Kadotetut Suomenhevoset

Suomenhevoskasvatusta

Kasvatus kuuluu olennaisena osana Kadotettujen Suomenhevosten toimintaan, sillä onhan talli toimintamuodoltaan siittola. Talli pyrkiikin kasvattamaan selväjärkisiä ja hyvätapaisia suomenhevosia niin pienessä kuin suuremmassa koossa, eikä harvinaisempiakaan värejä kaihdeta. Emme ole jumiutuneet vain tietyn painotteisten hevosten ympärille, vaan tallista löytyy monen moista menijää - oikeastaan juoksijasuuntaa edustavat suomenhevoset ovat ainoita, jotka tallista puuttuvat ainakin tällä hetkellä.

Tallin hevoset pyritään myymään vain hyvään ja pitkäaikaiseen kotiin. Hyvä koti voi kuitenkin olla myös täysin kisaamaton - riittää kunhan hevonen saa riittävästi huolenpitoa, eikä joudu nököttämään vain karsinannurkassa. Ratsatuskoulun tuntihevonen tai vaellustallin varmajalkainen vaellusratsu voi olla yhtä hyvin tulevaisuuden tehtävä kasvatillemme kuin kisahevosen ura.

Kasvattiliitteenämme on toiminut vuodesta 2011 asti etuliite Kadotettu. Tätä ennen talliin syntyi kuitenkin muutama suomenhevosvarsa etuliitteellä SH hyvän ystäväni mukaan. Aiempi kasvatusliite on poistettu tätä nykyä käytöstä. Myöhemmin alkaen kasvatti on ollut mahdollista saada myös etuliitteillä Kadon & Pärren ja mukaan tuli myös pääasiaassa J- ja T-suunnan kasvateilla käytettävä takaliite KAS. Kasvatti on mahdollista saada myös ilman kasvattiliitettä, mutta pääasiassa kasvatit syntyvät kasvatusliitteellä varustettuina.

Luovutamme kasvatit peruskoulutuksen saaneina (ratsu-/ajokoulutus vain poikkeustapauksissa), eläinlääkärin tarkistamina ja jos ostajaehdokkaan tarjoama koti on mieleinen. Ellei kasvattilistalta löyty tarpeitasi täyttävää varsaa, voit aina ottaa yhteyttä sähköpostilla ja kysyä mahdollista tilausvarsaa. Tilausvarsan saa lähes poikkeuksetta kaikista tallin hevosista, mutta mukaan ei lueta alle nelivuotiaita tai kisaamattomia hevosia. Ostajaehdokas voi ehdottaa mieluista yhdistelmää, mutta tarpeen vaatiessa (= vanhempi/vanhemmat eivät enää ole jalostuskäytössä tai suvusta löytyvien polvien määrällä on liian suuri ero..) ehdotan osuvampia yhdistelmiä. Tilausvarsalla on samat myyntiehdot kuin valmiiksi suunnitelluilla kasvateilla.


© eripura.net, kiitos!

Myyntiehdot

• Kasvatin sivut tulee ilmoittaa kahden (2) viikon kuluttua ostotapahtumasta, ellei muuta ole sovittu.
• Kasvatti on rekisteröitävä VRL:n hevosrekisteriin (Kasvattajaksi KADO1489, syntymämaaksi Suomi. Kasvatusliitteeksi Kadotettu/Kadon/Pärren/KAS/ei liitettä kasvatista riippuen).
• Kasvattajaksi merkittävä Kadotetut Suomenhevoset

Vuoden 2018 kasvatit

Syntynyt Sukupuoli & nimi Isä Emä
02.06.2018 t. Kadotettu Huikee Kadon Hunninko Kadon Harmaja
02.06.2018 t. Annapurna KAS Kilimanjaro KAS Aaja KAS
29.05.2018 t. Kadon Kiss-Kiss Kadon Kelvoton Kadon Kinesma
15.03.2018 t. Karelia KAS Rannikkojannu Kanelia KAS
07.03.2018 r. Kadon Hapras Kadotettu Hapanteri Trullin Hämy-Valo
01.03.2018 t. Pärren Pyriitti Anffin Taikaisku Viisikon Paljetti
14.02.2018 o. Kadon Aikele Anffin Armoton Hiiden Pikku-Roosa
11.02.2018 o. Pärren Ärriä Sarkasmin Ärräpää Vähäpellon Pakina
11.02.2018 t. Kadon Harmaja Hopean Haave Kettupihlaja
06.02.2018 t. Kanelia KAS Glögimonsteri Kanelimanteli
03.02.2018 o. Kadon Kuisma Hengenvaaran Tropiikki Kadon Kinesma

 

Vuoden 2017 kasvatit

Vuoden 2016 kasvatit

Vuoden 2015 kasvatit

Vuoden 2014 kasvatit

Vuoden 2013 kasvatit

Vuoden 2012 kasvatit

Vuoden 2011 kasvatit

Vuoden 2010 kasvatit

 

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © SN | virtuaalitalli / virtuaalihevonen (sim game stable / sim game horse) | s-posti