Huom! Tämä hevonen ei ole omistuksessani, vaan poistuneiden sivujen takia tiedot on kerätty uudelle sivulle muun kuin hevosen omistajan toimesta. Mikään sivuilla oleva ei ole käsialaani.

Virtuaalihevonen Metsäkartanon Reemus (VH11-018-0291, om. Jenny K, omat sivut)

Virallinen nimi » Metsäkartanon Reemus
Tuttavien kesken » "Reemus"
Rekisterinumero » VH11-018-0291
Rotu » suomenhevonen
Sukupuoli » ori
Syntymäaika » 26.09.2010 *
Säkäkorkeus » 162.0cm
Väri » vaaleanpunarautias
Koulutustaso » Vaativa B, re 100cm
Painotuslaji » koulu
Kasvattaja » Leandra, Metsäkartano
Omistaja » Virtuaalitalli Lakea

KTK-II (2011 tammikuun tilaisuus, 71p.)
KRJ-I (2012 tammikuun tilaisuus, 100p.)
VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 28.02.2012

Luonne

Metsäkartanon Reemus, elikkä tuttujen kesken pelkkä Reemus on esiintyvä-taitelija, joka suorastaan rakastaa olla huomion keskipisteenä. Kotioloissa se vaatii ympärilleen tutut rutiinit. Reemuksen päivänohjelma onkin miltei minuutin tarkka. Aamuruokien jälkeen on orin ensimmäisen liikutuksen vuoro, jonka jälkeen se pääsee ulkoilemaan. Illan hämärtäessä ulkoilu rupeaa tympimään ja Reemus alkaa ramppaamaan portin edustaa edestakaisin. Tällöin on siis toisen liikutuksen vuoro, jonka jälkeen se saa oleskella loppuillan karsinassaan. Illan liikutus on rankempi, jolloin kuivattaminen ei tuota hankaluuksia. Hoitotoimenpiteiden aikana Reemus hallitsee käytöstavat. Myöskään kavioiden hoito ei tuota ongelmia. Rutiinit pitävät sisällään myös tutut ihmiset ympärillään. Vieras hoitaja saa pakan täysin sekaisin. Tämän jälkeen orin ruotoon palautuminen voi kestää useammankin päivän. Lupsakasta Reemuksesta paljastuu tällöin esiin orimaiset piirteet, jotka eivät ole toivottuja. Omistajan ja Reemuksen välille on syntynyt vahva tunneside. Vuorollaan he kertovat toisilleen hyvän- ja pahanolonsa. Reemus on myös loistava näyttelemään loukkaantunutta, kun ei ole saanut tarpeeksi huomiota. Se kääntää karsinanoven avattaessa takamuksensa ja mököttää. Käsiteltäessä se silloin on tyyni, mutta pitää katsekontaktin aivan muualla ja viis veisaa mitä hänelle tehdään. Leppyminen tapahtuu ajan kanssa.

Ratsuna Reemus on aivan täydellinen pakkaus, mutta löytyy niitäkin päiviä jolloin käytös on hyvinkin sikamaista. Suomenhevoseksi Reemus on notkea, herkkä vastaanottamaan apuja ja omistaa näyttävät liikkeet. Orin ollessa hyvällä tuulella, niin selästä väkisinkin laskeutuu suupielet korvissa. Tehokkaan treenin jälkeen Reemus on oikea nallekarhu ja sitä ei voi olla halaamatta ja rapsuttelematta. Sitten on niitä huonoja päiviä… Tutut esineet muuttuvat kammottaviksi möröiksi ja koko olemus muuttuu jännittyneeksi ja mistään ei tunnut tulevan mitään. Paikoillaan seisominenkin pitkästyttää. Maastossa ratsastaessa Reemus on yleisesti miltei pomminvarma ja suorastaan mukava maastoseuralainen. Huonolla tuulella ollessaan ilmaantuu jälleen niitä mörköjä ja lenkin jälkeen ratsastajankin pinna voi olla hyvinkin kireällä. Lähinnä pelko on epämääräistä pelleilyä, joka juuri on seurausta esim. rutiinien rikkoutumisesta. Esteiden hyppääminen ei kotioloissa tuota tulosta. Puomit kolisee ja laukat ei tunnu vaihtuvan; laukat Reemus osaa kyllä vaihtaa. Kilpailuissa orin olemus muuttuu. Se ryhdistyy ja tuplaa kokonsa kaksinkertaiseksi. Käytös on asiallista ja herrasmiesmäistä. Sitä suorastaan ilolla ja ylpeydellä esittelee vieraille ihmisille. Kouluradalla se keskittyy sata ja yksi prosenttisesti tehtäväänsä. Se on rento ja varma. Myös esteradoilla tästä kuoriutuu varma hyppääjä, joka jättää puomien väliin reilun ilmavaran. Se on helposti ohjattavissa ja pikaisesti päätetyt tiemuutoksetkaan eivät sotke menoa. Suorituksen jälkeen pärskähtää tyytyväisesti ja poistuu aplodien saattelemana tyynen rauhallisesti esiintymiskehästä. Kilpailuja edeltävinä päivinä on vain kaikkein parasta antaa Reemukselle paljon huomiota ja jättää turha pilkunviilaus tuonnemmaksi. Rennot maastolenkit sopivat näihin rakoihin aivan nappiin.

Muiden hevosten seurassa Reemus on syrjään vetäytyvä ja haluaa pitää ympärillään oman tilansa vapaana. Se näyttäisi olevan hevosten arvoasteikolla hyvinkin korkealla ja saa kunnioitusta osakseen. Se ei suinkaan ole mikään riidan haastaja, mutta jos hänen reviirilleen uskaltautuu astumaan, niin Reemus kyllä antaa helposti köniin. Kun sillä on seuraa ulkoillessa se viis veisaa heistä, mutta jos hän joutuu olemaan ihan yksin, niin sehän suorastaan katastrofi. Omien ihmisten seuraa ja huomiota hän pitää myöskin hyvinkin tärkeänä. Ratsastaen ollessa selässä Reemus on kärsivällinen ja sallii muiden hevosten läsnäolon rinnalla. Ori on myös loistava vetohevonen vaelluksille. Kun on isompi joukko hevosia maastossa mukana, niin turhat pelleilyt jää kokonaan pois ja yli mennään vaikka kuohuvasta koskesta, jos ratsastaja niin käskee. Myöskin vieraissa paikoissa, kuten kilpailupaikoilla on käytös asiallista. Reemus on myös tammojen suhteen hyvinkin nirso. Sen huomiota ei ihan kuka vaan saakaan. Eli senkin puolesta matkustaminen Reemuksen kanssa on mielekästä. Jos nyt niin nätti tamma sattuukin paikalle, niin Reemuksen käytös on herttaisen levotonta. Se sipsuttaa ryhdikkäästi ja flirttailee hörisemällä. Kuljetukset sujuvat ongelmitta, jos kuljetuskalusto näyttää ulkoapäin siistiltä ja turvallisesti. Aivan mihin tahansa koppiin ei voi astua. Kerran jouduimme lainaamaan tuttavan traileria, joka ei ollut mikään maailman kauneimpia koppeja. Reemus päätti jo kaukaa sen nähdessä, että se ei aio sisälle mennä ja eikä me kyllä sisälle sitä saatukaan ja jäi sen päivänen kisareissu väliin. Pelolla odotimme Reemuksen seuraavaa lastauskertaa. Olimme takuu varmoja, että sama toistuisi uudelleen. Tällä kertaa käytössämme oli oma 2000-luvun Cheval-Liberté koppi. Pelkomme oli turhaa. Ori marssi sisälle hyvin tyytyväisin mielin, epäröimättä laisinkaan. Eli hieman on Reemuksessa hienohelman vertakin.


Sukutaulu

   i. Vikkori
   sph, rn, 152cm
   VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
   ii. Aatun Ajo (evm)   sh, 149 cm
   ie. Pinnari (evm)   sh, 160 cm
   e. Mesimarja
   sph, rn, 152cm
   VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
   ei. Hopea-Totti (evm)   sh, 162 cm
   ee. Lapin Taika (evm)   sh, 157 cm

i. Vikkori on Antti Kerin kasvattama ja Leandran omistama kilparatsu ja jalostusori. Kotitallina toimii suomenhevosia kasvattava talli Metsäkartano. Vikkori on väriltään punarautias ja säkäkorkeudeltaan 162cm. Rakenteesta se on palkittu kantakirjaan toisella palkinnolla ja näyttelyistä ansainnut virtuaalinen muotovalio champion arvonimen. Kokonaisuudestaan se on palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Luonteeltaan se on omistajansa kertoman mukaan melko seurallinen hevonen, joka tulee toimeen hyvin niin ihmisten kuin eläintenkin kanssa, varsinkin tallikissojen puuhia se tuntuu katselevan mielellään. Se viihtyy myös omassa rauhassa, joten tallikäyttäytyminen on usein esimerkillistä. Vikkorista löytyy kuitenkin useita orimaisia piirteitä, joten aivan varauksetta sen kanssa ei voi toimia. Ratsastustaidot yltävät jopa Vaativa A:n ohjelmiin ja esteinä ylittyy metrinradat. Kilpailumenestystä löytyy näiden lajien lisäksi myös kenttäratsastuksesta ja valjakkoajosta.

ii. Aatun Ajo on juuri 149-sentillä hevosen korkuinen, kimo ori. Luonteeltaan hän oli rauhallinen, hyvin yhteistyöhaluinen ja kiintyi helposti vain yhteen ihmiseen. Aatu oli myöskin hyvin kilpailuhenkinen ja sopiviksi lajeiksi tälle osoittautui valjakkoajo ja työkilpailut. Näissä lajeissa ori sai suorittaa osuutensa omassa rauhassaan, eivätkä muut hevoset päässeet häiritsemään. Muita hevosia kohtaan orin käytös saattoi olla uhmakasta ja keskittyminen tällöin herpaantui. Aatu osoittautui hyväksi periyttäjäksi. Harmillisesti kimo väri periytyi vain puolelle jälkeläisistä.

ie. Pinnari nimi sopii tälle hevoselle, kuin nenä päähän. Se suoriutuu tehtävistä siitä kohtaan mistä rima on matalimmalla ja viitsii vielä kapinoida vastaan. Yhteisen sävelen kuitenkin löydyttyään, kuoriutuu Pinnarista ajoittain sangen osaava ja taitavakin ratsu. Kilpakentien suoriutujaksi ei tästä kuiteenkaa ole. Tämä ei niin hyvä luonteinen tamma on osoittanut sopivan paremmin työhevoshommiin. Tamma on väriltään rautias ja säkäkorkeudeltaan 160cm. Jälkeläisiä varsonut vain yhden.

e. Mesimarja on Antti Kerin kasvattama ja Leandran omistama kilparatsu ja jalostusori. Kotitallina toimii suomenhevosia kasvattava talli Metsäkartano. Vikkori on väriltään punarautias ja säkäkorkeudeltaan 162cm. Rakenteesta se on palkittu kantakirjaan toisella palkinnolla ja näyttelyistä ansainnut virtuaalinen muotovalio champion arvonimen. Kokonaisuudestaan se on palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Luonteeltaan se on omistajansa kertoman mukaan melko seurallinen hevonen, joka tulee toimeen hyvin niin ihmisten kuin eläintenkin kanssa, varsinkin tallikissojen puuhia se tuntuu katselevan mielellään. Se viihtyy myös omassa rauhassa, joten tallikäyttäytyminen on usein esimerkillistä. Vikkorista löytyy kuitenkin useita orimaisia piirteitä, joten aivan varauksetta sen kanssa ei voi toimia. Ratsastustaidot yltävät jopa Vaativa A:n ohjelmiin ja esteinä ylittyy metrinradat. Kilpailumenestystä löytyy näiden lajien lisäksi myös kenttäratsastuksesta ja valjakkoajosta.

ei. Hopea-Tähti on asunut nuoren kasvattajansa Viivi Virtasen omistuksessa koko elämänsä. Parivaljakko on yhdessä kasvanut ja kehittyneet kouluratsastuksen alkeista huipulle saakka. Muutamia sijoituksia löytyy isoistakin koulukilpailuista. Rakenteeltaan Hopea-Tähti on sopusuhtainen ja jäntevä ja sillä on kuulemma erityisen viisas katse. Nimi tulee värityksestä, eli harmaanhopeista harjaksista, joka on kovasti herättänyt ihastusta ihmisten silmissä. Jälkeläisiä orilla on vain muutama, mitään valtavirran oria ei siitä ole tullut. Luonteeltaan Hopea-Tähti on hieman kuumahko ja energinen, mutta omistajansa osaavissa käsissä se esiintyy aina edukseen ja on saanut miehuuden säilytettyä.

ee. Lapin Taika on väriltään ruunikko ja säkäkorkeudeltaan 157cm. Tämä hevonen on luonteeltaan, kuin luotu perhehevoseksi ja yhden perheen omistuksessa onkin elämänsä saanut viettää. Tamma on lähinnä ollut lemmikkieläin ja harrasteratsu, mutta vanhoilla päivillään toinen perheen tyttäristä on innostunut käymään Taian kanssa säännöllisesti valmentautumassa. Muutama aluekisa starttikin on parivaljakolla takanapäin. Näyttelyissä tamma ei ole päässyt näyttäytymään, mutta ainesta menestymiseen voisi löytyä. Nätti korrekti rakenne.

s. 12.12.2010   »   o. Lakean Nutella   »   e. Fiktion Sipriina
s. 23.01.2011   »   o. Lakean Nipotus   »   e. Koistilan Lumiriia
s. 22.02.2011   »   o. Lakean Antipas   »   e. Koistilan Lumiriia
s. 02.03.2011   »   o. Lakean Ruupert   »   e. Meren Virnankukka
s. 24.04.2011   »   t. Riiviöiden Retriikka   »   e. Koston Elovena
s. 15.05.2011   »   t. Riimus HV   »   e. Haavekuva AW
s. 25.05.2011   »   o. Harhahetketken Jasperi   »   e. Moon Taiteilijatar
s. 05.07.2011   »   t. Demoni KISS   »   e. Sesilja HUI
s. 10.09.2011   »   t. Lakean Heinälapsi   »   e. Fiktion Sipriina