuotta 12.05.2017
4 vuotta 12.10.2015 8 vuotta 12.02.2016 12 vuotta 12.10.2017