Kadotetut Suomenhevoset

CB Adblock

Adblock

Virallinen nimi CB Adblock Painotus Työ-/valjakkoajo
Kutsumanimi Ana Koulutus Noviisi valjakko
Syntynyt & ikä 20.03.2015, 10v Väri & säkä Musta tobiano, 145cm (C)a
Rekisterinumero VH15-046-0081 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Irlannincob, tamma Ex-omistaja Tuontikeskus Alegre

Saavutukset:

-

Selasin Tuontikeskus Alegren tarjontaa tylsän talvipäivän päätteeksi, ja sieltähän löytyi useampi kiinnostava myyntihevonen: työ- ja valjakkoajossa kunnostautuneet suomenhevostamma Lumihiutaleen Haaveilija, clydesdaleori CB Dreamcatcher sekä tinker-tamma CB Adblock. Suomenhevostamman tarkoitus oli tuoda uutta verta tallin työpainotteisten tuontihevosten joukkoon, mutta kaksi muuta hevosta olivat suvullisesti minulle täysin uusia hevosia, jotka tulisivat varmasti aktiiviseen jalostuskäyttöön myöhemmällä iällä.

CB Adblock on peruskiltti tamma, jolla on kuitenkin tammamaisia piirteitä, kuten mielialan vaihtelu nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa. Ajettaessa Ana on hidastempoinen mutta kuitenkin parhaimmillaan oikein tarkka hevonen, joka on parhaimmillaan valjakkoajon tarkkuusosioissa. Työhevosajossa tamma on kunnostautunut lähinnä käyttöajässa ja kynnössä, ja sen monipuolisuuden kruunaa ratsukoulutus. Eihän Ana osaa mitään kummoisia temppuja ratsastaessa, mutta maastokaverina se on mahtava varmajalkaisuutensa ansiosta.


Kuvagalleria

Adblock

Kuvat © Sandra D., kiitos!


Sukutaulu

i. CB Darkblood
ic, mkrj, 147cm
ii. Kailen
ic, m tobiano, 148cm
iii. Slone Talfryn
ic, evm
iie. Kaitlin
ic, evm
ie. Celebrian
ic, m sabino, 146cm
KTK-II
iei. tuntematon
ic, evm
iee. tuntematon
ic, evm
e. CB Dragonblood
ic, mkrj, 142cm
ei. Référence
ic, mkrj, 155cm
eii. Graphit Grannus
ic, evm
eie. Blackhawk Renee
ic, evm
ee. Double Trouble
ic, mkrj, 132cm
VIR MVA Ch, VSN NCh
eei. Accursius
ic, evm
eee. Gillianna
ic, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
ic-o. CB Credit Card 07.04.2015 CB Vampire Colder Creatures

Kilpailukalenteri

VVJ valjakkoajo

Jaos: VVJ valjakkoajo
Ominaisuuspisteet: 1438.99 p.
Nykyinen taso: Taso 3
Maksimitaso: Taso 3
Koulutustaso: Vaikea yhdistetty
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 652.16 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys: 786.83 p.

TYH työhevosajo


Päiväkirja ja valmennukset

30.05.2016 - Valjakkoajovalmennus
Sää on hellinyt meitä oikein urakalla viime päivät, mutta nyt hieman viileämmän päivän kunniaksi pääsimme vihdoin valmentautumaan oikein kunnolla. Vuorossa oli valjakkovalmennus kestävyystreenillä, ja tänään vaunujeni edessä olisi kolmivaljakko, jonka muodostaisivat irlannincob-tammat Cyndara, CB Adblock ja Cayley Cirein. Hevoset varustettuani muodostin niistä niin kutsutun "unicorn"- eli yksisarvivaljakon, jossa vaunujen edessä on ensin hevospari ja kärjessä yksilöhevonen. Kärkeen sijoitin kolmikon kokeneimman tamman, Cyndaran, joka saisi toimia valjakon vetäjänä. Cayley ja Adblock olivat siis heti vaunujen edessä hevosparina. Olen viime aikoina harjoitellut aikaisempaa enemmän valjakkoajoa myös muilla kuin perinteisillä yksilö- tai parivaljakoilla, mikä haastaa sekä ohjastajaa että hevosia aivan uudella tavalla.

Valmentajamme toimi tänään myös groominamme, ja sieltä maratonvaunujen perästä olikin hyvä huudella ohjeita, kun tilanteet näki ratsastajan silmin. Teimme nopeat alkuverryttelyt siirtyessämme tiluksilla sijaitsevalle alueelle, josta löytyi kestävyyskokeen B-osuuteen soveltuva alue. Alueelta löytyi muun muassa vesieste, sekä tasamaalla että rinteissä olevia pujoteltavia muureja, puita sekä portteja. Alkuverryttelyiden aikana kolmivaljakkoni liikkui varsin reippaasti, joskin kokemattomin Cayley hieman venkuili parinsa vieressä, mutta asettui kuitenkin pian aloilleen ja keskittyi työntekoon. Tammat liikkuivat varsin hyvin ääniavulla ja ajopiiskaa käytin pohkeen sijasta ohjaamiseen aina tarpeen vaatiessa. Kolmikko löysi varsin pian yhteisen sävelen, ja tammat jopa ravasivatkin samaan tahtiin ja puhaltaen yhteen hiileen.

Aloitimme hajallaan olevien porttien pujottelusta, joten tässä vaiheessa valjakolta ei vielä vaadittu paljoa. Jokaiselle portille oli nimittäin hyvin aikaa valmistella lähestymistä, eikä groomimmekaan joutunut juuri tasapainottamaan kärryjä niin heppoisessa vauhdissa. Perustyöskentely oli valmentajan mukaan hallussa, ja erityiskiitosta sai huolellisesti liikkuva ja ohjastajaa tarkkaavaisesti kuunteleva Adblock. Valjakon kärkihevosena toimiva Cyndara piti tempoa yllä, kun muu kaksikko yritti aina välillä ottaa lunkisti ja laiskotella. Matalalle vesialueelle oli sijoitettu muutamia pujoteltavia tukkeja, joita käytettiin myös aktiivisesti maastoesteratsastuksessa. Cayley ja Adblock hidastivat melko paljonkin karauttaessamme varsin vauhdikkaasti veteen, mutta pienillä maiskautuksilla ja ohjien napautuksella sain ne jatkamaan vauhtiaan. Cyndaraa piti puolestaan hieman toppuutella, sillä vedestä pitävä tamma meinasi intoutua lisäämään vauhtia. Pujottelu sujui aluksi oikein mallikkaasti, mutta viimeiselle esteelle jouduimme hidastamaan turhan paljon, mistä olisi oikeassa kisatilanteessa saanut huutia.

Vesiharjoittelun jälkeen kuljimme tovin vapailla ohjilla käyntiä, jotta hevoset saivat hieman vetää henkeä. Kovin pitkää taukoa emme kuitenkaan hevosille suoneet, vaan seuraavaksi vuorossa oli porttien pujottelua epätasaisessa maastossa. Pienet nousut ja laskut eivät hevosia hidastaneet ja portitkin saatiin ajettua mallikkaasti ilman näkyviä virheitä, mutta hieman jyrkemmissä mäissä vaadittiin rutkasti enemmän tarkkuutta ja voimaa, jotta vaunut pysyivät tasaisessa liikkeessä. Lähes rinteen huipulla olevalle kapealla kahdesta muurista rakennetulle portille jouduimme hiomaan lähestymistä useampaan kertaan, jotta saimme suoritettua tehtävän myös laukassa. Käynnissä ja ravissa homma toimi ensimmäisillä kerroilla, mutta vauhdin lisääntyessä haasteet lisääntyivät. Cyndara ei kauheasti nauttinut joutuessaan tiputtamaan vauhtia, mutta pienen niskojen nakkelun jälkeen sekin tyytyi kohtaloonsa. Luonteeltaan hieman laiskemmat Adblock ja Cayley eivät puolestaan soittaneet suuta, ja tämä tarkkaavainen kaksikko suoriutuikin loppuvalmennuksesta oikein mallikkaasti.

14.02.2016 - Hieman vajaa vuosi takaperin syntyi tinker-tamma CB Adblock, joka saapui tänään täydentämään tallin kylmäverihevoskantaa.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © SN | virtuaalitalli / virtuaalihevonen (sim game stable / sim game horse) | s-posti