Prime Sporthorses

Hukkapuron Kesha

Kesha

Virallinen nimi Hukkapuron Kesha Painotus Koulupainotteinen
Kutsumanimi Kesha Koulutus Int-I, vaikea valjakko
Syntynyt & ikä 03.10.2015, ikä alhaalla Väri & säkä Ruunikko, 168cm
Rekisterinumero VH15-044-0343 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Holstein, tamma Kasvattaja Hukkapuro

Saavutukset:


Preferent (Yhteensä 50%)

Luonnekuvaus

Hukkapuron Kesha on lempeäluonteinen tamma, joka vaatii ratsastajalta tarkkaavaisuutta. Tammalle annetut avut täytyvät olla täydellisiä ja helposti luettavia, jotta hevonen osaa tehdä mitä tältä halutaan. Hoitaessa Kesha on lauhkea ja erittäin hyvätapainen, mutta ruokinta-aikoina tämän karsinaan ei ole järkevää mennä ilman pätevää syytä, sillä herkkuleukana tunnettu neiti osaa olla melko ärhäkkä silloin, kun on kyse ruoasta.


Kuvagalleria

Kesha

Kuva © Flickr / Kjell Eson (CC BY-NC-ND 2.0), thank you! (Klikkaa kuva suuremmaksi)


Sukutaulu

i. Wister Gambler
holst, rn, 166cm
ii. Glücksspiel
holst, m, 166cm
KRJ-I, VVJ-II
iii. Glücksfall
holst, m, 176cm, evm
iie. Halfrida
holst, m, 164cm, evm
ie. Panic Switch
holst, rn, 166cm
iei. Hofmeister
holst, rn, 179cm, evm
iee. Peggy Sue
holst, rn, 161cm, evm
e. Wister Kenda
holst, rn, 170cm
ei. Karma Killer
holst, rt, 170cm
KRJ-I
eii. Kramer's Karma
holst, rt, 173cm, evm
eie. Eryka
holst, rt, 166cm, evm
ee. I Suzu
holst, rn, 163cm
KRJ-II, VVJ-III
eei. Icabor
holst, m, 169cm, evm
eee. Sunsational
holst, rt, 164cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
fwb-t. Tik Tok Prime 10.11.2016 Barra Barra Prime Old School Sporthorses

Kilpailukalenteri

Jaos: KRJ kouluratsastus
Ominaisuuspisteet: 2682.87 p.
Nykyinen taso: Taso 6
Maksimitaso: Taso 8
Koulutustaso: Int I
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 1438.08 p.
Tahti & irtonaisuus: 1244.79 p.
Tarkkuus & ketteryys: 342.74 p.

Päiväkirja ja valmennukset

27.02.2016 - Lauantaipäivälle oli varattu viidelle Prime Sporthorsesin hevoselle kengitysaika lähikunnan kengittäjältä, Harrilta, joka oli minulle vanha tuttu jo pidemmältä ajalta. Olin turvautunut saman kengittäjän apuun ja niin kauan kuin jaksan muistaa, ja työn laatu on ollut aina laadukasta. Olin saanut muut askareeni tavallista joutuisammin hoidettua, joten olin ehtinyt ottaa jo kengitettävät hevoset tallikäytävälle kiinni. Sievässä jonossa seisoi viisi hevosta nätisti paikoillaan ja uteliaina silmäillen tallin tapahtumia. Tänään Harrin käsittelyyn pääsisivät Kesha-tamma sekä puoliveriorit Syltty, Dani, Uuno sekä Batu. Keshan ja Danin kengityskäyttäytymisestä en osannut sanoa mitään, sillä kumpikin saapui meille vastikään ja edellinen omistaja oli huollattanut niiden kaviot juuri ennen myyntiä. Ainakaan kavioita puhdistaessa ongelmia ei kuitenkaan ole ollut, joten en uskonut niitä syntyvän nytkään.

Muista hevosista Batu on ainoa, joka on sata varmasti kunnolla ja antaa kengittäjän hoitaa hommansa ilman viivytyksiä. Trakehner-ori Syltty sekä hannoverilainen Uuno ovat pääsääntöisesti nätisti, mutta loppua kohden ne ovat usein kyllästyneet kolmella jalalla seisoskeluun ja nykivät kavioita ahnaasti pois kengittäjän käsistä. Päätinkin siis itse olla henkilökohtaisesti kengittäjän apuna, jotta homma hoituisi mahdollisimman joutuisasti. Pian kengittäjä saapuikin pihaan lähes valmiin kengittäjäopiskelijan kanssa. Oppipojan kontolle jäi ensiksi Batun kavioiden hoito, ja raudikko ori seisoikin nätisti paikoillaan koko operaation ajan välillä jalkojen parissa häärivää ihmistä uteliaana haistellen.

Samaan aikaan Harri otti hoidettavakseen hieman haastavamman orikaksikon aloittaen Syltystä. Etujalkojen ajan ori viitsi olla varsin nätisti paikoillaan, mutta takajalkoja vuoltaessa ja uusia kenkiä laitettaessa se nyki jalkojaan pariin otteeseen kengittäjän käsistä, mutta asettui lopulta aloilleen huomatessaan vain hidastavan tahtia. Uuno oli tänään yllättävän myötämielisellä tuulella, eikä sen kanssa Harrilla kauaa nokka tuhissut, vaan homma oli ohi parissa minuutissa. Tässä välin kengittäjäopiskelija Mika oli saanut oman hevosensa valmiiksi ja kumpikin saivat vielä kontolleen yhdet tällä tallilla ensikertaa kengitettävät hevoset. Mika sai ottaa lempeäluontoisen Keshan hoidettavakseen ja Harrille jäi Dani-ori, joka on ainakin pääsääntöisesti ollut varsin mallikelpoinen hevonen.

Ruunikkoa Keshaa ei tuntunut kengitys ja jalkojen koskettelu häiritsevän, mutta se itse kyllä häiriköi Mikaa jatkuvasti halutessaan vain rakkautta ja rapsutuksia. Meninkin itse tammaa hellimään, jotta työntekijä saisi tehdä työnsä rauhassa. Danikaan ei pistänyt pahakseen Harrin pyöriessä sen ympärillä välillä jalkoja nostellen, mutta huomatessaan parin muun hevosen pääsevän pihalle tallityöntekijöiden taluttamina, se kävi tovin aikaa kierroksilla joutuessaan itse jäämään vielä sisälle. Harri antoikin orin antaa omissa oloissaan hetken aikaa, ja jatkoi töitä sen rauhoituttua. Lopulta koko viisikko oli saanut onnistuneesti ja varsin sujuvasti uudet kengät allensa, ja kukin pääsi tarhailemaan tunniksi pariksi ennen päivän liikutusta.

26.02.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana kasvattaja
Tänään pääsin valmentamaan myös Pierreä ja Keshaa. Sain kuulla, että tamma oli luonteeltaan pääasiassa varsin hyvätapainen, mutta ratsastettaessa tamma osasi olla todella herkkänahkainen. Tänään Keshan kohdalle osui vielä todella tammamainen päivä, joten heti alkuverryttelyissä hevosesta huomasi, ettei tänään kannattaisi välttämättä vaatia tammalta kaikkein vaikeimpia asioita. Sen sijaan päätimme keskittyä rentouden etsimiseen ja Keshan jumppailuun ja valmennus koostuikin erilaisista väistöistä, taivutuksista ja volttitehtävistä. Tämän lisäksi kiinnitimme huomiota paljon aivan perusratsastukseen lähtien ratsastajan istunnasta ja tuntumasta. Vaikka Pierren istunta olikin lähes moitteeton, valmennuksen edetessä muutamalla pienellä korjauksella mm. jalkojen asennossa saimme Keshan rentoutumaan ja ottamaan apuja vastaan vielä paremmin. Niinpä valmennuksen lopuksi ympäri maneesia ravailikin hyvin rennon ja tasapainoisen näköinen ratsukko.

08.11.2015 - Hieman yli kahdeksanvuotias Hukkapuron Kesha saapui tänään Prime Sporthorsesiin! Olin näin marraskuun kunniaksi päättänyt hankkia uusia hevosia kouluratsastuksen pariin, sillä estepainotteiset hevoset olivat ottaneet enemmän jalansijaa tallin hevoskannasta. Päätin siis tehdä tilanteeseen muutoksen ostamalla pari uutta hevosta, vaikka en todellakaan ollut aikonut uusia hetkeen hankkia.


Ikääntyminen

1 vuotta 03.10.2015 5 vuotta 03.11.2015 9 vuotta 03.04.2016
2 vuotta 04.10.2015 6 vuotta 04.11.2015 10 vuotta 03.09.2016
3 vuotta 05.10.2015 7 vuotta 05.11.2015 11 vuotta 03.02.2017
4 vuotta 06.10.2015 8 vuotta 06.11.2015 12 vuotta 03.07.2017
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti