Kadotetut Suomenhevoset

Breandan Mr. Whiteytakey

Whitey

Virallinen nimi Breandan Mr. Whiteytakey Painotus Valjakkoajo
Kutsumanimi Tatu Koulutus HeC, vaativa valjakko
Syntynyt & ikä 06.04.2016, ikä alhaalla Väri & säkä Rautias sabino, 147cm (C)
Rekisterinumero VH16-046-0000 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Irlannincob, ori Kasvattaja Breandan Irlanti

Saavutukset:

-

Luonnekuvaus

Breandan Mr. Whiteytakey on perusluonteeltaan valjakkoajoon ainakin lähes täydellisesti soveltuva hevonen: nöyrä ja kuuliainen, joka tosin osaa ja uskaltaa protestoida kuskia vastaan, jos hän ajopiiska viuhuu liian tiuhaan, ohjasote on turhan napakka ja jos orilta itseltään vaaditaan mahdottomuuksia. Kunhan Jykevästä ulkomuodostaan huolimatta Tatua ei ole korkeudella pilattu, ja tämä varsin pienikokoinen kylmäverinen onkin omiaan etenkin tarkkuusajossa, jossa se kääntyy lähes kolikon päällä oikein hommasta innostuttuaan ja yhteiselon sujuessa ohjastajan kanssa. Ori ei tosin liiku aina kovin tasapainoisesti ja hyvässä muodossa, mutta nopeutta tältä löytyy, vaikka raskas ulkomuoto voikin kieliä muuta. Ellei ohjastaja hoksaa pitää jatkuvaa tuntumaa ja yhteyttä valjakkoon, lähtee Tatu herkästi kiristämään omatoimisesti tahtia, mikä tekee usein hallaa kestävyysosuuksilla hevosen väsähdettyä ennen aikojaan.


Kuvagalleria

Whitey

Kuva © JNFerrigno (muokkaukset © Pierre), thank you!


Sukutaulu

i. Canyon Masquerade
ic, rn sabino, 142cm
ii. Master Sparclejack
ic, mkrj, 147cm, evm
iii. Whistler Slippers
ic, prn, 148cm, evm
iie. Apple Serendipity
ic, mkrj, 144cm, evm
ie. Canyon Rosebud
ic, prn, 142cm, evm
iei. Merryweather
ic, rnkrj, 144cm, evm
iee. Canyon Rainbow Dash
ic, prn, 143cm, evm
e. Coloring Red
ic, rt, 145cm
ei. Why so Black
ic, m, 143cm, evm
eii. Vaughnan
ic, rtkm, 144cm, evm
eie. Miss Black 'n White
ic, m sabino, 143cm, evm
ee. Little White Princess
ic, rtkm sabino, 140cm, evm
eei. William the White
ic, mkm, 141cm, evm
eee. Brown Cream
ic, vkk sabino, 140cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
ic-o/t. Varsa 00.00.0000 Tamma Omistaja

Kilpailukalenteri

VVJ valjakkoajo

Jaos: VVJ valjakkoajo
Ominaisuuspisteet: 0.00 p.
Nykyinen taso: Taso 0
Maksimitaso: Taso 7
Koulutustaso: Vaativa yhdistetty
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys: 0.00 p.

TYH työhevosajo (sijoituksia 00 kpl)

25.09.2017 | Kilpailukeskus Reiter | Käyttöajo | 7/34 (129p.)
24.09.2017 | Kilpailukeskus Reiter | Käyttöajo | 7/34 (127p.)
23.09.2017 | Kilpailukeskus Reiter | Käyttöajo | 21/34 (64p.)
22.09.2017 | Kilpailukeskus Reiter | Käyttöajo | 18/34 (83p.)
21.09.2017 | Kilpailukeskus Reiter | Käyttöajo | 10/34 (116p.)

Päiväkirja ja valmennukset

18.12.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Veera R.
Tänään pääsinkin hieman liikuttelemaan Tatua, joka oli Pierren tinkerori. Tatu olikin melkoisella tohinalla lähdössä liikkeelle, mutta ensiksi jouduin hieman oria harjailemaan - sen verran oli jossain kurassa pyörähdetty. Tatu seisoskelikin rauhassa käytävällä, kun harjasin sen läpi ja otin kaviot. Olin saanut luvan kiivetä orin selkään, mutta viime metreillä jänistin ja päätin vain juoksuttaa sen maneesissa, sillä kylmää pakkassäätä säesti vielä hirmuinen tuuli, joten kylmä oli vaikka päälle olin pukenut varmaan koko vaatekaappini sisällön. Kun Tatu oli harjattu hain sen suitset, deltan ja juoksutusliinan satulahuoneesta. Juoksutusraipan kuulemma löytäisin maneesista. Ori otti kuolaimet nätisti suuhunsa ja olin oikein yllättynyt orin nätistä käytöksestä. Kiinnitin deltan suitsiin, mutta päätin taluttaa Tatun maneesiin riimunnarusta - en haluaisi olla liinan kanssa solmussa pihalla, jos herra jotain päättäisi tuulisessa säässä säikähtää. Päästyämme herran kanssa maneesiin ja saatuamme hieman jäätyneen maneesin oven kammettua kiinni vaihdoin narun tilalle liinan ja etsin raipan käsiini. Nyt pääsimme tosi toimiin! Tatua oli selkeästi työstetty liinassa aikaisemminkin, sen verran nätisti se hakeutui heti ympyrälle ja käveli verkkaaseen tahtiin itsekseen. Annoin orin kävellä pitkähköt alkukäynnit, ennen kuin pyysin sen raviin ja hieman vaihtelin sen kanssa ympyrän suuruutta ravissa. Sama laukassa. Suunta vaihtui ja tässä vaihteessa käveltiin välikäynnit. Tähän suuntaan pyysin orilta hieman ravi-laukka siirtymisiä sen lisäksi, että isonsin ja pienensin ympyrää. Tatulle tuli vain hieman hiki tästä juoksutuksesta, mutta ei minua oltukaan oria aivan läkähdyttämään pyydetty - pöllöenergiat vain piti purkaa.

28.10.2016 - Ensimmäiset Työhevosyhdistyksen alaiset mestaruuskilpailut on nyt taputeltu ja meidän edustusjoukkion kannalta vieläpä melko hyvin saavutuksin, kun kaksi mestaruustitteiä napsahti omille hevosilleni! Kolmen kilpailupäivän päätteeksi jokaisen päivän erilliset tulokset laskettiin yhteen ja muodostettiin varsinaisen mestaruusottelun lopulliset tulokset. Käyttöajoluokkaan talliltamme osallistui yhteensä kymmenen hevosta, joista etenkin ic-o Breandan Mr. Whiteytakey aloitti urakkansa vahvasti tahkoten jo ensimmäisenä päivänä 135/150 -pistettä sijoittuen neljänneksi. Seuraava meidän hevosemme olikin vasta sijalla 25, ja huonoiten omistani suoritui PII Sumutus saaden vain 17 pistettä, mikä voidaan kuitenkin osittain laittaa hevosen nuoruuden piikkiin. Toisena päivänä Whiteytakey teki virheettömän suorituksen saaden täydet pisteet, ylitsevuotavat kehut tuomarilta sekä ensimmäisen sijan. Myös muut hevoset olivat ottaneet itseään niskasta kiinni, kun seitsemänneksi sijoittui Iki-Vässi ja ensimmäisenä päivänä hieman epävarmasti työskennellyt Sumutus oli noussut jo 12. sijalle. Sumutuksen perää pitivät Hovivalhe ja Duanin Joiku, kun taas tuloksissa keskivaiheille jäivät ic-t Anvia ja CB Dreamcatcher, joka on ensimmäinen laatuaan rodussaan meidän tallissamme. 54 osallistujan joukosta viimeinen oli valitettavasti oma hevoseni, kun Altto-ravuri nakkeli hieman niskojaan ohjastajalle eikä työnteko tai yhteistyö pelittänyt tuomarin mielestä kuin kahden pisteen arvoisesti.

Kolmantena päivänä monet aiempina päivinä perää pitäneet hevoseni olivatkin aivan uudenlaisia ohjastaa, ja esimerkiksi Kihitti sijoittui kolmanneksi erittäin rennolla työskentelyllään sekä Hovivalhe seitsemänneksi, jonka jälkeen tuli Dreamcatcher-orini. Whiteytakey ei tänään näyttänyt niin kovia otteita kuin aiempina päivinä, vaan sen pistesaldo viimeiseltä päivältä oli 42 ja tuloksena 28. sija. Siinä missä Javina-tamma on kunnostautunut viime aikoina hyvin raviradoilla, ei se viimeisenäkään päivänä antanut itsestään hirveän hyvää kuvaa työhevosena. 43:ksi jääneen tamman on ilmeisesti syytä pysytellä vain raviradoilla. Lopullisissa tuloksissa ainoana sijoittuneena oli Hovivalhe, joka oli tehnyt päivästä toiseen tasaisen varmoja suorituksia, joissa kuitenkin olisi vielä hieman petrattavaa. Kahden ensimmäisen päivän aikana itsestään paljon antanut Whiteytakey sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Vässi teki toisena päivänä parhaan suorituksensa, muttei muinakaan päivinä tehnyt mitään ala-arvoisen huonoja esityksiä. Joiku petrasi ensimmäisen päivän huonon suorituksensa jälkeen saaden yhteensä 242 pistettä. Meidän hevosista lopulta viimeiseksi jäi Javina, joka näytti pitkää nenää työhevosajolle.

07.05.2016 - Vajaa viisivuotias irlannincob-ori Breandan Mr. Whiteytakey saapui tänään vahvistuttamaan tallin tinkereiden määrää. Siitä on jo tovi aikaa, kun viimeksi hankin tämän rotuisen tupsujalan talliin ulkopuoliselta kasvattajalta, ja nyt näitä saapuikin heti kaksin kappalein: Irlannissa sijaitsevasta Breandan-siittolasta suvultaan yksipolvinen, pääasiassa valjakkoajoon keskittyvä ori sekä supisuomalainen tamma, joka tulee tvishan luota Ros Cireinista. Whiteytakeyssä hurmaa etenkin orin hieno, valkovoittoinen rautiaankirjavuus, joka tuo mukavaa vaihtelua pääasiassa mustien irlantilaisten joukkoon.


Ikääntyminen

1 vuotta 11.04.2016 5 vuotta 11.05.2016 9 vuotta 06.10.2016
2 vuotta 14.04.2016 6 vuotta 14.05.2016 10 vuotta 06.03.2017
3 vuotta 19.04.2016 7 vuotta 19.05.2016 11 vuotta 06.08.2017
4 vuotta 24.04.2016 8 vuotta 24.05.2016 12 vuotta 06.01.2018
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © SN | virtuaalitalli / virtuaalihevonen (sim game stable / sim game horse) | s-posti