Prime Sporthorses

Esittely

Prime Sporthorses on puoliverisiittola, jonka päätoimipiste sijaitsee Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla pienessä kunnassa. Prime Sporthorses syntyi Kadotettujen Suomenhevosten tallitilojen jäädessä liian pienikokoisiksi puoliverikatraalleni, joille rakennettiin oma asuntola vain kivenheiton päähän suomenhevostallistani. Myöhemmin talliin liitettiin kaksi toimipistettä, jotka sijaitsevat Pohjois-Norjassa ja toinen Ranskan eteläosissa. Kahdella pienemmällä toimipisteellä kasvatetaan norjalaisia ja ranskalaisia puoliverisiä, muihin kantakirjoihin rekisteröidyt kasvatit syntyvät Suomessa. Prime Sporthorsesin tilukset ovat modernit ja käytännölliset, ja laitteina käytämme vain viimeistä huutoa olevia tuotteita.

Prime Sporthorsesin tallialueen sydän on iso päätalli, jossa on 70 tilavaa sekä valoisaa kumimattopohjilla olevaa karsinaa, joissa käytetään vielä hevosista riippuen joko ohutta sahanpuru-, turve- tai olkipatjaa. Karsinoiden perusvarustukseen kuuluu juoma-automaatti, heinähäkki sekä nuolukiviteline, mutta jokainen karsina on loppupeleissä räätälöity jokaiselle hevoselle sopivaksi. Päätallin lisäksi pihapiirissä on kaksi pienempää tallirakennusta, joissa molemmissa on tilaa kymmenelle hevoselle. Varustuksiltaan nämä vastaavat päätallia, ja niitä käytetään odottavien tammojen sekä pienemmässä laumassa viihtyvien hevosten asuttamiseen. Tallialueella on lisäksi neljä perukarsinaa - kaksi päätallissa ja kaksi muuta pienemmissä rakennuksissa - joissa hevonen on helppo ja nopea pestä. Päätallin pesupisteen yhteydessä on lisäksi hevossolarium.


© Flickr / reway2007 (CC BY-NC-SA 2.0) & clevergrrl (CC BY-SA 2.0), thank you!

Tallien lisäksi pihapiiristä löytyy isot tukevalla puuaidalla aidatut nurmi- ja hiekkapohjaiset kentät, joissa on mahdollisuus ympärivuotiseen valaistukseen. Kenttien pohja pidetään hyväkuntoisena ja hevosille soveltuvana ylläpitämällä niitä mahdollisimman usein. Prime Sporthorsesin varustukseen kuuluu lisäksi hyvin valaistu hiekkapohjainen maneesi, sekä eri tasoisille ratsastajille ja ratsuille olevia maastopolkuja, joista osa risteää myös Kadotettujen Suomenhevosten maille. Tallilla on myös oma maastoesterata, joka soveltuu sekä harjoitteluun että kisojen pitämiseen.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti