Kadotetut Suomenhevoset

Utusaaren Elegia

virtuaalihevonen / a sim-game horse
Elegia
© Cherie / CC BY-NC 2.0, kiitos!
Virallinen nimi Utusaaren Elegia "Gia" Painotus Kouluratsastus (ko:vaB/re:80cm)
Syntynyt & ikä 04.04.2017, 5v Väri & säkäkorkeus Tummanrautiaankimo, 154cm
Rekisterinumero VH17-018-1481 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & sukupuoli Suomenhevonen, tamma Kasvattaja Utusaari Suomi

Saavutukset:


KTK-III (2018 toukokuu, 17+17+17+17=68p.)

10.05.2018 VSN Hengenvaara - LKV3, RCH

Kukkaakin kauniimpi Utusaaren Elegia on yhtä herkkä kuin perhosen siipi, ja sitä tuleekin pitää kuin kukkaa kämmenellä; herkin ottein huolehtien ja arvostaen. Tamma on hieman arkaluontoinen uusia asioita kohtaan ja sen kanssa tarvitaankin rauhallisuutta, jonka turvin myös hevonen itse osaa rentoutua. Etenkin yllättävät, kovat äänet saavat sen varpailleen, jolloin se yrittää hakea turvaa muista tai väistää ääntä. Kisatilanteissa kovaääniset ovatkin olleet se kummastuksen paikka, mutta ohutta, ääniä hieman eristävästä materiaalista valmistetun korvahupun avulla saadaan hieman vaimennettua melua ja hevosta rennommaksi. Ratsuna Gia on osaava, mutta se ei vieraissa käsissä anna kovinkaan herkästi itseään kaikkea irti. Muuten se on miellyttämishaluinen ja helppo ratsu, jolla on ihanan pehmeät askellajit ja taitoa jopa vaativille kouluradoille. Esteillä tamman ote on moneasti hieman haparoiva, mutta verryttelyhyppyjen jälkeen se saa varmuutta ja lähestymisistä ja hypyistä tulee rohkeampia. Hyväkäytöksinen tallissa sekä taluttaessa, antaa hyvin kiinni tarhasta. Tykkää paljon mm. harjattavana olemisesta ja muista huomionosoituksista, ja tamma voisikin seisoa pitkiä aikoja aloillaan vain nauttien. Lajitovereiden seurassa Gia ei useinkaan pidä puoliaan, vaan tyytyy olemaan arvoasteikolla siellä pohjimmaisena ja väistelemään muita.


Sukutaulu

i. Mallasarpa
vaaleanrautias, 166cm
ii. Mallasjuoma
vaaleanpunarautias, 170cm, evm
iii. Mallassaavi
vrt, 169cm, evm
iie. Juomamestari
vrt, 170cm, evm
ie. Arpaonnetar
voikko, 160cm, evm
iei. Arpaonni
rtkm, 157cm, evm
iee. Savumäen Iiris
vkk, 161cm, evm
e. Seljan Illuusia
rautiaankimo, 157cm
ei. Kuutamo
evm
eii. Kuunkajo
evm
eie. Jääleinikki
evm
ee. Vanamo
evm
eei. Hahtuvainen
evm
eee. Luhtavilla
evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
o/t. Varsa 00.00.0000 Hevonen Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ kouluratsastus (sijoituksia 00 kpl)

Jaos: KRJ kouluratsastus
Ominaisuuspisteet: 00.0 p.
Nykyinen taso: Taso 0
Maksimitaso: Taso 5
Koulutustaso: Vaativa B
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys: 0.00 p.

Cup-kilpailut

Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
31.10.2018 KRJ-cup Kaihovaara Vaativa B 24/249

Näyttelytulokset

Päivämäärä Jaos Järjestyspaikka Tulos
14.09.2017 NJ Huvitus LKV4, irtoSERT

Päiväkirja ja valmennukset

18. maaliskuuta 2018 - Kouluvalmennus, valmentajana Veera R.

Gian ja Pierren kanssa jumppailtiin tänään hieman Kadotettujen Suomenhevosten maneesissa. Ratsukko oli jo kävelemässä uralla pitkin ohjin, kun saavuin. Tervehdin ratsastajaa ja kyselin tämän toiveita valmennuksen suhteen. Pierre kertoi tamman selän olleen hieman jumissa viime aikoina, joten kehittelinkin heille tehtäviä, jotka jumppaisivat selkää. Ratsukko sai mennä poikkeuksellisen pitkät alkukäynnit, ennen kuin pyysin heitä siirtymään kevyeen raviin.

Ratsukon tuli mennä rauhallista ravia ja liittämään mukaan voltteja ja siirtymiä niin, että siirtymän jälkeen piti tehdä heti voltti. Ravissa Gia näytti alkuun hieman jännityneeltä, mutta rentoutui ravaillessaan. Raviverryttelyjen jälkeen ratsukko sai hetken aikaa kävellä vapain ohjin, kun kerroin laukkatehtävästämme. Gian tulisi tässä antaa laukata mahdollisimman pitkää ja rentoa laukkaa, mutta hallitusti niin, ettei pitkän sivun lopussa käy niin, että tamma menettää vaikkapa tasapainonsa kääntyessään. Koska laukkatehtävä ei itsessään sisältänyt mitään vaativaa, niin ratsastajan tulisi tässä olla nyt tarkkana erityisesti laukkanostoissa, joiden vaadin olevan täsmällisiä ja tarkkoja.

Ensimmäinen nosto oli oikein hyvä, mutta tamma ei tajunnut selkeästikään voivansa hieman revitellä tässä tehtävässä. Toinen nosto menikin aivan plörinäksi ja ratsastaja teki sen virheen, että jatkoi vain tehtävää. Seuraavalla kerralla olinkin tarkka, että ratsastaja ikään kuin keskeyttää tehtävän ja ottaa uusiksi kokonaan laukan noston. Laukan nostot otettiin kumpaankin suuntaan ja laukan nostoista saatiin todella teräviä! Tämän jälkeen Pierre ja Gia saivat kevyessä ravissa mennä sinne sun tänne ympäri maneesia, ennen kuin siirtyivät kävelemään loppukäyntejä.


19. elokuuta 2017 - Ostettiin uus kouluhevonen

Viisivuotias Utusaaren Elegia saapui uuteen kotiinsa!

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © SN | s-posti